Okulda zorbalık görüyorum

Maalesef Instagram kullanmıyorum burada özelden mesaj atabilirsin.
Technopat'ta özel yok ki. Nasıl konuşmayı planlıyorsun?
Bizim müdür biraz... Şey o yüzden zor olabilir değişmek. Değiştirmez bile. Çünkü sınıfımızda ki kız değiştirmek istedi kalabalık olmayan bir sınıfa gidecekti ama almadı müdür. Ama denemekten zarar gelmez.
Müdür bunu duyunca ya sana zorbalık edenlere disiplin cezası verip sınıfını değiştirir ya da sadece sınıfını değiştirir.
 
Kardeşim, anlattığın şeyleri ilkokulda bırakmış biri olarak söylüyorum ki o işleri eğer şu yaşta yapıyorsa biri, özgüven kırıklığı vardır. Başkasına sataşarak diğer arkadaşlarına güler, maskaralık yapar. Sakın korkma, öyle insanlardan zarar gelmez. Sen de onunla dalga geç, bir gün sen ayva al. Çoğunluğa ayak uydurmak zorundasın, yoksa ezilirsin. Lise-üniversite-ilkokul-ortaokul bu dönemlerim çok iyiydi çünkü her girdiğim ortama ayak uydurdum. Farklı insan dikkat çeker, müslümanlıkla ilgili bir şeyler de yazmışsın. Siyah giyiniyorsan veya felsefe derslerinde ben şöyle şöyle düşünüyorum dediysen tepki çekmen gayet normal. Yaşadığın yerde yobazlar varsa, yobaz olmadan sıvışmanın en kolay yolu taklit etmek. Sen bir kızsın bir de, biz kavga ederek çözerdik de kızlara zorbalık ilkokuldan sonra devam ediyor muymuş ?
Bir de büyüyünce pişman olacağın bir şey düşünmüşsün. Bazı şeyler vardır büyüyünce aklına gelir, güler geçersin. Senin düşüncen kesinlikle çok yanlış. Gençsin, daha önünde uzun bir ömür var. Zaten birkaç sene sonra kafanı kaldırıp bunlara takılacak vaktin olmayacak. Aile baskısı, okul, kariyer, maddi-manevi sıkıntılar derken göz açıp kapayıncaya kadar bir bakmışsın ömür geçmiş gidiyor. Müslüman değilsen eğer, senin yaşamını 50 kat fazla düşünmen gerek. Bir kez geliyorsun, intihar etsen silinip gideceksin. Ailenin fotoğrafını al, çantana koy ve ne zaman bu intihar mevzusu aklına gelse aç o gülen yüzlerine bir bak. Onlar bilse böyle düşündüğünü kahrolurlar. Böyle sürekli ağlayarak bile kendini yıpratıyorsun, ailen ağladığını bilse bile kahrolur sen intihardan bahsediyorsun.
 
Bu arada müdür e direk gidersen müdur fazla uğraşmaz. Bu işlerle genellikle müdür yardımcı ve rehber ögretmen ilgileniyor.
Ayrıca sana zorbalik ederken yanında bir şahit bulundur veya kanıt bulundur bunu gösterince direk hallederler.
 
Ailenle konuşmanı şiddetle tavsiye ediyorum. 25 yaşımdayım şuan. O günleri hatırlıyorum da ailem beni ilk defa ciddiye almış ilk defa beni bir sorun olarak görmek yerine beni bir birey olarak görüp yardım etmişlerdi, arkamda durmuşlardı. Tabi ben böyle düşünüyordum. İşin rengi biraz farklı ki bunu zaman geçtikçe anlıyorsun. Aslında onların beni sorun olarak gördüğünü düşünen benmişim. Çocuk büyütmek cidden zor iş ve gençlik aşamaları çok çetrefilli geçebiliyor. Eğer aileniz hakkında bir çekinceniz varsa sakın çekinmeyin. Ne olursa olsun son nefeslerine kadar sizin arkanızda duracak tek kişi onlar. O yüzden bence ailenizle konuşma seçeneğini değerlendirin. Okul değiştirin demiyorum ama sizin bilmediğiniz çoğu şeyi onlar biliyor emin olun. Ailenizden korkmayın böyle zamanlarda ailenize sığınmayacaksanız, onlardan yardım istemeyecekseniz kime sığınacaksınız, kimden yardım isteyeceksiniz?
Haklısınız ama kulaklarına müslümanlığa sıcak bakmadığım gider diye korkuyorum. Çocuklar derler orda kızınız müslüman bile değil vb. diye sırf ondan korkuma danışmıyorum ve ailem benle ortaokulda da çok uğraştı artık onları üzmek istemiyorum suçu yine ben de bulmalarını da istemiyorum. Ama daha çok müslümanlık konusu kulaklarına gider diye korkuma, söylemiyorum bu zorbalığı. Ne alaka diyeceksiniz ama çocuklar konuşurken der birden sinirlerine diye .
 
Haklısınız ama kulaklarına müslümanlığa sıcak bakmadığım gider diye korkuyorum. Çocuklar derler orda kızınız müslüman bile değil vb. diye sırf ondan korkuma danışmıyorum ve ailem benle ortaokulda da çok uğraştı artık onları üzmek istemiyorum suçu yine ben de bulmalarını da istemiyorum. Ama daha çok müslümanlık konusu kulaklarına gider diye korkuma, söylemiyorum bu zorbalığı. Ne alaka diyeceksiniz ama çocuklar konuşurken der birden sinirlerine diye .
Hocam o kadar çok yardım etmek isterim ki. Aklıma bunlardan başka bir şey de gelmiyor maalesef. Yani eğer çok sıkıntılı bir durumdaysanız bir risk almanız gerekecek.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı