Linux vs Windows

byMyzz

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Geliştirici
Bilgisayarımda pek oyun vs. oynamam, oynadığım oyunlar Linux destekliyor. Sizce neden Linux veya neden Windows kullanmalıyım? Açıklarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Windows etrafı kapalı bir kutu. Sen üzerinde fazla değişiklik yapamazsın. Ama tüm oyunlar resmen uyumlu bu sistemle. Çünkü daha kolay kullanılan bir sistem ve piyasanın lideri. Ama sorunu pek fazla. Ama Linux dersen açık yılda 2 defa güncelleme yiyen bir sistem. Özgürsüz Linux'ta. Oyunlara da destek varsa ve sadece sen bilgisayarı kullanıyor ise bence geç Linux'a. Fakat sadece benim tavsiyelerime bakma. Herkes farklı görüşlüdür. :dikkatli:

Bazen ilgi çeksin diye bence felaket önemsiz olan teknik avantajlarını göstermek için Why Linux is better denen bir siteye bağlantı veriyor olsam da böyle teknik özellikler GNU/Linux'u GNU/Linux yapan şeyi anlatmıyor. GNU/Linux'ta zararlı yazılımların daha az olması, çok çok daha stabil olması, ücretsiz olması, eski cihazları diriltiyor olması (Ben şu an bu yazıyı on yıllık bir GNU/Linux çalıştıran bilgisayardan yazıyorum.) bence çok sıkıcı ve boş. Çok daha önemli olan şey GNU/Linux kombinasyonuyla bilgisayarımı tamamen özgür olarak çalıştırıyor olmam (BIOS hariç). Şimdi bu sözlerim sana boş geliyordur, FSF'i, GNU'yu, RMS Reis'i (Richard Stallman) araştır. Aşağıya da Türkçe bağlantılar bırakayım, İngilizcene güveniyorsan zaten bir iki aramayla sen de şahane şeyler bulabilirsin.
Türkçe:
Philosophy of the GNU Project - GNU Project - Free Software Foundation Yazılara tıklayınca bazıları Türkçeleşiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Teknoseyir'den bir video.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Özgür yazılımla ilintili.
Bu da Özgür yazılımla ilintili.
Yazılım Özgürlüğü Günü Yaklaşıyor, Peki Nedir Özgür Yazılım? Kendi yazdığım kısa bir yazı.
RMS Reis'in Türkçe altyazılı konuşması, altyazı fena değil.

Doğrusu şimdi aklıma bu konuyu anlatan Türkçe kaynak gelmiyor, ben hep İngilizce yerlerde takılmıştım. Neyse, demek istediğim GNU/Linux'un felsefesini araştırın, güzel özelliklerini değil.

Son düzenleme:
Linux işletim sistemine program kurarken next next desteği gelmeli bence. Her zaman kod yazmak sıkıcı oluyor.
Milleti korkutmayın, Windows kullanması en zor işletim sistemidir. Öyle mavi ekran verir, biraz kurcalayınca sorun çıkartır neyse bu ayrı bir konu. Ben uçbirimi değil Synaptic'i kullanıyorum yani sizin dediğiniz next next deyip kuruyorum yazılımları. Ayrıca bunlardan daha da önemlisi GNU/Linux'un en önemli yanı özgür olması, teknik özellikleri değil.

Linux iyi işletim sistemi ama, ekran kartı sürücüsünü yüklemek tam bir işkence bana.
Ne çektiğimi bir bilseniz. Ama arkadaşları korkutmamak gerek.
Duyan da Windows'ta her gün bin tane sorun çıkıyor sanar. En çok kullanıcıya sahip işletim sistemi ki sorunlar da daha çabuk ortaya çıkıyor.
Haklısınız fakat Linux'un hatası çok olsa dahi insanı geliştiriyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı