Millet Sosyalleşmeyi Nasıl Başarıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acilen uzman birinden yardım almalısın durumun hiç iyi değil gibi gözüküyor. Çok saldırgan gibisin adamlar öneri yapıyor, nasıl o nefret ettiğin yaşamdan kurtulabilirsin diye ama tersliyorsun böyle yapmaya devam edersen durumun hiç iyiye gitmez büyük ihtimalle üzgünüm.

Acilen uzman birinden yardım almalısın durumun hiç iyi değil gibi gözüküyor. Çok saldırgan gibisin adamlar öneri yapıyor, nasıl o nefret ettiğin yaşamdan kurtulabilirsin diye ama tersliyorsun böyle yapmaya devam edersen durumun hiç iyiye gitmez büyük ihtimalle üzgünüm.
Büyük ihtimalle ortamlarda olmamasının sebebi budur. Aşırı ters, halbuki insanlar ona yardım etmek istiyor.

Çık dışarı, para harcamana gerek yok. En kötü git mahallendeki kafeye bir yere bir çay iç oradan bir arkadaş bul. Yani ilk adımı sen at eğer ki hiç arkadaşın yoksa kendini düzelt. Belki el şakası yapıyorsundur onu sevmiyorlardır, belki ağzın bozuktur ne bileyim. Neden arkadaşım yok diye düşün. Biraz öz güvenli ol sen git arkadaşlık kur. Merhaba adım .... demek çok zor değil.
Para harcamaya gerek yok derken bile parayla yapılan bir aktivite olan dışarda çay içme tavsiyesi geliyor. Paranın gerekli olduğu anca bu kadar güzel anlatılabilirdi :)

Ben sizi bilmem, belki rahatsınızdır. Dışarda hiç bir alakası olmayan birisiyle tanışmayı rahat kişiler bile kolay kolay yapamaz bence. Benim için bu imkansız.

+ Merhaba, gel arkadaş olalım.
- Tamam.

Hedefler koy ve başar. Özgüvenin yerine gelsin. Çalış. Asgari maaş bile olsa çalış. Bence epey faydası olur. Kendin için yatırımlar yap. Hangi okullarda okudun, üniversite mezunu musun? Eğer değilsen neden olmasın? Kendin için yatırım yapman en önemlisi. Ben şahsen kendine değer veren insanlarla yakınlaşmaya çalışırım.

İş bulma konusunda Kariyer.net gibi siteler yardımcı olabilir. Kendin için alışveriş yap. Kariyer konusunda kendini geliştir. Ailene bağımlı olmamaya çalış. Kıyafetin için seni sevecek veya sevmeyecek insanlardan uzak dur. İnsanlarla iletişime geçerken kelimelerini iyi seç. Konuşmaktan çekinme.

@Karamurselee Olabilir hocam.

@Asosyal Necmi Garsonluk yapabilirsin, insanlarla iletişim kurabileceğin en iyi yer orası veya kasiyer.

Zamanla acilirsin, insanlarla konuşmaya başlayınca bu durumun normal bir şey olduğunu onların senden farksiz olduğunuz ve çok kolay olduğunu kendi gözlerinle göreceksiniz.

Gece kafanızı yastığa koyduğunuzda vicdanınıza "Daha sosyal olmak için ben elimden geleni yaptım" dediğinizde vicdanınız rahatsa yorum yok. Ama vicdanınız size huzursuzluk veriyorsa o zaman yeteri kadar zorlamıyorsunuz kendinizi diye düşünüyorum.
Bu çabalık bir durum pek değil. Elinde en azından belirli alanlarda imkan olacak ki ondan sonra çabalamaya başlansın. Dışarı çıktığım zaman "şurdan yürürüm" diyebileceğim bir şey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı