Protein tozu vs Kreatin vs BCAA

Protein tozu, günlük protein ihtiyacınızı kapatır. Kreatin, kaslarınıza su toplayarak daha büyük gözükmesini ve tekrar sayınızın artmasını sağlar. BCAA kaslarınızın yorulmasını azaltır ve kas kaybını önler. (Kreatinden tam emin değilim ama böyle diye biliyorum.)
 
Protein tozu, protein ihtiyacınızı pratik bir şekilde karşılamanızı sağlar. Kreatin, ATP depolarınızı doldurur, ATP depoları ise spor sırasında enerji ve güç olarak kullanılan hücredir. BCAA hakkında çok bilgim yok fakat bildiğim şey, günlük tavuğunu, sporcu beslenmeni alıyor isen gerek yok BCAA'ya.
 
Günlük protein ihtiyacın az eksik kaliyorsa protein tozu ile tamamlarsin. Mucizevi bir ilaç değildir. Yeterince protein aliyorsan gereksizdir.

Kreatin, kısaca gücünü artırır, kaldırıldığın ağırlık miktarı artar bu sayede dolaylı yoldan kas kütleni artirmaya yarar. Almaya değer.

BCAA, güya kaslardaki yorgunluğu azaltır, kas kaybını önler vs. Zaten günlük protein ihtiyacını alıyorsan yeterince BCAA aliyorsundur. Daha doğrusu BCAA tek başına işe yaramaz. Diğer bütün esansiyal ve esansiyal olmayan aminoasitlerin yeterince vücuda alınması gerekir. Yani gereksiz bir supplementtir. Para tuzağıdır.

Burada alabileceğin tek supplement kreatindir. İhtiyaç hâlinde de protein tozudur.
 

Geri
Yukarı