Okulda şiddet görüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu ailene taşı onlar gerekeni yapsınlar polistir vs. Sen gidip müdüre söylersen o çocukları uyarıp geçer yüksek ihtimal bir etkisi olmaz. Aile büyüklerinin gidip söylemesi lazım kesinlikle. Kendini de ezdirme. Sana atılan yumruğu yemek zorunda değilsin. Kendini savunmayı öğren ezik durma yani karşılık ver. Seneye zaten farklı bir okula gideceksin. İleriki hayatında sıkıntı yaşamamak için kendini değiştirmelisin dostum.

[
Karşılık verebilecek gücün varsa karşılık var. Kavga çözüm değil ama nefsi müdafa gerek. Sen bu konuyu öğretmenlerine taşımaya devam et ama onların da yapabilecekleri sınırlı. Konuyu ailenle yakınlarınla paylaş, okul ile görüşüp gerekeni yaptırsınlar. Kimse sahipsiz değil kendini sakın ezdirme.
Öncelikle cevaplariniz için teşekkür ederim.
Karşılık verebilecek pek bi gücüm yok maalesef.
Ancak azda olsa çevrem var.
Ama genelde eve gelirken falan tek olduğum için bu iş biraz riskli değil mi?
Karakol a başvurmak bence boşa adım akıllanacaklarını pek sanmıyorum.

Ailen ile görüş, olmazsa kimse yokken 155 iş görür, biraz daha büyük olsan ülkü ocakları iş görür diyeceğim (ben oralara gideceğime kolumun vs kırılmasını tercih ederim orası ayrı).

Öğrenci Ceza Kanunu'na göre:
"Sarkıntılık, iftira, hakaret, dil-din-ırk-cinsiyet ayrımı, organize kopya çekmek, okul duvarlarına ahlak dışı semboller yapmak, kavga ve darp okuldan kısa süreli uzaklaştırmayla cezalandırılacak. "

Öğrenci Ceza Kanunu'na göre:
"Sarkıntılık, iftira, hakaret, dil-din-ırk-cinsiyet ayrımı, organize kopya çekmek, okul duvarlarına ahlak dışı semboller yapmak, kavga ve darp okuldan kısa süreli uzaklaştırmayla cezalandırılacak. "
Keşke okuldan atılma olsaydı ama yinede hiç yoktan iyi. :(

Sen susup içine kapanırsan onlar tereyağı gibi sürekli üste çıkıp sana zarar vermeye devam ederler. İyi niyetini bir kenera bırak tavrını koy, karşı çık onlara. Sen sürekli onların karşısında küçük görünürsen onlarda seni hafif görürler. Bir şey yapamıyorsan da büyüklerden yardım al. Koca seneyi böyle geçiremezsin.

Ayrıca seni tehdit eden çocuğa şunu da de:
"MADDE 7 – (1) Yükseköğretim kurumundan bir yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren eylemler şunlardır;
a) Yükseköğretim kurumu öğrencilerini tehdit etmek veya darp etmek. "

Merhabalar.
8. sınıf öğrencisiyim ve sürekli arkadaşlarımdan şiddet görüyorum.
Hiçbir şey yapmasam bile mazeret üretip şiddet gösteriyorlar.
Örneğin geçen ay çantamı alan birine geri verir misin dediğimde"sanki yedik"deyip boğazımı sıktı.
Bu olayı rehber öğretmenime söylediğimde tutanak tutmuştu ancak aynı kişi gelip bir daha şikayet edersen daha beter yaparım deyip tehdit etti.
Daha bu okul çıkışı merdiven den inerken ayağım takıldı ve yan sınıftan birine çarptım özür diledim ancak dinlemeyip vücudumu kum torbasına dönüştürdü.
Bunun gibi her gün çeşitli şeyler yaşıyorum.
Yardım ederseniz sevinirim. :)
Reis hangi okula gidiyorsun?

Size güvenmediğimden değil ama söylemeyi tercih etmiyorum.
Ama şunu söyleyebilirim okulun bulunduğu yer kötü biryer değil aksine iyi biryer.
Aynen söyleme ben CIA ajanıyım kendine dikkat et seni buluruz (!)
Size güvenmediğimden değil ama söylemeyi tercih etmiyorum.
Ama şunu söyleyebilirim okulun bulunduğu yer kötü biryer değil aksine iyi biryer.
Ben Şehit Sait Ertürk Ortaokuluna gidiyorum zorbalar falan yok sadece dersler fazla kaynıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı