Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

5. maddeden emin değilim. Açık kaynak kodlu ve virüssüz ibareleri yan yanayken çok inandırıcı gelmiyor. Bu kışın çıplak dışarı çıkıp üşümedim demek gibi bir şey.
Tamamen virüssüz değil demiyoruz zaten, öyle olsaydı of mis. Linux virüsleri de dolaşır orda burda, dikkat etmek lazım.
 

Bedava olmayan özgür dağıtımlar da mevcuttur. Örneğin Red Hat Enterprise Linux. RHEL kullanmak için para ödersiniz ancak bu para, sizin yazılım için aldığınız profesyonel desteğin parasıdır.


Her yazılım için virüs mevcuttur. Ama GNU/Linux dağıtımlarının kullanma yüzdesi düşük olduğu için daha az virüs bulunur.

8. Uygulama mağazaları çok geniş.

Tüm GNU/Linux dağıtımlarının uygulama desteği geniş değildir. Bazı dağıtımlarda mağaza da bulunmaz. Ki bu konuda Windows kadar genişlik söz konusu değildir. Ama oyun ve Adobe programları dışında Linux Windows'tan üstündür.
 
Bunu atlamışım, Linux uygulamaların toplamı Windows'un tek bir kategori altında olan uygulamaları kadar bile yoktur sanırsam.

Yanılıyorsunuz açık kaynaklı uygulamaların yarısı sadece Linux için ve uygulama mağazası dedim Microsoft Store ve
Gnome Store'yi karşılaştırdım.
 
LAN üzerinden büyük ve hızlı dosya aktarımı ve server sistemleri için birebir ama bana çok karmaşık geliyor o yüzden ws 2008'e devam.
 
Burada Linux fanboyları iyi bir sisteme sahip olduklarında halen Linux kullanacaklar mı merak ediyorum. Gidiyorlar 2 Mr. Robot izliyorlar; tamam, hemen indir, kur. Windows üzerinde bunu eklentiyle yapabiliyorsun WSL ile. Hiçbir şeyin fanboyu olmayın. Bu kategoride bir adama öneri vereyim diye 3 gün ban yedim. Üstelik yaşlarından fazla bilgisayar kullanmama rağmen gelmişler, gülücüklü emoji atıyorlar. Windows 10'daki UAC'ı en yüksek seviyeye getirin bakayım. Virüs falan giriyor mu, görürsünüz. Windows XP ile kıyas yapıyorsunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tek tük eksikleri şunlar bazı programların depolardan olmadığından tanıtması biraz karışık , bir çok oyunu oynatabilmesi ama tamamen oyun odaklı halde olmaması firmalar tarafından.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı