Neden Linux kullanıyorsunuz?

Fikrini soran olmadı sana.
Burası forum, herkes tartışmakta özgür. Madem cevapları kaldıramıyorsunuz gidin o zaman. Bu konunun bir benzeri önceden aynı kişi tarafından açıldı ve amaç sadece kavga çıkarmak. Kesinlikle ortada doğru düzgün bir tartışma yok.

Neden Linux kullanıyorum, çünkü Linux özelleştirme konusunda Windows'tan daha önde. Ve her şeyin senin elinde olması kadar güzel bir şey yok. Microsoft'un verilerimi almasını istemiyorum. Daha bir sürü sebep yazabilirim ancak konunun açılış amacını hesaba kattığım için böyle bir zahmete girmek istemiyorum!

Linux güvenlik acisinda Windows tan farki yok. Linux'un daha güvenli oldugunu söylemelerinin nedeni Linux'u az kisi kullanmasi.
Bu yüzden kötü amac besleyenler azinlik icin ugrasmaya degecegini düsünmüyor.

"Bir balikci oltasini baligin cok oldugunu bildigi yere atar."

Linux güvenlik acisinda Windiwstan farki yok. Linux'un daha güvenli oldugunu söylemelerinin nedeni Linux'u az kisi kullanmasi.

O sırada nt kernel'in güvenlik açıkları 🗿

Linux güvenlik acisinda Windows'tan farki yok. Linux'un daha güvenli oldugunu söylemelerinin nedeni Linux'u az kisi kullanmasi.

Sudo yetkisi diye bir olay var hocam ama siz bilirsiniz tabii.

Ayrıca hemen hemen her şeyi dağıtımın kendi reposundan indirdiğiniz için zararlı bir uygulama indirme ihtimaliniz zor.

İmmutable olarak geliştirilen distrolara gelecek olursak o sistemi bozmak veya virüs bulaştırmak neredeyse imkansız. Bir kere root yetkisi edinemediğinden sonradan flatpak snap gibi mağazalardan yüklenen hiçbir uygulama sisteme erişemiyor. Bu da zararlı bir uygulamanın ancak Home klasörü içindeki o kullanıcıyı etikleyebileceği ama sistemin temel çalışmasını hiçbir şekilde bozamayacağı anlamına geliyor.

Evet yetki yükseltme açıkları zaman zaman karşımıza çıkan bir durum ama bu açıklar çok kısa süre içerisinde kapatılıyor.

Daha geçen haftalarda bir arkadaşım MacOS'ten Windows'a geçti ve geçtiği gün sistemine virüs bulaştırdı :D.

Linux güvenlik acisinda Windows'tan farki yok.

Ben de diyorum acaba sahte güvenlikçiler ne zaman spawn olacak.
Linux'ta yapabildiğin hardening'in yarısını Windows'ta yapmaya çalış. Sonuçları çok merak ediyorum.
Olay virüsler falan değil, genel sistem güvenliği.
Dur hatta şeyi de söyleyeyim, Microsoft'un NSA'e verdiği 0day, 0click, rce açıklarını. Eğer hala farkı olmadığını düşünüyorsan gayet iyi. Barbieland'e uçuralım. ✈️

Herkesin kabul ettiği genel Linux avantajları hariç 4 GB RAM ile WEB development yapmak için kullanmaktayım. Sadece 300 MB RAM kullanan Debian ve LXDE:

Screenshot from 2023-07-23 17-36-23.png

Geri kalan her seyi programlama araçları kaplamakta. Windows yüklü olsaydı bırak WEB geliştirmeyi, WEB'de gezemezdim.

Herkesin kabul ettiği genel Linux avantajları hariç 4 GB RAM ile WEB development yapmak için kullanmaktayım. Sadece 300 MB RAM kullanan Debian ve LXDE:

Eki Görüntüle 1874213

Geri kalan her seyi programlama araçları kaplamakta. Windows yüklü olsaydı bırak WEB geliştirmeyi, WEB'de gezemezdim.

Firefox yerine daha hafif bir tarayıcı da seçebilirsiniz. PaleMoon gibi.
Gerçi web developer olduğunuz için "tam" uymayabilir çünkü hala browser-based özelliklerin birazı PaleMoon'da yok. Ama bir şans verin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı