LGS'ye nasıl çalışmalıyım?

BenEmgirr

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Merhaba. 2024'te LGS var. Kendimi aşırı motive ettim. Okul açılmadan önce nasıl ders çalışacağım, kaç soru çözeceğim konusunda desteğe ihtiyacım var. Etüte gidiyorum ve hedefim İçel Anadolu Lisesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka ders çalışmanın belli bir kotası yok günlük bu kadar soru çözmem lazım diye bir şey yapman bence çok mantıksız çünkü her insan farklıdır herkesin anlama kabiliyeti aynı değildir yani yapman gereken konuları anlayıp bol bol deneme çözmen.

Okulun geçen seneki puanına aldanma büyük ihtimal bu kadar yüksek olmayacak. Geçen seneden öncedeki senedeki puana göre hareket et bence.
Dershaneye gitmeni öneririm ve kesinlikle yap dediğim şey matematikten özel ders alman olur.
Lütfen şu an annene git vedeki: Ben matematikten özel ders almak istiyorum de. Ögretmenin verdigi ödevleri yaparsan çok rahat edersin. Dershanede de öğretmenleri çok iyi dinle derste goygoy yapma. Denemeleri kaçırma hepsine gir. Çözdüğün testleri verimli çöz. Dershanedeki öğretmenlere bırak kendini onlar ayarlar.

-Bu seneki LGS de 466 puan alan birisinin önerileri.

Merhaba. 2024'te LGS var. Kendimi aşırı motive ettim. Okul açılmadan önce nasıl ders çalışacağım, kaç soru çözeceğim konusunda desteğe ihtiyacım var. Etüte gidiyorum ve hedefim İçel Anadolu Lisesi.
Dostum öncelikle motivasyonun 1-2 aydan sonra sönecek, ondan sonra bir rutin haline gelecek ve sıkılmaya başlayacaksın. Tavsiyem şu olur; kendini ilk dönem çok sıkma yoksa ikinci dönemde bir bıkkınlık gelir ve hiç ders çalışma isteğin kalmaz, çok değil verimli ve sürekli ders çalışma düzeni oluştur. İstediğin lise gelmezse çok fazla üzülme yapabildiğinin en iyisin yapmaya çalış, İçel Anadolu'dan çıkana da elmas gözüyle bakmıyorlar açıkçası. Benimde hedefim aynı liseydi.

Merhaba. 2024'te LGS var. Kendimi aşırı motive ettim. Okul açılmadan önce nasıl ders çalışacağım, kaç soru çözeceğim konusunda desteğe ihtiyacım var. Etüte gidiyorum ve hedefim içel Anadolu lisesi.

MEB geçen senelerde ne yayınladıysa çözmeni de öneririm özellikle her şehirin kendi yayınladığı soruları çözmeni öneririm.

Okula her gün giderek yüzde 5lik dilime girmiştim senin %4'e girmen gerekiyor galiba. Okulun kendi etütlerine gitmeye çalışıyordum. Okulun kendi denemelerine de giriyodum başka bir şey yapmadım. Soru çözmezdim. Sınavda tökezledim zaten hedefim fen lisesiydi.

Anladım hocam.

Dostum öncelikle motivasyonun 1-2 aydan sonra sönecek, ondan sonra bir rutin haline gelecek ve sıkılmaya başlayacaksın. Tavsiyem şu olur; kendini ilk dönem çok sıkma yoksa ikinci dönemde bir bıkkınlık gelir ve hiç ders çalışma isteğin kalmaz, çok değil verimli ve sürekli ders çalışma düzeni oluştur. istediğin lise gelmezse çok fazla üzülme yapabildiğinin en iyisin yapmaya çalış, içel Anadolu'dan çıkana da elmas gözüyle bakmıyorlar açıkçası. Benim de hedefim aynı liseydi.

Anladım hocam ilk defa ders konusunda bu kadar yüksek motivasyonum oldu çünkü 3 4 gün önce gidip görme fırsatım oldu okulu ve cidden inanılmaz bir yer o günden beri Mersin'de başka lise yokmuşcasına sadece bu liseyi kazanacağım diyorum.

Merhaba. 2024'te LGS var. Kendimi aşırı motive ettim. Okul açılmadan önce nasıl ders çalışacağım, kaç soru çözeceğim konusunda desteğe ihtiyacım var. Etüte gidiyorum ve hedefim içel Anadolu lisesi.

Öncellikle bunları yap okuldaki saçma sapan olaylarla uğraşma(bu hatayı yaptığımdan dolayı fen lisesini kazanamadım.)İlk önce konulara hakim ol konuları bilmeden soru çözemezsin. Bol bol soru çöz çıkmış sorulara bak. Soru çözerken ilk önce kolay sonra orta en son zor sorular çözerek ilerle. Deneme sınavlarında sıralamayı önemseme deneme sınavında yaptığın hataları önemse o konuların üzerine gidip çalışırsan denemelerde puanın daha yüksek olur. Şimdi geldik soru sayısına bu çözdüğün sorunun zorluk derecesine göre değişebilir. Mesela paragraf soruları başlangıçta 25 ve üzeri soru çözmeni öneririm.(çözdüğün soru sayısı önemli değil soruyu anlanman ve mantığını kavraman.)Başka soracağın soru varsa çekinmeden sorabilirsin iyi akşamlar.

Öncellikle bunları yap okuldaki saçma sapan olaylarla uğraşma(bu hatayı yaptığımdan dolayı fen lisesini kazanamadım.)İlk önce konulara hakim ol konuları bilmeden soru çözemezsin. Bol bol soru çöz çıkmış sorulara bak. Soru çözerken ilk önce kolay sonra orta en son zor sorular çözerek ilerle. Deneme sınavlarında sıralamayı önemseme deneme sınavında yaptığın hataları önemse o konuların üzerine gidip çalışırsan denemelerde puanın daha yüksek olur. Şimdi geldik soru sayısına bu çözdüğün sorunun zorluk derecesine göre değişebilir. Mesela paragraf soruları başlangıçta 25 ve üzeri soru çözmeni öneririm.(çözdüğün soru sayısı önemli değil soruyu anlanman ve mantığını kavraman.)Başka soracağın soru varsa çekinmeden sorabilirsin iyi akşamlar.

Yok hocam zaten saçma olaylarda ismim geçmiyorsa gram umurum değildir yazın bile az olsa da okula hazırlık günde 15 20 soru çözüyorum konu anlatımları falan izliyorum LGS için önerebileceğiniz bir deneme var mı?

Selam, öncelikle söylemem gereken ilk şey sınav var diye aşırı kasmaman, rahat ol bu süreçte. Puanlarına bakarak çalış, adım adım yüksel. Bu sayede daha dengeli ve iyi sonuçlar alırsın.
Puanın 350-400 arasıysa 400ün üzerine sabitlemeye çalış
Daha sonra 400'den 450'nin üzerine sabitle sonrasında da sürekli deneme çöz.
Matematiği sıkı tut ve 15 doğrunun üzerinde yapmaya çalış sürekli. Daha sonrasında da maksimum 1-2 yanlış yapıcak hale gelirsin.
Feni aşırı zorlamana gerek yok sadece netlerini yüksek tut yeter.
Türkçeyi matematik gibi fazla çalış dilbilgisinde eksiğin olmasın ve mümkün olduğunca paragraf çöz kaliteli kaynaklardan.
İnkılap ve dini çok az çalış.
İngilizcede sadece netlerini yüksek tut, eğer düşerse çalış sadece.

Aynı zamanda sana çok önemli bir önerim daha olucak,
Hızlı okuma ve anlama üzerine çalış aynı zamanda eğer ki odaklanma sorunun varsa bunun üzerine de yoğun şekilde çalış.
Stres yapıyorsan bunu azaltmak ve kabul edilebilir düzeye getirmek için çalış.

Ben hayalimdeki liseyi stres ve odaklanma sorunu yüzünden dikkat hatası yaparak kaybettim aynısını yaşamamanı temenni ederim.

-2023 LGS'de 487 alıp 0,63'lük dilime giren birinin önerileri

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı