LG G4 vs Galaxy S6

Derine inmeye gerek var mı? Sadece SD kart desteği sunmadığı için bile tercih edilmeyebilir.;)
Bataryaya, Exynos işlemcinin yapılacak bazı işlemlerde çıkaracağı optimizasyon sorununa vs. girmeme bile gerek yok.
Ufs 2.0 modülü gibi ssd klasmanında okuma yazma oranına sahip bir telefonu ve performansdan ödün vermeme üzerine kurulan bir telefon için sd kart gereksizdir. Bugün piyasada en hızlı kartlar yine Samsung'un olan Evo'dur. Onlarda ateş pahası çoğu öylesine bir sd kart alıyor ki bu zaman içerisinde uygulamadan atma , performansda yavaşlama gibi sonuçlar doğuruyor. 32 GB çoğu kişi için yeterli olacaktır ve ciddi anlamda iyi bir sd karta verilecek para ile 2700 TL gibi fiyatlara 64 GB S6 alınır tabi çok elzemse. Artık Samsung kitle değiştirmiştir bunu anlamak zor değildir.

Kardeşim sen Exynos işlemcinin Qualcomm a göre ne kadar performanslı ve az güç tükettiğini biliyor musun ? Ve ayrıca şuan pc de bile olmayan 14nm teknolojisini kullanıyor . Optimizasyon sorunlarının hepside birer güncelleme ile çözülebilir . Sd kart meselesine gelirsek sana hafıza çok lazım ise 128 GB olan versiyonunu al . Ayrıca telefona SD kart takmak yazık etmek olur çünkü içindeki depolama birimi ssd performansında nerdeyse .

Performans konusunda bir şey söyledim mi?
Optimizasyon konusunda Qualcomm'un liderliğini inkar edemezsiniz.
Lazım veya lazım değil. Olmasının zararı olmazdı. Peki ya siz ne dediniz? Hoparlör dışında eleştirilecek yer
yok dediniz. İşte sorun bu cümlenizle başlıyor. Bu cümlede sonuna kadar haksızsınız.

Kardeşim optimizasyon derken hani şimdiye kadar kim hangi konuda problem yaşamışki sen bunu öne sürüyorsun . Qualcomm önderdir ama artık eski Qualcomm yok çünkü snapdragon 810 u HTC ONE M9 kullanıyor ne performans olarak ne güç tüketimi olarak nede ısınma olarak iyi değil . Sen M9 ile bi 30 dk oyun oyna gör Qualcomm u .

Isınma mı dedim? Performas mı dedim? İkisini de demedim. Ama siz kendinizi haklı çıkarmak için farklı yere çektiniz söylediğimi. Ben optimizasyon dedim sonuç ısınma ve performans oldu. Mesela Exynos'ta Xposed modülleri düzgün çalışmıyor. Sizin için önemsiz olabilir ama başkası için tercih etmeme nedeni. Bu yüzden eleştirilecek başka yanı yok demeyeceksiniz. Bu arada her şeyin altında yazılım yatar. Saf performasns bir işe yaramaz.;)

Kardeşim seninde anlamadığın durum yazılımsal sorunlar düzeltilebilir fakat benim bahsettiğim sorunlar ancak donanımsal değişiklik yapılarak çözülür . Exynos daha çok yeni güncellemeler ile bahsettiğin sorunlar çözülebilir. Saf performans her zaman gereklidir .

Elbette, bir güncelleme gelir telefona SD kart takarsınız.

Exynos tarafında Xposed modülleri ile ilgili olan uyumsuzluk düzeltilmez.

Hangi cihaz olursa olsun eleştirilemeyen bir cihaz yoktur. Siz de bunu biliyorsunuz. Eleştirilecek yanların bazılarını zaten söyledim. Eleştirecek yan bulamazsam tasarımını beğenmedim derim, yine olumsuz bir eleştiri yapmış olurum. Amoled ekranlar aşırı doygun renkler veriyor, gerçekçi olmayan renkleri sevmem derim. Yine eleştirmiş olurum. Bilmem anlatabildim mi? Eleştirilecek yönü olmayan telefon yok.

Sana şunu söyleyeyim ne ararsan onu bulursun . Hata arıyorsun onu buluyorsun . Ben sana şunu rahatlıkla söylüyorum S6 şuan mobilde eline alacağın performans açısından tasarım açsından vs. açılardan en iyisidir. Xposed modülleri ile uyumsuzmuş ben ilk defa senden duyuyorum bunu . Sence samsung bunu atlamış olabilir mi ? Her neyse tartışmıycam seninle .

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı