Millet Sosyalleşmeyi Nasıl Başarıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asosyallik ile özgüven bunalımı birbirine çok karıştırılan kavramlar halbuki Asosyal olup rasyonel düşünebilen kendine yetebilen durumundan şikayet etmek yerine halinden mutlu olabilen ve istediğinde sosyalleşebilen çok insan var. Konu sahibi gördüğüm kadarıyla Asosyallikten çok özgüven bunalımı yaşıyor.

Acilen uzman birinden yardım almalısın durumun hiç iyi değil gibi gözüküyor. Çok saldırgan gibisin adamlar öneri yapıyor, nasıl o nefret ettiğin yaşamdan kurtulabilirsin diye ama tersliyorsun böyle yapmaya devam edersen durumun hiç iyiye gitmez büyük ihtimalle üzgünüm.
Terslediğimi düşündüğün kişilerin yazım şekline bak, normal cevap verdiğim kişilerin yazım şekline bak anlarsın. İrite edici şekilde yazılırsa terslenmesi normal.
Migros'a başvur tezgahtar olarak. Kör topal kim olsa alıyorlar. Müthiş sosyalleşirsin. Senin gibi aksi adamı yönetici bile yaparlar orada.

Ben part-time çalışmayı düşünsem alırlar mı?
Asosyallik ile özgüven bunalımı birbirine çok karıştırılan kavramlar halbuki Asosyal olup rasyonel düşünebilen kendine yetebilen durumundan şikayet etmek yerine halinden mutlu olabilen ve istediğinde sosyalleşebilen çok insan var. Konu sahibi gördüğüm kadarıyla Asosyallikten çok özgüven bunalımı yaşıyor.
Asosyalliğin tanımı kısa.

Sosyal olmayan = Asosyal

İsteyerek veya istemeyerek asosyal olmak, asosyalliğin tanımını değiştirmez.

Kör olan da görmez, gözünü kapatan da görmez. Kel olan da dazlaktır, kafasına ustura vuran da.
Abi aşağıya kadar okumadın değil mi? :D
Hedefler koy ve başar. Özgüvenin yerine gelsin. Çalış. Asgari maaş bile olsa çalış. Bence epey faydası olur. Kendin için yatırımlar yap. Hangi okullarda okudun, üniversite mezunu musun? Eğer değilsen neden olmasın? Kendin için yatırım yapman en önemlisi. Ben şahsen kendine değer veren insanlarla yakınlaşmaya çalışırım.

İş bulma konusunda Kariyer.net gibi siteler yardımcı olabilir. Kendin için alışveriş yap. Kariyer konusunda kendini geliştir. Ailene bağımlı olmamaya çalış. Kıyafetin için seni sevecek veya sevmeyecek insanlardan uzak dur. İnsanlarla iletişime geçerken kelimelerini iyi seç. Konuşmaktan çekinme.
İş bulabilsem bunlar sırasıyla olacak zaten ama iş veren de yok ki.

Şu kariyer.net'in olayı ne? Koca İstanbul'da, yakın konumda çıka çıka 2- 3 iş çıkıyor. Ben mi beceremiyorum? İlan yerine direkt firmaya başvuru yapma olayı yok mu burda?
@Asosyal Necmi Hocam şimdi senin tam olarak hedefin nedir ve ne olmak istiyorsunuz? Aklında bir meslek var mı?
Erotik film yıldızı olmak diyesim geldi Tolga Çevik gibi. Sinemayla, grafik tasarımla falan ilgiliyim. İlerde üniversite olursa, ona göre okurum.
Alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz. Her gün aynı şekilde yaptığınız şeyleri not edin. Mesela örneğin çok daha erken bir saatte kalkıp yürüyüşe çıkın. Bunun gibi basit şeyler olabilir. Alışkanlıklarınıza çok bağlı kalmanız sizi konfor alanınızdan çıkmanızı engelliyor olabilir.
Bunun faydası ne kadar olur, çevre edinme aşamasına nasıl gelinecek?

Son düzenleme:
Bende 17 yaşındayım ve okul okuyorum. Asosyelim ama arada canımın sıkıcağını bile bile dışarı çıkmaya çalışıyorum. Önceki yaz bir işe girmiştim açıkçası maaşı bir şey değildi. Ama bana 2 ay gibi bir sürede olsa oz güvenimi kazandırmıştı. Yani istediğimde öz güven kazana bileceğimi anlamıştım. Benim de ailemin ekonomik durumu kötü ve üzerine üstlük ben 6-7 sınıftan önce çok sosyal olan ama sonradan bazı olaylardan beni en çok etkileyen olaylardan biri olan imam hatipte cuma namazına gitmediğim için ve kız bahçesine girdiğim için sanki suç işlemiş gibi bağırıp çağıran sözde öğretmen tarafından aşalandım. O hoca sayesinde ve kendi içimden gelmesi yönünden deist oldum. Ama asosyallik bazenleri beni mutlu ediyor bazenleri de üzüyor. Genel olarak ben geleceğime yatırım yapıyorum. Öyle çok çalışkan değilim elimden geleni yapıyorum. Ünüversite ortamında düzeleceğimi düşünüyorum. Bazenleri cok sosyal olma durumumda olabiliyor garip bir şekilde. Yani demek istediğim zamanla düzeleceğin benim gibi. 1kez geliyoruz reenkarnasyon gibi bir olay yoksa dünyaya.

Kardeşim tabii ki asosyal olmak iyidir diye bir şey demek doğru olmaz, ama benim gibi veya bunu değerlendiren, hatta ve hatta sırf kendi başına bir şeyler yapabilmek için okulunu ve işini bırakan insanlar var. Bunu bir düşünmeni öneririm. İyi olduğun bir sanat/spor dalı veya benzeri bir şey bulursan kendiliğinden geçecektir bu asosyallik denen şey. Yaşlarımız çok yakın mesela ben de açıktan okuyorum 23 yaşındayım, ne kadar çevrem bana asosyal dese de asla onların söylediği gibi olmadım. Ben kendi içimde asosyalliği ''sahte tavırlar sergilememek'' olarak bilirim. Hep hayatımın her anında kafamdakini yaptım çünkü. Maddi meseleye girmek istemiyorum çok zenginimiz de vardır çok zor durumda olanımız da, ama durum ne olursa olsun hayallerine veya yapacak bir şey bulduğunda ona engel olmamalı.
Sanatı bilmem de futbol, basketbol ve voleybolda berbattım. Millette genelde bunu oynuyor ve ben beceremediğim için küçükken hep dışlarlardı. Bazen diyorum ben asosyal olmayım da kim olsun. Asosyal olunacak her şey var.

Bende 17 yaşındayım ve okul okuyorum. Asosyelim ama arada canımın sıkıcağını bile bile dışarı çıkmaya çalışıyorum. Önceki yaz bir işe girmiştim açıkçası maaşı bir şey değildi. Ama bana 2 ay gibi bir sürede olsa oz güvenimi kazandırmıştı. Yani istediğimde öz güven kazana bileceğimi anlamıştım. Benim de ailemin ekonomik durumu kötü ve üzerine üstlük ben 6-7 sınıftan önce çok sosyal olan ama sonradan bazı olaylardan beni en çok etkileyen olaylardan biri olan imam hatipte cuma namazına gitmediğim için ve kız bahçesine girdiğim için sanki suç işlemiş gibi bağırıp çağıran sözde öğretmen tarafından aşalandım. O hoca sayesinde ve kendi içimden gelmesi yönünden deist oldum. Ama asosyallik bazenleri beni mutlu ediyor bazenleri de üzüyor. Genel olarak ben geleceğime yatırım yapıyorum. Öyle çok çalışkan değilim elimden geleni yapıyorum. Ünüversite ortamında düzeleceğimi düşünüyorum. Bazenleri cok sosyal olma durumumda olabiliyor garip bir şekilde. Yani demek istediğim zamanla düzeleceğin benim gibi. 1kez geliyoruz reenkarnasyon gibi bir olay yoksa dünyaya.
Üniversitede de bir şey değişmeyebilir bu arada. Hatta daha beter de edebilir. Kesin böyle olur demiyorum ama ihtimal var.
Kör olan görmek ister gözünü kapatan ise görmek istemez. Kel olan kel olmak istemez usturaya vurduranda keyfine vurdurur. Örneklerin ilki kader diğeri seçimdir. Asosyallikte seçimdir.
İşte kimisi asosyal olmak istemez, kimisi tercih eder. Sosyal olabilecek kapasite de olup da asosyal olanda akıl yoktur, orası ayrı.

Arkadasim sen resmen bahane uretiyorsun. Sosyal olabilecek kapasite nedir? Bir seyler basarmayi dene moralini duzelt. Git calis mesela.

İşte kimisi asosyal olmak istemez, kimisi tercih eder. Sosyal olabilecek kapasite de olup da asosyal olanda akıl yoktur, orası ayrı.

Belki de esas sıkıntın sosyalliği farklı bir şey olarak görmendir, kapasite derken?
Bu arada spor konusundan yakınmışsın, benim spor salonu üyeliğim var ve sırf spor salonuna gitmeye üşendiğim için dambıl aldım ve evde çalışıyorum, neredeyse tüm kasları kendi vücut ağırlığını kullanarak çalıştırabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı