Nasıl yokluktan var olduk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi çok güzel sormuş ama tüm tartışma 60 IQ karikateist & millet parkı seviyesine düşmüş.

Madde ve anti-madde nereden geldi. Her şeyin temelinde ne yatıyor vb.

Konu "her şey yoktan var oldu işte" ve "Allah yarattı"nın üzerinde. Burada basitçe sorulmak istenen tüm her şeyin bir "güç" tarafından yapılıp yapılmadığı. Konu neden dinlere gelmiş çözemedim. Kutsal kitaplarda geçenden çok farklı bir yaratıcı ve güç de olabilir.

Ayrıca İnandığın şeyin savunulmaya mı ihtiyacı var?
Belirli bir dine inansın veyahut inanmasın ne olursa olsun inandığı şeyi savunur insan. Biz nasıl burada bilimi savunuyorsak (savunmamamiz bilimin yanlış olduğunu mu gösterir?) Onlarda elbette savunacaktir. Önemli olan düzgün bir tartışma ortamı oluşup karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaktır.

Konu sahibi çok güzel sormuş ama tüm tartışma 60 IQ karikateist & millet parkı seviyesine düşmüş.

Madde ve anti-madde nereden geldi. Her şeyin temelinde ne yatıyor.

Konu "her şey yoktan var oldu işte" ve "Allah yarattı"nın üzerinde. Burada basitçe sorulmak istenen tüm her şeyin bir "güç" tarafından yapılıp yapılmadığı. Konu neden dinlere gelmiş çözemedim. Kutsal kitaplarda geçenden çok farklı bir yaratıcı ve güç de olabilir.
Evet uzun zamandır da bunu anlatmaya çalışıyorum.
Benim düşünceme göre bir başlangıç falan yok. Tanrı dediğimiz varlığı varlık olarak nitelendiremeyiz bile. Sonsuz döngü içerisinde her şey. Bu döngünün tamamına bakabilirsek belki de evren olarak nitelendirdiğimiz şey tanrının ta kendisidir.
Örnek tanrı modeli. Her şey deizm veya ateizmden mi ibaret?

Arkadaşlar her kimse neye inanıyorsa inanır inansın.
Kavgaya sataşmaya gerek yok.
Ateist ya da herhangi bir dine karşı hoşgörülü olalım.
Ekran Görüntüsü (19).png

İnanılan şeye karşıt bir fikir sunuluyorsa evet savunulabilir.
O zaman ciddiye alınmaz ve kendi kendine konuşmuş olursun. Bilimle din karşılaştırılması anlamsız. Dediğim gibi bilim öznel bir şey değildir yani keyfine göre değişmez. Sen yer çekimine inanmıyorum dediğin zaman uçmaya başlamazsın. Ama dini olarak istediğinizi seçebilirsin ve senin için doğru o olmuş olur. 2000 küsur din doğru değil, insan uydurması ama senin inandığın din doğru. İşte buna bilim derim.

Yahu insanların neyi savunacağına bir zahmet karışmayın.

Halen anlamak istemiyorsun. Sen inandığın şeyi savunabilirsin, bunda sorun yok. Bilime karşı savunamazsın çünkü ikisi tamamen farklı şeyler. Biri öznel bir olay biri nesnel.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı