Okulda evrim karşıtlığı

lexy nc

Hectopat
Katılım
13 Aralık 2020
Mesajlar
265
Çözümler
1
Selam dostlar. 1 senedir gördüğüm bütün fen-biyoloji hocalarına evrim hakkındaki görüşlerini sordum. Bundan 2 gün önce de başka bir hocama. Evrimin eğitim müfredatından kalkması doğru bir karar mı değil mi bunu da sordum. Hiçbirinden evrimi destekleyen en ufak bir cümle duymadım. Hepsi bu yasaya zırva vs. diyerek geçiştirdi. Hatta birkaçı evrimi destekleyen bazı bilim insanlarının sonradan Müslüman olup evrimin karşısına geçtiğini falan anlattı. Ben anlamıyorum bence hepsi evrimin bir yasa olduğunu biliyor ama neden böyle yapıyorlar ki? Müfredattan kalktığı için mi böyle yapıyorlar? Yoksa başka bir sebebi mi var, anlamıyorum.
 
Bahsettiğiniz öğretmenlerin kalitesi belli zaten. Akademik eğitim süreçlerinde tamamen ezbere dayalı bir gelişim sürdürdükleri de açık. Kendilerine bu konuda bir şey katamamışlar diye düşünüyorum. Toplumsal değer haline gelen konuların ötesine geçmekten çekindikleri için bu konunun üstüne varmamışlar. Ayrıca mevcut eğitim sisteminde bu konu biraz "tabu" haline getirildiği için başlarına bela açmak istemiyor olabilirler.
 
Okul yonetimi ampuldur, fikirlerini acikca belli edemiyorlardir.
Gericilerin en temel ozelligi biyoloji bilmemelerinin yanı sıra bilim karsitligidir.
Evrim karsiti saygin bir biyolog yok, internette evrim karsiti konusan “prof” lakaplilarin yuzde 99'u biyoloji egitimi almis kimseler degil.
 
Hepsi bu yasaya zırva vs. diyerek geçiştirdi.
Başta AKP varken sence birisi çıkıp bunu açıkça dile getirebilir mi? Öğretmenler devletin maaşlı çalışanları. İşlerinden olmak istemiyorlar. Bu kadar basit.

Evrimi savunan ve o şu bu müslüman oldu diyenler ise doğrudan AKP'nin işe aldığı elemanlar :)

Evrim karsiti saygin bir biyolog yok
Evrim karşıtı kafası çalışan bir insan var mı? Ben denk gelmedim 😅
 
Evrim karşıtlarında gördüğüm ortak bir özellik. Evrimi bilmemek. Öğretmenlerinize önce evrim nedir diye sorun.
 
Evrim teorisinin teori olması dışında (ve yeni kaynaklarla ilerlemekte son zamanlarda zorluk yaşamamızın), "her şey böyle yaratıldı böyle kalacak" kafası esas problem.

Her şey böyle yaratıldıysa, insanların yaratılmış maddelerden başka maddeleri ayrıştırması, oturup o silikondan meme protezi doldurması, tesisat contası yapması veya CPU yapmasını kabul etmeyip ona göre yaşasınlar.

Elin Amişleri bile bu konuda daha iyiler, en azından elektrik falan kasmıyorlar. Bunları nereye yollayacağız, deve çeşmesine mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Biyoloji öğretmenlerinin dahi evrimi bilmemesi ve zırva demesi çok üzücü. Evrimi bilmeyen biyoloji öğretmeni öğrencilere bilim konusunda hiçbir şey katamaz ancak ezber konuları anlatır durur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı