Küfüre karşı hassasiyet durumunuz?

Annesine söven adama ses çıkartmayan, arasını bozmayan birde üstüne yakın arkadaşım diyen adam açıkçası kişiliksizdir.

Konuya gelecek olursak arkadaş ortamında bende dahil bir çok kişi de kullanıyordur, aşırı derecede abartmamak kaydı ile bence bu bir sorun teşkil etmez. Şahsi görüşüm bu şekildedir.
@FearlyGhost şimdi fark ettim de sen de Hatay'da oturuyormuşsun, profilinde görünce ilginç geldi, belirtmek istedim nedense:)
 
Son düzenleme:
Demek istediğim arkadaşın mesela ensene vurur "Ananı s****** napıyorsun lan" veya "O***** Çocukluğu yapma lan" dersin buna bıçak çekicek halin yok ya?Kelime anlamının dışında derken anneye sövmesen bahsetmiyorum mesela sınav çıkışında matematikte cevapları tartışırsın arkadaşınla yanlış yaparsın "A**** koyayım ya" dersin bu kelime anlamının dışında demek istedin.
Bilemiyorum. Sanırsam ben fazla hassasım. Ailevi küfürler delirtir beni.
 
Demek istediğim arkadaşın mesela ensene vurur "Ananı s****** napıyorsun lan" veya "O***** Çocukluğu yapma lan" dersin buna bıçak çekicek halin yok ya? Kelime anlamının dışında derken anneye sövmesen bahsetmiyorum mesela sınav çıkışında matematikte cevapları tartışırsın arkadaşınla yanlış yaparsın "A**** koyayım ya" dersin bu kelime anlamının dışında demek istedin.
Bir anda buranın yaş ortalamasını unuttum, pardon.

Liseli ve ortaokullu dediğimiz çocukların böyle algılaması ve davranmasını normal karşılayabiliriz bu nesil için herhalde :)
 
Yine de sunu bir izlemek lazim :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İyi de bizlerden daha beter halde olan kadınları görmekten bıktım ben de? Yemin ederim şu videodaki söylenenlerin tamamını kadınlar için olanını çekmek lazım. Özellikle lisedeki gençler, ırkımızdan soğutmaya yetiyor insanı.
 
İyi de bizlerden daha beter halde olan kadınları görmekten bıktım ben de? Yemin ederim şu videodaki söylenenlerin tamamını kadınlar için olanını çekmek lazım. Özellikle lisedeki gençler, ırkımızdan soğutmaya yetiyor insanı.

Haklısın ama bir noktaya kadar, ırkla nasıl bağdaştırdın? Türklük üst kimliğine mensup veya bilincine sahip olmuş bir birey zaten asla küfür etmez. Ayrıyeten Türkçemize girmiş küfür sözcüklerinin kökeni de çoğunlukla başka dillere dayanır. Sokakta gördüğün iki barzo küfür etti diye bu kimselerin Türk olduğunu nereden anlıyorsunuz şaşırıyorum.
 
Bir anda buranın yaş ortalamasını unuttum, pardon.

Liseli ve ortaokullu dediğimiz çocukların böyle algılaması ve davranmasını normal karşılayabiliriz bu nesil için herhalde :)
Liseliyim diye küçümsemene anlam veremedim zaten forumun yarısı 18 yaş altı. Bahsettiğimiz konu yetişkinler içinse yetişkinler arasında küfürlü konuşmalar olmamalı bence zira yetişkinler arasındaki dostluklar samimiyetten ziyade resmi oluyor. Çok samimî olursan da şahsa edilmiş küfürler haricinde sorun olmaz bence. Ama ben yetişkin değilim sadece düşüncelerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türklük üst kimliğine mensup veya bilincine sahip olmuş bir birey zaten asla küfür etmez.

Küfür eden barzo, etmeyen elittir diye bir kavram saçmalıktan öteye gidemez. Küfürün gerekli olduğu anlar, zamanlar olur. Yerinde edilen küfür sorun çıkartmaz. Öncelikle bu konuda hemfikir olalım.

Irk konusuna gelecek olursak bu tipler ile aynı ırka mensup olduğumu bilmek sinirimi bozuyor. Kim ne derse desin. Hoşlanmıyorum.
 
Kavramları birbirine karıştırdığınızı görüyorum. Hangi durumda olursa olsun, yerinde ve zamanında kullanılacak hiç bir küfür sözcüğü mevcut değildir. Küfür; hakaret için kullanılan, yasalarımıza göre suç teşkil eden, öğretilere, ahlaki normlara göre hatta dinlere göre bile yasak olan ve meşrulaştırılmaması gereken çok ciddi bir konudur. Günümüzde küfürden soyut halde bulunması gereken, argo diye tabir ettiğimiz sözcüklerin arasına karışan küfürleri görüyoruz. Bunları ağza pelesenk hale getirip meşrulaştırmaya çalışanların vay haline!(Ben onlara barzo diyorum) Yarın öbür gün kıymetline ve belkide atana Atatürk'e (Türk üst kimliğine) karşı bu sözleri duyduğunuzu bir düşünün! Yapılmak istenen de bu.

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Bu lafın birde küfürlü versiyonunu tercih ediyorsanız o bizden çıkmaz :)
Çok basit, gözlerinizi kapatın hayatınızda duyduğunuz en ufak küfür sözcüğünün içinde barındırdığı derin anlamı inceleyin. Ucunun dayandığı herhangi bir anlam -ufacık bile olsa- kullanılmaması için yeterlidir. 3 harfli bir küfürden tutunda ağacın yaprağını içeren bir küfür dahi hepsi güzel anlamlı ve işe yarar bir şeyi yok etmek için yeterlidir.

Kısaca geniş pencereden bakılınca, meşrulaştırılmaması gereken önemli bir konu.
 

Geri
Yukarı