Okumak istemiyorum

Bu kafayla okuyamazsın zatende merak ettiğin bir meslek var mı? Merak ettiğin ve seveceğin bir meslek varsa onu öğrenmelisin hem mesleğini de mutlu yaparsın.

@nekhtr40 madem bu kadar nefret ediyorsunuz, gitmeyin. Zorla gidiyorsanız boşa gidiyorsunuz.

Öyle hemen bırakılsa zaten bırakırdım eğer liseye gitmeyi bırakırsam para cezası kesiliyor o yüzden açık liseye geçmeyi düşünüyorum fakat nasıl işliyor bilmiyorum.
Bu kafayla okuyamazsın zatende merak ettiğin bir meslek var mı? Merak ettiğin ve seveceğin bir meslek varsa onu öğrenmelisin hem mesleğini de mutlu yaparsın.

Dediğim gibi yazılım veya müzisyenlik düşünüyorum ama bundan önce okul işinden kurtulmam lazım.

Ben de nitelikli bir Anadolu lisesinde 10.sınıfım notlarım gerçekten çok ama çok kötü geldi. Okulu bırakmayı bile düşündüm. İkinci yazılılarda düzeltmezsem eğer gerçekten okulu bırakmayı gözden geçireceğim.

Okuldan disiplin yüzünden falan bıkmadım zaten okusamda okumasamda pek bir şey değiştirmiycek. Gözümde şu an zaman kaybı okumak.
Okuduğun zaman değişiyor işler. Üniversiteye gittiğin zaman kendine bir ağ oluşturuyorsun. İşe gireceğin zaman diploman olduğu için diplomasız olanlara karşı 1-0 önde başlıyorsun. Senin okulu okumama isteğin muhtemelen ders çalışmaktan hoşlanmamandan dolayı. Çünkü zamanında ben de senin gibi okumamayı düşündüm. Kendim evde programlama öğrenirim dedim. İyi ki böyle bir hataya düşmemişim. Eğer dersen ki; "Notlarımın hepsi çok yüksek, iyi düzeyde programlama yapabiliyorum, araştırma yeteneğim çok iyi, kendi planımı yaptığım zaman bozmadan kararlı bir şekilde ilerliyorum." O zaman okulu bırakmayı düşünebilirsin. İnternette, "okumayın mark Zuckerberg de üniyi bıraktı. Şu zengin de bu zengin de bıraktı." gibi şeyler gördüğün için bu kararı falan veriyorsan ondan önce hatırlaman gereken şey o kişilerin üniversite kazanabilecek kapasiteye ve iradeye sahip oldukları. Ayrıca Türkiye'de yaşadığını unutma. Bir günün diğer günü tutmadığı bir ülkede bazı şeyleri garantiye almak daha iyi olabilir. Tamamen senin kararın, hayat senin hayatın.

Okuduğun zaman değişiyor işler. Üniversiteye gittiğin zaman kendine bir ağ oluşturuyorsun. İşe gireceğin zaman diploman olduğu için diplomasız olanlara karşı 1-0 önde başlıyorsun. Senin okulu okumama isteğin muhtemelen ders çalışmaktan hoşlanmamandan dolayı. Çünkü zamanında ben de senin gibi okumamayı düşündüm. Kendim evde programlama öğrenirim dedim. İyi ki böyle bir hataya düşmemişim. Eğer dersen ki; "notlarımın hepsi çok yüksek, iyi düzeyde programlama yapabiliyorum, araştırma yeteneğim çok iyi, kendi planımı yaptığım zaman bozmadan kararlı bir şekilde ilerliyorum." o zaman okulu bırakmayı düşünebilirsin. İnternette, "okumayın mark zuckerberg de üniyi bıraktı. Şu zengin de bu zengin de bıraktı." gibi şeyler gördüğün için bu kararı falan veriyorsan ondan önce hatırlaman gereken şey o kişilerin üniversite kazanabilecek kapasiteye ve iradeye sahip oldukları. Ayrıca Türkiye'de yaşadığını unutma. Bir günün diğer günü tutmadığı bir ülkede bazı şeyleri garantiye almak daha iyi olabilir. Tamamen senin kararın, hayat senin hayatın.

Dedikleriniz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı