Lisede kavga iyi bir şey mi?

Çok basit bir örnek, sokakta seni her türlü tahrik etti. Küfürler, aşağılamalar. Geldi sana bıçak çekti. Sende onu refleks olarak ittin, düştü, başını kaldırıma vurdu. Beyin kanaması ve adam öldü. Adam mezara, sen hapise.
Eğer bıçak çekme durumu varsa Meşru müdafaa devreye girer ölse bile ceza almazsınız. Böyle bir durumda asıl korkunuz, yanlışlıkla karşınızdakine zarar vermek değil, canınızı kurtarmak olmalı.

Hiçbir zaman iyi bir şey olmadı ki. Lisede kendini Çakır zanneden ergen çok. Atarlanan insanlar var sokak kekoları gibiler. Ama sabretmeyi, öfkelenmemeyi, kendimizi kontrol etmesini bileceğiz bu konularda. Kavgayı ne olursa olsun başlatan sen olma. Ama gerçekten kendini savunmasını da bil.

Problemlerini konuşarak çözmek sadece senin dediklerini anlayacak kapasitede olan insanlarla mümkündür, geriye kalanlar için kavga gerekebilir. Gençken çoğu tartışmamı kavgayla yaptım ama artık yaş ilerledi. Evlendim sorumluluklarım arttı ve kavga etmekten kaçınıyorum. Eskiden biriyle göz göze gelince ne bakıyon lan sen diyince sen ne bakıyon lan gel buraya derdim. Şimdi bir arkadaşa benzettim diyip devam ederim. Yani gerekli mi gereksiz mi bilemem ama bazen mecbur kaldığın durumlar olacaktır.
Şöyle bir durum da var. Okulda, askerde testesteronun bol olduğu erkekliğini kanıtlamak isteyenin çok olduğu yerde bir tanesini güzel bir döversen o yaşayacağın dönem boyunca hep rahat edersin bir daha da kimse sataşmaz.

Eğer bıçak çekme durumu varsa Meşru müdafaa devreye girer ölse bile ceza almazsınız. Böyle bir durumda asıl korkunuz, yanlışlıkla karşınızdakine zarar vermek değil, canınızı kurtarmak olmalı.
Bıçaklı birisine saldırmak, herkesin işi değil. Eğer karşıda olan kişi, saplamaya niyetli ise, bir şekilde o bıçak sana girecek.

Bu noktada ben olsam, kacamazsam eğer, bicagi bir şekilde düşürüp kolunu kırmak, en azından çatlamak için kilitlerdim.

Kötü bir şey ama birisi sana ana avrat söverse ve elinden bir şey gelmiyorsa korkutmak amaçlı bir tekme atabilirsin mesela ama abartmadan ya da o sana (mesela çarsıda yürürken) durup dururken vurursa (tanıdıgın da olsa) kendini savunman gerekir ben lise 2'deyken çocuklar hep ugraşırdı benimle korkutmak için çıkışta 1 ya da 2 kere vurdum artık kimse bana karışmıyor 2 yıldır.

Ah ortaokul zamanları... Az mı dayak yemedik ? Atmaya da çalışmıştım ama daha çok yiyen taraftım. Bir noktadan sonra olgunlaşıyor ve bu tarz konuların aslında ne kadar gereksiz olduğunu kavrıyorsunuz. Savunmayı elbette öğrenmek zorundasınız ancak bunu sadece zor durumlarda kullanın. Öylesine birisiyle kavga ediyim de havalı olayım düşüncesine girmeyin, yararı değil zararı olur.

Beyler fikrinizi almak istiyorum sizce kavga iyi bir şey mi? Ben lise 1'e geçtim ve hiç yumruk yumruğa kavga etmedim. Ortaokul 8'de bir çocuk laf atıyordu aileme haber verdim ardından müdür yardımcısına gittim ve halletti. Ben hiç kavga yanlısı olmadım. Sizce kavga iyi midir ve kavga edilmeli mi?
Kavga son çare olmalı çok zor durumda kalmadıkça etme Türkiye'deki en popüler azınlık(evet aklınıza gelen diğer ırk) fena kindar çıkışta bıçaklasa kimse bulamaz.Kendine güvenme kavga konusunda elinkini görmeyen kendisininkini cezayir tüfeği zanneder derler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı