Neden Linux Kullanıyorsunuz?

Free software düşüncesi hoşuma gidiyordu, üstüne Windows OS olmaktan çıkıp koca bi' telemetri yığını haline gelince tam oldu.

Yazılım tekelcisinden ne beklersinki.
Kullanım amacına göre değişir. Sadece internette gezen adam, server işleriyle ilgilenen adam ya da programlama falan kullananlar için Linux mantıklı gelebilir. Gidip de oyun oynayan adam Linux kurmaz zaten. Stabilize olarak en sağlamı macOS diye düşünüyorum ama onunla da yapılabilecekler çok sınırlı çok özgür değil.

Mac için bilemem ama Linux'taki çarklar değişiyor oyun sektörleri Linux'a daha aşina olmuşlar geliştirme safalarındalar yakında bilgisayarlarda Linux kurulu olarak gelir.

Windows ne kadar izlese de cidden bu Windows'un yerini tutabilecek bir şey yok.

Linux, MacOS vs. Windows'a yetişmek için çok yol alması gerekiyor.

Hocam isminiz Windows 11? 😳
Üstelik Windows 10 logolu profil fotoğraflı.

Bu nickname'i henüz Microsoft Windows 11'i duyurmadan önce, bu işletim sisteminin çıkmayacağı ve artık Windows 10'un geliştirileceği söylendiği zamanlar tamamen dalgasına almıştım.

Sonrasında da yanlış bir imaj oluşturduğunu ve değiştirmemin daha iyi olabileceğini düşündüm fakat bu isimle az çok tanınıp forumdan arkadaşlar edinmişken gereksiz olduğuna kanaat getirdim.

Hocam siz önceden linux savunuyordunuz diye biliyorum.

Hocam söylenenler güzel, bende her şeyini beğendim dinlediklerimle ve gördüklerimle. Bir oldu tamam dedim ikiciye bırakma kararı aldım.

2 Dağıtım kullandım ikisi de bozuk çıktı resmen.

Linux zaten iyi ve severim. Sadece geliştirilmesi lazım. 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı