Okulda akran zorbalığına uğruyorum

Durum sizinle alakalı değil herkes bir yerde zorbalığa, dışlanmaya uğruyor bende ilkokulda maruz kaldım ama ortaokula geçince sorun ortadan kalktı çünkü ilkokulda gayet sessiz bir öğrenciydim ortaokula başladıktan sonra sessizliğimi bozup sosyalleştim. Hiçbir çocuk gelişimci bunu dile getirmesede şimdiki nesil çocukların en büyük sorunu bencillik ve zorbalık.
 
Yav çocukları ile hiç ilgilenmiyorlar ne yapıyor ne ediyor umurlarında değil şiddet oluyor genelde ailelerinde bunlarda böyle canavar yaratıklara dönüşüp çevrelerine hiçbir faydası olmayan israf insanlar oluyor.
 
Son düzenleme:
Senin hiç mi baban yok, annen yok? Okulunda müdür yok mu? Sınıfında rehber öğretmenin, arkadaşların yok mu? Durumu anlat onlar gerekeni yaparlar. Ayrıca biraz özgür ol, arkanda bu kişilerin olduğunu unutma.
Hocam 1 ay önce ansızın 2 kişi tarafından şiddete uğradım. Kendimi savunmak için bende vurdum. 2 kişi olunca beni suçlu çıkardılar ve sınıf değiştim sözleşme imzaladım. O yüzden aileme veya müdüre anlatmak istemiyorum.
 
Yav çocukları ile hiç ilgilenmiyorlar ne yapıyor ne ediyor umurlarında değil şiddet oluyor genelde ailelerinde bunlarda böyle canavar yaratıklara dönüşüp çevrelerine hiçbir faydası olmayan israf insanlar oluyor.
Hocam bu işler Lise'de bir işe yaramaz. Ben Bağcılar'da okuyorum senelerdir. Eğer takarlarsa iyice takarlar. Ortaokulda bıçakla tehdit edildim. Türkiye'de yaşıyoruz, güvenli bir yerde değiliz. Tek çaresi barışmak. Anne baba işleri değil bunlar.
@PhoenixTech Hocam olay zorbalığa değil kan davasına dönmüş resmen. Adam gibi konuşmaya çalış. Küfür etmemesini söyle.
 
Lafa lafla harekete hareketle karşılık vereceksin. O sana küfür ediyorsa sende ona küfür et. Kavga çıkarsa da yine karşılığını ver. Karşısında direnç görünce uğraşmayı bırakır. Diğer türlü kendini dövdürür küçük düşürürsen daha kötü olur.
 
Her zaman arkanda kavgaya hazır tehlikeli arkadaslarin cevren olsun.sonra bir gun bi çagır koseye videoyada cek boyun kilidine al yalvart birak birak diye yada polise hakaretten şikayet falan et
 
Kendimi tanıtıp olaya gireceğim. İsmim Yusuf 15 yaşındayım. 10. sınıfa gidiyorum. Teneffüste arkadaşımla tartışıyorum bir olay hakkında öyle sert bir tartışma değil aramızda konuşuyorduk. Ön sıradaki çocuk "Ne bağırıyon lan çocuk sana bir koysa yerde sürünürsün" dedi. Ben de sana ne bundan araya girme dedim. Sonra seni s...m falan küfürler etmeye devam etti. Ben de aldırmadım sırama doğru gidiyordum dayanamadım bir laf söylesem bozarım seni dedim. Sonra küfürler etmeye devam etti. Ardından çıkışta eve gidiyordum arkadaşıyla beraber önümü kestiler. Laf yapıyordun gelsene s...m seni şimdi deyip laf attılar. Aldırmadan devam ettim yine küfrede ede gittiler. Sınıfta ise laf atıp alay ediyorlar. Platonik olduğum kızın kulağına benimle ilgili bir şeyler deyip dalga geçıyorlar. İllaki dövüşmek gerekiyor sanırım 1.65 48 ince zayıf birisiyim o ise 1.78 65 kilo. Sonuçlar ortada. Bir insan katil olmayı düşünür mü ya? Sınıfta hep küçük düşürücü konuşup alay ediliyor benimle. Çıkışta korna basarak laf atıyorlar. Dayanamıyorum artık buraya kadar okuyan abilerim kardeşlerimden fikir yardımı istiyorum. Nasıl önüne geçerim bu zorbalığın? Kavga edip dayak yesem biter mi?
Hocam ne yaptınız ne oldu?
 

Geri
Yukarı