Linux neden kullanılmaz?

Pulseaudio kötü, Pipewire'ın varlığı bunu değiştirmez. Çoğu dağıtımda otomatik olarak Pulseaudio geliyor ayrıca.

Geçen anlamadığım bir şekilde bozuldu. İkinci kulaklık olmamasına rağmen headphone ve headphone 2 arasında sürekli geçiş yapıyordu. Bende hdajackretask ile 1-2 girişi kapatınca "düzeldi".
Pulseaudio ile hiç sorun yaşamadım donanımın yazılımından kaynaklı olabilir sendeki sorun. Ve çoğu dağıtım pulseaudio ile gelmesi linuxu etkilemez o dağıtım üreticilerinin sorunu. İsteyen istediğini kurup kullanabilir.

Tercih meselesi. İnsanların çoğunluğu bilgisayarında Microsoft Windows kullanıyor. Göz aşinalığı da olmayınca insanların tepkisi "ulen bu ne" oluyor. Herkes bilgisayar kurdu olacak diye bir durum yok. Abim Windows'u kaldırmama izin vermiyor, mesela.

Tabii insanların kullandığı program da olmayınca, muadilleri de güzel olmayınca Windows'a geri dönüyorlar.

Bazılarınki de bilgisayarı el vermiyor. Linux'da acemiyken NVIDIA grafik kartının sürücüsünü kuracağım diye KDE'yi uçurmuş bir insanım. TTY falan nedir bilmez biriydim.

Tabii bir sıkıntıyla karşılaştığında ise (aslında bu her işletim sisteminde var olan bir şeydir) uzun uzun sorunu gidermek için forumlara başvuruyorsun, klavuz okuyorsun, fakat işin acemisi bunu rahat çözemiyor. Bundan dolayı soğup giden kimseler de var.

Tabii terminal ekranına da öcü gibi bakanları ihmal etmemek lazım.

Bunlar bir noktaya kadar aşılabilir, Linux bu konuda epey bir ilerleme katetse de insanların düşüncesini değiştirmek zor.

4 senedir GNU+Linux kullanan bir insanım, hala da kullanıyorum. Herkes *NIX kullanacak diye bir kaide yok, öyle bir şey yazan kimseye onu yazdığı klavyeyi/telefonu/bilgisayarı monte etsinler bir taraflarına.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı