Neden Debian Kullanmıyorsunuz?

Kararlılığı sağlayalım diye yazılımları çürütüyorlar. Kararlı sürümde oldukça eski paketler giriyor. Sid ise fazla kararsız. Benim için fazla karasız grubuna Arch'da giriyor (bir zahmet girsin, yuvarlanan dağıtım). Fedora tam kıvamında bir dağıtım.

Onun dışında Fedora'dan sonra en uzun süre kullandığım dağıtım Debian'dır.

Sadece Debian Kararlı sürümünü kullanmıştım zamanında fakat kararlı sürüm benim çok eski versiyon yazılımlar ile geliyordu. Ki zaten artık istesem de kullanamam çünkü şu an kullanmakta olduğum ekran kartı Intel Arc A750. Yani, çekirdek versiyonu 6.2'ye gelmediği veya geçmediği sürece açık kaynaklı sürücüler benim için mevcut değil ve kapalı kaynaklı sürücülerde sadece Ubuntu'nun iki versiyonu için mevcut. Birde genel olarak paket yöneticisi hoşuma gitmiyor(Hani bu kişisel tercih meselesi performans veya herhangi bir fonksiyon karşılaştırması için değil.). Eskiden distro hopping yapıyorken belki kararsız sürümleri içinde bir şans verirdim fakat artık halimden memnunum. Uzun süredir Fedora kullanmaktayım ve rahatım.

Evet birçok oyun ve uygulamanın offline setup paketini bulabiliyorsun Windows'ta fakat Linux'ta birçok şey internet istiyor.
DEB, RPM, AppImage dosyalarini arastirin bakalim. Bilmeden yorum yapmayalim. winZort'daki uygulamalarin o sekilde yuklenmesinin sebebi baska alternatif olmaması.
Sonuc olarak setup dosyasını İNTERNET İLE indirmen gerekiyor.

Evet birçok oyun ve uygulamanın offline setup paketini bulabiliyorsun Windows'ta fakat Linux'ta birçok şey internet istiyor.
Offline Setup paketi dediğin şeyi hiç düşündün mü acaba? Korsan mı indiriyorsun? Korsan Linux'ta da oynanıyor öncelikle.

Windows'ta yaptığın her şeyi Linux'ta da yapabiliyorsun merak etme. Sadece sen nasıl yapıldığını bilmediğin için şu an ciddi ciddi sallıyorsun.

Offline Setup paketi dediğin şeyi hiç düşündün mü acaba? Korsan mı indiriyorsun? Korsan Linux'ta da oynanıyor öncelikle.

Windows'ta yaptığın her şeyi Linux'ta da yapabiliyorsun merak etme. Sadece sen nasıl yapıldığını bilmediğin için şu an ciddi ciddi sallıyorsun.
Linux'a virus bulasdigindan windows daha iyi diyeni bile gormustum ama Linux'da offline setup yok diyeni görmemiştim :D Sallamak için mesaj yaziyorlar, şaka gibi.

Windows'ta offline kurulum destekleyen paketleri de indirmek için internet gerekiyor. Üstelik Windows tarafında uygulama yükleme aracını elle indirip ardından elle kurman gerekiyor. Bu yükleyicilerin kimisi reklam veya sponsorlu yazılım içeriyor. Linux tarafındaysa indirdiğin hemen hemen her şey dağıtım reposundan geldiği için hem daha hızlı inip kuruluyor hem de daha güvenli oluyor.

Offline setup paketi dediğin şeyi hiç düşündün mü acaba? Korsan mı indiriyorsun? Korsan Linux'ta da oynanıyor öncelikle.

Hayır Linux'u az bile olsa biliyorum zamanında Windows'u tamamen silip Debian tabanlı Pardus 21.1 Xfce kurmuştum bu yüzden az çok biliyorum fakat bana fazla karmaşık geliyordu ve bir şey yükleyeceğim zaman önce telefona yükleyip sonra bilgisayara atamıyordum daha doğrusu atıyordum fakat kuramıyordum tekrar internet istiyordu fakat Windows tarafında önce telefona yükleyip bilgisayara atarak kurabiliyorsun direkt ondan bahsediyorum.

Hayır Linux'u az bile olsa biliyorum zamanında Windows'u tamamen silip Debian tabanlı Pardus 21.1 Xfce kurmuştum bu yüzden az çok biliyorum fakat bana fazla karmaşık geliyordu ve bir şey yükleyeceğim zaman önce telefona yükleyip sonra bilgisayara atamıyordum daha doğrusu atıyordum fakat kuramıyordum tekrar internet istiyordu fakat Windows tarafında önce telefona yükleyip bilgisayara atarak kurabiliyorsun direkt ondan bahsediyorum.

Paketlerin bağımlılıkları yüklü değilse doğal olarak internet ister. Ama bağımlılık ihtiyacı olmayan bir paketi internet olmadan rahatlıkla kurabilirsiniz.

Ayrıca neden telefona indirip bilgisayara atmak gibi garip bir yöntem kullanıyorsunuz?

Direkt telefonunuzun bağlandığı Wi-Fi veya hücresel interneti USB kablosu ile tethering yaparak bilgisayarda kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı