Linux neden kullanılmıyor?

Konudan yasaklandığım için mesaj yazamıyordum, yazmadım değil. Emoji ile yine gerekli muameleyi gösterdim. Fanboyluk kısmına gelirsek karşı tarafı, sırf o beni kışkırttığı için, kışkırtmak. Yukarda dediğime geliyor kısasa kısas.
Ben yukarıda Linux'tan nefret ederim demedim. Deseydim bile Windows gibi bir işletim sistemine çöp demek ayıptır.
Gayet haklı. Linux'da program desteği genişliyor, oyun konusunda belki biraz geride, ama Linux dağıtımı kurunca en azından Windows'daki gibi gereksiz hizmetleri kapatma, bloatware'ları kaldırma durumu yok.
Dostum ben Linux'u mu kötüledim? Destek genişliyor olabilir ancak hala Windows kadar geniş bir desteği yok.
Aynı şeyleri söylüyoruz :D? Ben de zaten bu Windows kullanan tayfanın sunduğu argümanlarla dalga geçmek amacıyla böyle yazdım.
Linux tayfa da bir bu kadar toxic oluyor dostum. Hiç bir şeyi tam okumadan gelip Winzort yazıyorsun. :D İşte insanlara durduk yere diklenen kişiler de ancak böyle oluyor.

Program desteği (sözde) kısıtlıymış :D, oyun oynanmıyormuş (kısmen doğru olabilir) :D, her şey önlerine hazır gelmiyormuş :D, büyük çoğunlukla terminal kullanmak zorundalarmış :D.

Genel masaüstü kullanımı açısından Linux daha ileride. Ama objektif bakarsak, program çeşitlili daha az. Özellikle profesyonel düzeyde.

Ama normal kullanıcı seviyesindeki programlar gayet yeterli düzeydeler.

Koskoca Adobe'un hiçbir yazılımı Linux üzerinde çalışmıyor ve siz Linux'un yazılım desteği konusunda Windows'tan daha geride olmadığını mı savunuyorsunuz cidden? Linux bana göre Windows'tan çok daha sağlam bir işletim sistemi ancak bir şey eksikse eksiktir, bunu eğip bükmeye gerek yok.

Premiere ile çalışan veya çalışması istenen bir video/film editörünün Linux kullanmak için sebebi yok, bir müzik prodüktörünün Linux kullanmak için bir sebebi yok, en basit müzik prodüksiyon yazılımlarından biri olan FL Studio bile destek vermiyor, Ableton Live desteği yok, Cubase desteği yok.

Şimdi diyebilirsin ki Wine ile hepsi çalışıyor ancak işi gücü olan adamın Wine ile vakit kaybetmek gibi bir lüksü yoktur. Genelde projenin bitirilmesi için bir tarihi vardır ve o tarihe kadar vakit kaybetmemelidir. Wine ve onun karşına çıkarabileceği binbir türlü hata ile uğraşacak vakti olmaz o adamın.
Olay şu: ben kısıtlı diyenlere laf ettim ve kısıtlı olmadığını söyledim, Windows'un program desteğinden daha geniş diye bir şey demedim. Ayrıca şunu da söyleyeyim program desteğinin kısıtlı olması Linux'un değil yazılımcıların halt etmesi. Burada Linux'un hiçbir suçu yok ancak bunca şeye rağmen yine de program desteği tatmin edici seviyede ve bu gelişmeye devam ediyor. İlla Adobe kullanmak zorunda değilim dersen bu programların alternatifleri de var Linux'da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay şu ben kısıtlı diyenlere laf ettim kısıtlı olmadığını söyledim, Windows'un program desteğinden daha geniş diye bir şey demedim. Ayrıca şunu da söyleyeyim program desteğinin kısıtlı olması Linux'un değil yazılımcıların affedersiniz eşekliği. Burada Linux'un hiçbir suçu yok ancak bunca şeye rağmen yine de program desteği tatmin edici seviyede ve bu gelişmeye devam ediyor. İlla Adobe kullanmak zorunda değilim dersen bu programların alternatifleri de var Linux'da.
Sonuç olarak daha kısıtlı. Düzgünce konuşacaksak şunu söyleyeyim. Linux zaten güzel bir işletim sistemi. Ancak program desteği konusunda sıkıntısı var. Adobe yerine kullanılacak programlar ne kadar kapsamlı olabilir ki? Adamlar zaten programlarına tam gaz devam ediyorlar. Adobe yerine kullanılabilecek program söyleyin kullanayım. Zaten biraz sonra Linux kurulum USB'si hazırlayacağım.
Sen bana durup dururken osuruktan bir spor dalındaki sürtüşmemizden ötürü burada da laf etmeseydin böyle yapmazdım hala diretiyorsun sana diyorum ne verirsen onu alırsın. Olay bu daha fazla konuşma, kapat konuyu.
Benim bu kadar sert çıkmamın sebebi sizin sanki kavgadaymışsınız gibi yazılar yazmanız. Yoksa bu tarz bir konuşmada futbol konusunu açacak halim yok. Sadece biraz daha sakin olun. Sakinlik her zaman iyidir.

Neredeyse 3 hafta Ubuntu kullandım.

1. 3 hafta kullandığım için işletim sistemi olup olmamasını bilemem.
2. gündelik işler için uygun değil. Bir şeyi komut yazarak indirmem saçma. Bu bana göre böyledir. Sana göre nasıl bilemem.
3. laptopumda Wi-Fi sürücüsünün sıkıntısını gördüm. Benim suçum olabilir. Beceriksizlik etmiş olabilir. Buna lafım yok.
4. indirdiğin 3. part oyun oynama programlarını kullanıp oyun oynuyorum dersin tabii. Pratiklik varken boşuna uğraşmam.
5. insanlara kodda desem komut da desem anlıyorlar. Farklarını biliyorum.
6. 3 hafta Ubuntu kullandım. Dediğiniz öznel bir şey.

Bence siz insanların öznel duygularına karışmadan bu konuyu terk edin ve kendi düşüncelerinizi insanlara kabul ettirmeye çalışmayın.

Neredeyse yok kelimesini ben kullanmadım.

Hocam komut yerine yazılım mağazasını kullanabilirsiniz. Komutla yazılım indirmenize gerek kalmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı