Okulda şiddet görüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam pisliği pislik yıldırır ben meslekteydim düne kadar okulu bıraktım bu aptal kekolar yüzünden, bana zarar vermediler ama okula gitme isteğim kalmadı öbür sene inşallah düz lisede başlayacağım bu kekoların başkalarını canından bezdirmesine içim gidiyor kardeşim Ankaradaysa ben onları halledeceğim öbür hafta perşembe izinim var ağzılarını burunlarına sokacağım onların.
Ben meslekte olsam içim yanmayacaktı Anadoludaydım ben bir de. Millet hayatı Fight Club sandığı için herkeste birine sataşma olayı var maalesef. Dostumuza tavsiyem ise dediğim gibi bileğe bilek bir kavgaya gireceksen tenhada girme bu modellerde muşta , çakı , kelebek ne ararsan vardır biri sana kullanır çok sorun yaşarsın. Kendine güven kendini ezdirme. Çok klasik öneri ama özgüven kazanmak istersen boksa başlayabilirsin. Tekvando şampiyonu ve Ju-Jitsu eğitmeni arkadaşım bana birkaç teknik öğretmişti kendimi savunmam için o bile işe yarıyor tavsiye ederim. Ama şu da bir gerçek ki orta okul , lise gibi yerlerde gaza getirme olayı çok vardır ‘ooo bak sana ne dedi bak sen onu dövemezmişsin’ tarzı olaylar kışkırtmalar çok olur gaza gelme karşı taraf gazla çalışıyorsa senden 2-0 geridedir gazı iyi kullan 😄

Ben meslekte olsam içim yanmayacaktı Anadoludaydım ben bir de. Millet hayatı Fight Club sandığı için herkeste birine sataşma olayı var maalesef. Dostumuza tavsiyem ise dediğim gibi bileğe bilek bir kavgaya gireceksen tenhada girme bu modellerde muşta , çakı , kelebek ne ararsan vardır biri sana kullanır çok sorun yaşarsın. Kendine güven kendini ezdirme. Çok klasik öneri ama özgüven kazanmak istersen boksa başlayabilirsin. Tekvando şampiyonu ve Ju-Jitsu eğitmeni arkadaşım bana birkaç teknik öğretmişti kendimi savunmam için o bile işe yarıyor tavsiye ederim. Ama şu da bir gerçek ki orta okul , lise gibi yerlerde gaza getirme olayı çok vardır ‘ooo bak sana ne dedi bak sen onu dövemezmişsin’ tarzı olaylar kışkırtmalar çok olur gaza gelme karşı taraf gazla çalışıyorsa senden 2-0 geridedir gazı iyi kullan 😄
Teke tek'te beni alacak yok sınıfta, hepsi arkalı, bıçaklı kekolar artık bizde boş gezmiyoruz.
Ankaradaysa bizim okulda olabilir bende 6.sınıfım.
Kardeş Ankarada 10.000 yakın okul var. :D

Kardeş sen Ankaradaysan adres ver o totoşların ağzını burnunu bir dağıtayım. Gerekirse bıçakla hallederiz.
Maalesef Ankara'da değilim. :)
Çok sessiz olduğum söylenemez laf atıldığı zaman sokarım lafımı ama iş dövüşe geldiğinde kum torbasına dönüyorum. :D

Zorbalık yapanların hepsini tek bir sınıfa sokacaksın. Çivi çiviyi söker :) Kendileri gibi birini görünce belki o zaman geri vitese takarlar yada daha beteri olur :)
Böyle adamların dağda ki teöristlerden farkı yok.
Maalesef Ankara'da değilim. :)
Çok sessiz olduğum söylenemez laf atıldığı zaman sokarım lafımı ama iş dövüşe geldiğinde kum torbasına dönüyorum. :D
Kardeşim "sağlam dövüş" kanalını izle buradan sana desteğe gelen abiler olacaktır, ankarada olsaydın ben onları kaka torbası gibi yere sercektim, hangi ildesin?

Bir ağabey bul. Yanında gezdir bir kaç gün. Bunun çözümü dayak. Şikayet olmaz. Zorbalar dayaktan anlar. Ben de küçükken geç gelişen anatomi yüzünden zorbalık gördüm. Bazı çocuklar geç gelişiyor. 20 yaşından önce cılız ve kırılgan göründükleri için kolay lokma olarak görünüyorlar. Bugün 183 santim 90 kiloyum. O günleri hatırladıkça çok üzülüyorum. Şimdi yanıma kimse yaklaşmak istemiyor.

Bir ağabey bul durumu anlat. Bu bir sosyal gerçek. Güçlü güçsüzü eziyor ezmek istiyor. Bunu yapınca rahat hissediyor. Dayaktan anlar bunlar.
Kardeşim şiddet şiddetle çözülmez.Adam gidip kavga çıkarsa bunun sonu yok.Bu sefer daha fazla uğraşacaklar.Benim tavsiyem atlatamayacak düzeydeyse ki öyle de anladığım kadarıyla okul değiştirmen kardeşim.Mekan değişikliği ve tanıyacağın insanlar da iyi gelir hem.

Bu çok ayaklı bir sorun aslında. Devletin, çocuk psikologlarının vs, okul yönetiminin ve ailelerin bir araya gelip bu konuda ne gibi çözümler üretilmesi gerektiğine dair iletişimde bulunmaları gerekiyor.

Ancak böyle bir düzen oluşmadığı sürece çözümler ya daha kötüye götürüyor ya da insanları kısıtlar hale getiriyor.

İdeal bir sistemin içinde olmayınca çözümlerin ideal olmasına imkan yok.

Böyle bir durumda da suçu olmayan çocuğun cezalandırılması çok yanlış aslında. Okul değiştirmesi gereken asıl çocuğun o zorba olduğunu bilmemiz gerekiyor. Çünkü bugün bu çocuğa yaptığını yarın bir başkasına yapacak.

Belki de yapıyor sadece bu çocuk daha fazla isyan edip buralarda veya başka şekillerde çözüm arama yoluna gidiyor. Diğer çocuklar belki sineye çekiyor.

En azından okul yönetimi bu konularda daha katı kurallar koymalı ve bunları daha iyi uygulamalı. Öncelikle gerekli kanıtları ortaya koymalı ve sonra da bu zorbalıkları yapan çocuğun ailesini çağırmalı. Buna devam ederse çocuğun okuldan atılmasına kadar gideceğini belirtmeleri gerekiyor.

Belki aynı sınıfta okuyorlarsa sınıfları değiştirilmeli. Çocuğa gözlerinin onun üzerinde olduğunu ve tekrarlanacak aynı davranışlarda daha ağır cezalar alacağının korkusu verilmeli. Aynı şekilde ailesi için de.

Bu gibi durumlarda ailesinin bunu öğrenmesi çocuk için pekte iyi olmayabilir. Zira böyle bir çocuğun ailesinden daha fazla korkacağını düşünüyorum. Zaten bu noktaya geldiyse ailesinin de bunda önemli bir payı olduğunu düşünüyorum.

Ancak yetkili kişilerden olması gereken yardım alınmayınca insanlar kendi çözümlerini üretmeye başlıyor.

Okul değiştirmek bir çözüm gibi gözükse de aslında asıl sorunu çözmüyor sadece bu düzende ideal olmayan bir çözüm gibi duruyor. O çocuk bundan kurtulmuş oluyor ama yeni okulunda aynı şeyleri yaşamayacağı ne malum?

Ne diyeyim bilmiyorum. Çok yazık gerçekten. Sanki Amerika'yı yeniden keşfedip büyük buluş yapmaları isteniyormuş gibi. Bu kadar zor olmamalı.

Merhaba seninle aynı durumdaydım Lise 1 'deyken bir kişi tarafından sürekli böyle şeylere maruz kalıyordum. Aileme söyledim polis işin içine girdi o günden sonra bir daha etrafımda görmedim çocuğu.

Kardeşim şiddet şiddetle çözülmez.Adam gidip kavga çıkarsa bunun sonu yok.Bu sefer daha fazla uğraşacaklar.Benim tavsiyem atlatamayacak düzeydeyse ki öyle de anladığım kadarıyla okul değiştirmen kardeşim.Mekan değişikliği ve tanıyacağın insanlar da iyi gelir hem.
Tırnaklarımızı bir daha uzamasın diye kesmeyiz. Bunu hep yapmamız gerektiği için yaparız. Bu bir sorun değil. Bir durum. Bu durumla başa çıkmanın yolu kötektir. Dayaktır. Herkes dayak dilinden anlar. Dayak evrensel bir dildir. Yumruğunu göster rahat et.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı