micheal owen
Hectopat
Daha fazla
12. sınıfa giden bir abin olarak sana tavsiye vermek istiyorum. Bende senin gibi kararsızlığa düştüm senin gibi ailem umutluydu senin gibi başarı seviyem vardı. Bende eşit ağırlığım şu an matematik hiç yok sadece tarih ve coğrafyam iyi. Ben meslek öğrenmeye karar verdim ama bu kararı 12. sınıf başladığında yaptım. Lise bitince meslek lisesine kayıt olacağım ve meslek öğreneceğim sana da bunu öneririm. Evet üniversite iyidir hayatının en iyi 4 senesini orada geçirirsin diyorlar evet olabilir hem de bu 18-22 yaşını okuyarak geçir sonra zaten çalışacaksın diyorlar ama 30-40 yaşların temeli 18-22'de atılıyor çünkü bir yola girmenin zamanı ve bu yolu iyi seçmek gerekiyor. Okumak istemiyorsan içinden gelmiyorsa bunu ailenle konuş ve meslek öğrenmeye çalış. Bir tanıdığın varsa oraya gir sana önerim motor ustası, demirci, oto döşemeci az benim de oto döşemeci tanıdığım var onun yanına gideceğim okul bitince. Dostum hayatını kendin seçmelisin, gerçekten hiçbir şey güzel gelmeyebilir ama parayı seviyorsan ve cüzdanında seni kurtaracak kadar paranın olması seni güvende hissettiriyorsa para kazanabileceğin işler seçmelisin.
Ben parayı seviyorum hocam zaten ailemde sürekli her yıl ekonomik durumunun bir üstüne kat koyarak ilerliyorlar, bende bu süreçte onlara yardım edersem ileriki yaşamımda daha iyi bir hayat bekleyeceğini düşünüyorum beni.