Okulda Yaşanan Zorbalık ve İçsel Mücadele

miiray0ten

Yoctopat
Katılım
24 Mayıs 2024
Mesajlar
0
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Alperen, şu an ben de 11. sınıfa gidiyorum ve okulun kapanmasına az kaldı. Geçen sene senin yaşadığın sorunu yaşıyorum, seneye 12 olacağım. Ortaokulda çok sosyal biriydim. LGS'den sonra güzel bir puan alarak fen lisesine geçtim. Çok heyecanlıydım. En başta ortaokuldan arkadaşımla konuşmaya çalıştım ama liseye geçtiğimizden beri bana çok soğuk davranmaya başladı. Ben de sınıfta gruplaşmaların başladığı zaman bir grupla anlaşabileceğimi düşündüm. Kendimi kabul ettirmeye çalıştım, ortaokuldaki gibi kendimi sevdirmeye çalıştım, onların sevdiği şeylerle ilgilenmeye çalıştım, espriler yapmaya çalıştım. Bir süre gerçekten yakın olduğumu sandım o kızlarla, ama ben onlarla konuşmadan benimle konuşuyorlardı. Bazen yanlarında put gibi dikiliyordum, ve bir zaman sonra bana zorbalık yapmaya başladılar. Ben 9. sınıf psikolojisiyle onların tüm zorbalıklarına katlanmaya çalıştım. Davranışlarımı taklit edip benimle dalga geçiyorlardı. Fiziksel özelliklerimle dahi dalga geçiyorlardı, ben de onlar benimle eğlenirken ben de eğleniyormuş gibi yapıyordum, ama içten içe çok üzülüyordum.

Bu sebeple ders başarım da çok düştü ve sınıftakilerin de dalga konusu oldum. Sınıftaki diğer gruplarla konuşmaya çalıştım ama her şey için çok geçti. Kimse benimle konuşmak istemedi, hepsinin yanında mal gibi durdum, kimse benimle konuşmadı. Bir gün dayanamadım ve okul değiştirmek istedim. Şehirdeki sıradan bir Anadolu lisesine geçtim ama orada her şeyin daha da kötü olacağından haberim yoktu. Kimse benimle konuşmadı. Buradakilerin de yanlarına gittim ama kimse yanına almak istemedi, ben de en sonunda vazgeçtim. Aşırı öz güvensiz birine dönüşmüşüm gerçekten. Şu an da ne hocalarla konuşabiliyorum, ne sınıftakilerle. Sesim bile çıkmıyor. Bazen eğlenmelerine, konuşmalarına şahit oluyorum. Üzülüyorum, çok üzülüyorum ama hep kendimi üniversitede daha güzel olacak her şey diye tatmin etmeye alışıyorum.

Şu an okuldayım, sıramdayım ve yalnızım. Sen bu süreci nasıl atlattın, gerçekten dayanacak gücüm kalmadı gibi geliyor bana. Buradakiler o kadar çok zorbalık yapıyorlar, o kadar iğrençleşiyorlar ki. Erkeklerin hatta kızların dahi tek konuştukları şey eğlendikleri şey cinsellik. Sen bu süreci nasıl atlattın bilmiyorum, görür müsün ama gerçekten çok umutsuz vaka gibi hissediyorum. Yardımcı olursan çok sevinirim.
 
Alperen değilim, ancak konu hakkında birazda olsa içini rahatlatabilmek için yazacağım.
Ne yazık ki eski toplum yapısını kaybettik. Üniversiteye yeni başlayacağım şu yaşta, 30 yaşında birisiymiş gibi hissediyorum. Mülteciler tarafından öldürülen kızlarımız, toplumun bozulması derken. Lisen zaten bitiyor, arkadaş çevreni Instagram'dan genişletebilirsin. Çeşitli kütüphanelere giderek insanlarla tanışabilirsin. Mümkün olduğunca seni zorbalayanlarla muhatap olmamaya çalış. Rehberliğe çık gerekirse, arkandan korkak deseler bile umursama. Aciz bir insanın dediği şeyler inan bana takılacak şeyler değil. Spor yapmayı, kendine bakmayı, kendini geliştirmeyi asla ihmal etme. Lise ortamı ergendir, sırf bundan dolayı liseyi açık liseden okudum. Zorbalanacak bir tipte değildim gerçi ama, cinsellik muhabbetleri vesaire aşırı toksik geliyor. Sadece iki kişi arasında özel şekilde olmalı, aksi takdirde ahlâksızlık doğurur. Önüne gelenle çıkmak, yiyişmek lisede marifet sanılır, aslında bedensiz olmaktır. Birisini zorbalamak eğlenceli gözükür, ancak aslında kendi cahilliğini belli edersin. Mümkün olduğunca kendini geliştir, bozulmuş toplumun bir parçası olma. Sessiz kalıp içine kapandığın zaman daha çok zorbalanırsın, bu konuda tamamen kendine güvenmelisin ve dik bir duruş sergilemelisin. Herkese fazla güvenip zaaflarını da gösterme mümkün olduğunca. İyi bak kendine, sağlam ve kaliteli arkadaşlar edinmeye çalış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı