Ölümden Sonra Yaşam Konusu ve Spritûal Deizm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Jira Bakış açın doğru, görüşünü desteklemiyorum elbette. Öyle bir amacın olmadığını biliyorum elbette. Kitaplarda fazlasiyla kusur var, bir yaratıcı kitap yazsaydi kitabi hatasız olurdu.
İnsan aklı ve içindeki kendinden üstün varlığa tapınma arzusu yeterli değil midir Tanrıyı bulmak için?
 
@Müzik Profili Tapınma arzusu dinleri de ortaya çıkarmıştır, Tanrı kavramını da. Şimdiye kadar herhangi bir delil bulunamadi Tanrı kavrami ile ilgili. Insan aklı şu an her soruya cevap verecek düzeyde değil daha aydinlanmayan hususlar elbette var. Tapınma arzusu olmasaydi din ve Tanrı kavramının olmayacaktı bana göre.
 
@Müzik Profili Tapınma arzusu dinleri de ortaya çıkarmıştır, Tanrı kavramını da. Şimdiye kadar herhangi bir delil bulunamadi Tanrı kavrami ile ilgili. Insan aklı şu an her soruya cevap verecek düzeyde değil daha aydinlanmayan hususlar elbette var. Tapınma arzusu olmasaydi din ve Tanrı kavramının olmayacaktı bana göre.
Belki dinler bu yüzden ortaya çıktı belki de Tanrı gerçekten kendisini bulmamızı istediğinden bu tapınma arzusunu içimize koydu... Buna inanmıyorum tabiki ancak insan sadece inanmak istiyor...
 
Bir zamanlar İslam'a inanırdım ancak daha sonra bazı şeylerin çok çelişkilerle dolu olduğu kanısına vardım. Örneğin; Hz. Muhammed'in Ayı ikiye yarması inanılan en saçma olaylardan biridir, çünkü Ayın hareketleriyle bile günümüzde gelgitler olabilirken hatta yapılan araştırmalara göre depremi tetikleyici bile olabilirken nasıl oluyorda Ayın ikiye yarılması sonucu herhangi bir felaket yaşanmıyor? Üstelik Kuran'da şu ayetler yer alır;

"Gökleri yedi kat yaratan odur. Rahman'ın yaratmasında bir düzensizlik göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görüyor musun?"(Mülk suresi, 3. ayet)

"Her şeyi yaratmış, ona bir ölçü, biçim ve düzen vermiştir." (Furkan suresi, 2. ayet)

Tüm bu ve buna benzer ayetlere rağmen İslam'da yaşandığı düşünülen çelişkili olaylar beni deizme sürükledi ve şahsen yaratıcı olduğuna inanıyorum ancak bu yaratıcı bizimle insanları birbirine düşüren sözlerle iletişime geçtiğini sanmıyorum.
 
İnsan her zaman bir amaç arar. Geçmişten günümüze bütün insanlar dünyaya neden ve nasıl geldiklerini sorgulamıştır. Bu da bir şeye inanma gereksinimini ortaya koymuştur. Ortaya atılan Tanrı kavramı ise insanların çoğuna mantıklı gelmiştir. Günümüzdeki gibi kimisi de bunları bir saçmalıktan ve uydurmadan ibaret olduğunu düşünüp ateist olarak yaşamaya devam etmiştir. Bak ama ateistlik de bir inançtır. O da buna inanıyor, inanma gereksinimi duyuyor. İnsan çünkü buna yapısı gereği muhtaçtır.

Tanrının var olduğu kanıtlanamadı diye olmadığı aşikar değil. İnsan beyni de daha tam olarak çözümlenemedi ama beynimiz var değil mi? Lütfen aynı şey değil demeyin...

İnsanoğlu ve bilim sandığınız kadar her şeyi açıklayabilecek güçte değil.
 
Mantıklı gelmiyor bana. Dinlerde, tanrılarda insanin kendi hayal ürünleridir.

Yeryüzünde ne yazıldıysa insan yazdi, ne söylendiyse insan söyledi.

Cennet ve Cehennem kavrami tabirlerinin kökü çok eskilere dayanir. Bu tabir hemen hemen çoğu kıtada vardı. Insan kendisinin öleceğine inanmak istemiyor sorun bundan kaynaklaniyor. Kendini tüm canlilardan üstün görüp ayrıcalıklı olduğunu saniyor halbuki böyle bir şey yok.

Tanrının olmasi için bir sebep yok, kanıtta yok. Deistler dinlerin yalan olduğunu çok iyi biliyor, Tanri kavramına inanmalarin tek nedeni korku, işimizi sağlama alalim endişesidir bu.
Fakat islam hayal ürünün ötesinde böyle detaylı bir dini kimse ortaya koyamaz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı