Lücid rüya riski var mı?

Mesela Lucid rüya demiş arkadaş ama bu tür şeyleri yapmanın bilimsel bir açıklaması var mı? Sağlığa bir etkisi var mı falan? Ben de merak ettim arkadaş yazınca.
Rüya sırasında kısmen beynimiz kapalı olur, bilincimiz de kapalı olur. Ama rüyada olduğumuzu anladığımız vakit bilincimiz açılmaya başlar ve burada kısa süreliğine kontrole sahip oluruz. Tabi gerçek Lucid Rüya'da böyle olmuyor. Aşırı gerçekçi ve kafa ağrıtan bir olay oluyor. Gerçekle rüyayı ayırt edemiyorsun ve sinir sistemin açık kalıyor (yani kısmen acıyı hissedebiliyorsun.)
Aslında şuan yaptığımız rüya kontrol etmek, Lucid değil. Bilimsel olarak Rüya içerisinde bilincin açık olması diyebiliriz.
 
1 ile 4 arası sayı söyle 3 mü? Tamam 77 kart var 3 tane sayı söyle 31, 44 ve 55 tamam bu dediğin sayılardaki kartı cekiyorum inanılmaz bu kart tam tamına 1 milyon$ kazanacağını söylüyor yarın 100k yatır ve paranı katla.
Yok öyle değil. Adam senin anlamayacağın dilde arada eski kitaplardan Osmanlıca, Arapça falan konuşçak, sen de hiçbir şey anlamayıp vaoov bu adam işini biliyor olacaksın. Sonrasında adam sana bir güzel bindircek.
 
İnsanlar geçmişinde ister istemez rüyasının farkında olduğunu veya yanlışlıkla onu kontrol etmiş oluyor genelde. Bunun bilimsel is midir sadece lucid rüya. Sağlığa etkisi olduğunu düşünmüyorum yani, çok fazla, neredeyse her rüyanda kontrol yaparsan gerçekliğin bozulur yani mantıken. Veya mesela örnek verelim gerçek hayatta zengin olmak hayalin, rüya içinde bunu gerçekleştirince insanın gerçek hayatta yapası falan gelmiyor vs. zih̨̢̀i͚̹ņ̰͟͝SE͎͔̪͚l̖ ͋̅͊̓y̷̸̖̮̬̰͍͟ͅa̵̛̬ͯ̋̈͘͝ͅrdį̸͉͎ͫ̄͠m̄̃̏ͬ͒ͥ akıl sağlığını kaybet...

Her rüya gördügümde uygularım şu ana dek bir şey olmadı sonrasında olabilir mi?
 
Her rüya gördügümde uygularım şu ana dek bir şey olmadı sonrasında olabilir mi?
Eskiden istemsiz 1 kere gördüm lucid rüya, onda da kontrol edemedim hocam. Son yıllarda yapmaya çalışmadığımdan bir şey diyemeyeceğim ama çok abartırsan sıkıntılı bir durum yani, mental açıdan gerçekliği ayırt edemeyebilirsin :D, ama o çok epik olaylarda bence, kendi zihnine hakim biriysen bir sıkıntı olmaz gibi. Yönteminiz nedir ?
 
Lucid rüya anında beyin tam olarak uyku halinde olmadığı için düzgün bir şekilde dinlenemezsiniz. Çok fazla lucid rüya görmek yorgunluğa sebep olabilir.
 
@bozkurt11 Rüya içindeyken normalde beyninin dinlenmesi gerekir, ama lucid rüyada iken onu kontrol ediyorsan beynin dinlenmek yerine uykuda da yorulur ve güne çok yorgun başlarsın, 5-6 saniye bile yorulursa lucid rüyada beynin, günün yarısını uyuyarak geçirmiş biri gibi yorgun olursun.
 
Eskiden istemsiz 1 kere gördüm lucid rüya, onda da kontrol edemedim hocam. Son yıllarda yapmaya çalışmadığımdan bir şey diyemeyeceğim ama çok abartırsan sıkıntılı bir durum yani, mental açıdan gerçekliği ayırt edemeyebilirsin :D, ama o çok epik olaylarda bence, kendi zihnine hakim biriysen bir sıkıntı olmaz gibi. Yönteminiz nedir?

Yöntemimi bende pek anlayamıyorum rüyada uyandıgımda ruh gibi oluyorum 1-2 tokat atıyorum hisetmesem yapmaya baslıyorum veya baska odada baska yerde oluyorum hemen baslıyorum
 

Yeni konular

Geri
Yukarı