Red Dead Redemption 2 | Overrated nedir?

Ön söz; 90'lı yılların başlarından beri PC oyunları oynuyorum. Yaşım 40. en sevdiğim oyunlar; stalker serisi, metro serisi, fear, Borderlands serisi, Half-Life gibi ve ondan da önce Duke nukem 3D hatta Doom 2 gibi klasikler, Dying Light, Resident Evil serisi, commandos ve klonu benzer oyunlar (desperados, samuraylı olan vs.) vb.
yani? Yani fanboylar uzak dursun :)

Arkadaşlar daha önce eski sistemde bu oyunu kısa bir süre oynamış kontroller ve vuruş hissini beğenmemiş kaldırmıştım. Yeni sistemde bir şans daha vermek istedim. Artılar ve eksiler şeklinde yazıyorum;

Eksiler;
-Kontroller, karakter hareketleri, eskilerin "oynanabilirlik" dediği şey "sıfır". Karakterin hareketleri çok hantal, kontroller çok saçma sapan (r ile alma gibi)
-Oyunun genel havası, yan görevler ana görevler vs. çok olsa da genelde boş boş dolaşmanız. Yürüme ve at binme simülasyonu gibi oyun. Karakterin hareketleri ile birleşince kötüleşiyor bu. Yoksa bu bir sorun olmazdı.

Hem eksi hem artılar.
+/-Oyunun genel grafikleri, genel görünüm çok güzelken, kaplamalar 10 sene öncesinin düşük çözünürlüklü kaplamaları. Hali ile göze batıyor çok. Karakter modellemeleri de kötü. Ama manzara ve genel görünüm, ışıklandırma mükemmel. Karşılaştırma olarak Days Gone ayarında diyebilirim. Ama onun kaplamaları da mükemmel :)
+/-Vuruş hissi konusunda fikrim kötü olduğu idi. Biraz oynayınca haksızlık olmasın diye eksilere yazmıyorum. Çok kötü değil. Ama böyle bir oyunun, içinde vahşi batı çatışmalarının olduğu (hem de bol bol olduğu) bir oyunda çok iyi olmalıydı bu.

Artılar.
+Optimizasyon bugüne kadar gördüğüm en iyilerden. Bütün oyun yapım şirketleri oyunlarını bu şekilde düzgün optimize etseler, çok daha düşük kartlarda çok daha yüksek ayarlarda oynanır oyunlar.
+Detaylara verilen önem ve detayların çokluğu.

Sonuç; yarılamadan kaldırdım yine :) oyunun içeriği az olsa ve kısa olsa belki o karakter hareketleri bir nebze çekilir bitirilir ama bu kadar içerikli bir oyunun karakter hareketleri yani oynanabilirlik ve vuruş hissi mükemmel olmayınca sıkıyor.

İnternette yabancı forumlara baktığımda benim gibi düşünen birçok kişi gördüm. Benzer şikayetler hep. Yani bu oyunun "overrated" olduğunu düşünen kişi sayısı az değil. Ön sözde yazdığım gibi 90ların başlarından beri oyun oynuyorum ve bu oyun bugüne kadar gördüğüm en "overrated" oyun oldu benim için.

Stalker fanisiniz tamam guzel oyun ancak oyle bir oyunun fani olup da RDR'nin vurus hissine kotu diyemezsiniz bence.
 
Hocam gitgide Metro fanboy'u olmuşsunuz.. Metronun atmosferinin çok kuvvetli olduğu doğru lakin vuruş hissi ilk iki oyunda yok denilecek seviyede. Metro Exodusda da en kötü CoD oyunu derecesinde. Zaten karşılaştırdınız iki oyun anlamsız saçma. Metro ne alaka? RDR 2 ne alaka?

RDR 2 basın tarafından 97 almış. Metro Exodus son çıkan Metro oyunu 80 almış. Sizin kişisel beğenmediniz sorunlar oyunu abartılmış yapmıyor kusura bakmayın.

Konuyu dikkatli okursan bir sürü oyun örnek olarak yazdığımı ama fanboyların özellikle içlerinden Metro'yu seçtiğini görebilirsin. Diğerlerine söyleyecek birşey bulamadıkları için sanırım :)

Days Gone kaplamaları mı mükemmel? Ne yaptın 480P Low'da mı oynadın oyunu?

Diğer her şeyi beğenmemiş olabilirsin de Days Gone diyorsan, gerçekten 94 yılından beri boşu boşuna oyun oynamışsın, tabi doğruysa. :)

Ben oyunu en yüksek ayarlarda oynadım ama sen Days Gone'ı patates modunda oynadın sanırım. :)

Yaş pek fark etmez isterseniz 90 yaşında olun oyun detayınız veya oyun bilginiz üst düzey değilse ve yoksa istediğiniz kadar eleştiri yapın o kişi sizi hiç zerre ciddiye almaz kahkaya boğumuş, kendinizi komik duruma düşürmüş olursunuz sadece, o yüzden eleştiri yaparken önce bi 3 kez düşünün derim.

Komik durumu düşenler fanboylar oldu konudan görüldüğü gibi :) Oyunun yazdığım eksi yönlerini çoğu kabul ettikleri halde savunmaya devam ediyorlar. Şu oyuna yabancı forumlarda yapılan yorumlara bir bak bence. Hayatında ilk defa açık dünya veya hikayeli oyun olarak RDR2'yi oynadıysan eleştirim sana küfür gibi gelebilir tabiki, normaldir.

Bir eleştiri yapacaksan adamakıllı yazarsın türünün diğer örnekleriyle karşılaştırırsın oyunu kendi zevkinden bağımsız eleştirirsin.
Bu oyun geniş açık dünyada geçen bir aksiyon-macera oyunu. Oyunu yapan firmada Rockstar. Az çok tarihe bakarsınız Rockstar kolay kolay "overrated" denecek oyun çıkarmaz. Çıkarttıkları her oyun gayet de oyun dünyasına izini bırakmıştır. Yani ortada bir emek var oynamadan kenara atamayacağın bir emek. Fazla uzatmadan bu arkadaşın yazdığı eleştiriyi bir de ben yorumlayayım.



Gelelim buraya kendisi 40 yaşında olduğunu belirtmiş. Arthur Morgan ise oyun icabı 36 yaşında geçiyor. Şimdi 36 yaşındaki bir adamlara croft gibi oradan oraya atlayamadığı, 1899 yılında michael gibi arabaya binip gazlayamadığı, "Dying Light" ana karakteri gibi binadan binaya atlayamadığı için özür dileriz (!) umarım kendisi de binadan binalara atlamıyordur. Oyun gerçekçiliğe maksimum önemi verdiği için (zaten oyunu az çok oynadıysanız açık dünya olayları, NPC hareketleri, hitboxlar) karakterimizin yaşına göre ve oyunun atmosferine göre gayet yeterli hareketler yaptığını düşünüyorum.

İkinci yazdığı şeye gelirsek "boş boş dolaşma" zaten açık dünya oyunlarına meraklı değilseniz hiç bu konuyu tartışmayalım. Oyunun geçtiği 1899 yılında ve haritanın doluluğuna göre hareket imkanlarımızın gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Nasıl Microsoft Flight Simulator oyununda niye uçak uçuruyoruz demiyorsak bu oyunda da atmosferi gereği neden at kullanıyoruz diyemeyiz. Gerek tren seyahatleri, gerek Fast travel özelliği oyunu sıkmıyor. Zaten açık dünya oyunlarına meraklı bir insansanız bu gezinmenin ve rastgele olayların sizi memnun etmesi lazım. "Resident Evil - Half-Life" gibi her köşede adam vurduğunuz bir koridor oyunu beklediyseniz üzgünüm.



Gelelim oyunun grafiklere gelen eleştiriye. Grafik dediğimiz şey sadece keskinleştirme açılmış karakter ve yüz modellemeleri değildir. Evet karakterlerin yüzleri biraz blurlu gözükse de yüksek seviye grafiklerde göze batmıyor. 10 sene lafına kesinlikle katılmıyorum laf atılmış olsun diye atılmış hiçbir dayanağı yok. O yazıya göre RDR2 ve GTA 4'ün grafikleri aynı. Ayrıca oyunun dönemin konsolları olan PS4 ve Xone'a özel çıktığının da altını çizmek isterim.



Vahşi batı çatışması. Kesinlikle katılmadığım tek nokta burası. Oyun daha nasıl bir aksiyon verebilir onu kafamda kurmaya çalışıyorum. "Dead Eye" özelliği, silahların çeşitliliği, iyi planlanmış çatışma sahneleri, karakterlerin uzuvlarını ateş ederek parçalayabildiğimiz, yaptığımız iyi vuruşlarda gelen ağır çekim kamerası vb. gayet de oyuncuya o hissiyatı yaşattırdığını düşünüyorum.



İçeriği az oyun istiyorsanız metro serisi, Resident Evil, CoD serisi, Tomb Raider gibi serilerden devam etmenizi öneririm. İlk defa bir oyunun bol içerikli olduğu için kötülendiğini okuyorum. Yine yavaş soluklu bir oyunu oynanışı yüzünden suçlamış.



Metacritic 97 - 8.6 alan bir oyun için overrated demek hakaretten başka bir şey değildir. kendisi beğenmediği için direkt oyunu karalamış. 90'lardan beri oyun oynadığını söyleyip bu eleştiriyi yapması zaten oyunlar hakkında genel bilgisizliği ortaya koyuyor. Nedense oyunun açık dünya olayları, hikayesi, karakterleri, karakter gelişimleri hakkında hiçbir şey yazılmamış çünkü sorsan bunlar hakkında en ufak fikri yok. Dümdüz ver silahı bütün ara sahneleri geçeyim adamları vurayım oyuncularından büyük ihtimal.

Zevkler tartışılmaz. Piyasada bir ton oyun var. Zevkine uymuyorsa sil geç. Sırf sana göre değil diye overrated damgası basıp bitirmediğin oyunu karalayamazsın.

"Ayrıca bir eleştiri yapıyorsan oyunu tümüyle ele al dostum. Kaynağını bile vermediğin iki bilgiyi yazarak, 5 saatlik oyun sonundaki deneyimlerine paylaşarak boşuna insanları kızdırma."

Bu kadar uzun uzun yazmadan keşke okuduğunu anlasaydın önce :)

"""-Oyunun genel havası, yan görevler ana görevler vs. çok olsa da genelde boş boş dolaşmanız. Yürüme ve at binme simülasyonu gibi oyun. Karakterin hareketleri ile birleşince kötüleşiyor bu. Yoksa bu bir sorun olmazdı."""

"""ama bu kadar içerikli bir oyunun karakter hareketleri yani oynanabilirlik ve vuruş hissi mükemmel olmayınca sıkıyor."""

Next... :D

P.S; oyun overrated.

İhtiyacın olan etkileşimi aldığına göre mutlu uyumuşsundur hocam.

Kişi kendinden bilir işi. Sen böyle misin?
 
Son düzenleme:
İlk sayfa Rockstar babaları gibi konuşmuş. Toxic toxic yanıtlar hep. Düzgünce savunup öznel konuşsalar birşey diyemeyiz. Ama öyle irite edici konuşuyorlar ki sanki kendileri yaptılar oyunu. Ben de Rdr oynadım kötü değil kesinlikle ama eksisi yokmuş gibi davranılması da koyun psikolojisinden başka birşey değil. Adam vuruş hissini sevmemiş sen git metro oyna diyen var. Metro'nun da vuruş hissi gayet iyi bu arada. Laf eden adamlar yüksek ihtimal oynamamış (Exodus için konuşuyorum)ya da tamamen fanboy. Sevdiğiniz oyunu düzgün argümanlarla savunamayacak tartışamayacak kadar acizseniz uzak durun şu konulardan. Kendinizi de milleti de tilt edersiniz sadece.

İlerledikçe daha da aptal saptal konuşmaya başlanmış. Kafanızı düzgünce savunabilecek kadar kullanamıyor musunuz? Normalde hard bir Metro fanı değilim ama amma boş yapmışsınız. Sen git Metro oyna demişsiniz adama. Kendi sevdiğiniz şeye laf gelince milletin zevkine mi sallar oldunuz? Yapmayanlar üstüne alınmasın lafım yapanlara. Sanki indie bir yapım Metro. O da az satmadı. Popüler bir oyun. Savunacak şey bulamıyorsanız susup oturmak da bir seçenek.
Ne yalan söyleyeyim bir şey anlamadım bu mesajdan, kusura bakmayın. Mesajımda Metro kelimesi dahi geçmiyor. Neden mesajımı yanıtlayıp bunları yazdın?
 
Ön söz; 90lı yılların başlarından beri PC oyunları oynuyorum. Yaşım 40. En sevdiğim oyunlar; Stalker serisi, Metro Serisi, Fear, Borderlands serisi, Half Life gibi ve ondan da önce Duke Nukem 3D hatta Doom 2 gibi klasikler, Dying Light, Resident Evil serisi, Commandos ve klonu benzer oyunlar (Desperados, samuraylı olan vs.) vb.
Yani? Yani fanboylar uzak dursun :)

Arkadaşlar daha önce eski sistemde bu oyunu kısa bir süre oynamış kontroller ve vuruş hissini beğenmemiş kaldırmıştım. Yeni sistemde bir şans daha vermek istedim. Artılar ve eksiler şeklinde yazıyorum;

Eksiler;
-Kontroller, karakter hareketleri, eskilerin "oynanabilirlik" dediği şey "sıfır". Karakterin hareketleri çok hantal, kontroller çok saçma sapan (R ile alma gibi)
-Oyunun genel havası, yan görevler ana görevler vs. çok olsa da genelde boş boş dolaşmanız. Yürüme ve at binme simülasyonu gibi oyun. Karakterin hareketleri ile birleşince kötüleşiyor bu. Yoksa bu bir sorun olmazdı.

Hem Eksi hem Artılar
+/-Oyunun genel grafikleri, genel görünüm çok güzelken, kaplamalar 10 sene öncesinin düşük çözünürlüklü kaplamaları. Hali ile göze batıyor çok. Karakter modellemeleri de kötü. Ama manzara ve genel görünüm, ışıklandırma mükemmel. Karşılaştırma olarak Days Gone ayarında diyebilirim. Ama onun kaplamaları da mükemmel :)
+/-Vuruş hissi konusunda fikrim kötü olduğu idi. Biraz oynayınca haksızlık olmasın diye eksilere yazmıyorum. Çok kötü değil. Ama böyle bir oyunun, içinde vahşi batı çatışmalarının olduğu (hem de bol bol olduğu) bir oyunda çok iyi olmalıydı bu.

Artılar
+Optimizasyon bugüne kadar gördüğüm en iyilerden. Bütün oyun yapım şirketleri oyunlarını bu şekilde düzgün optimize etseler, çok daha düşük kartlarda çok daha yüksek ayarlarda oynanır oyunlar.
+Detaylara verilen önem ve detayların çokluğu.

Sonuç; Yarılamadan kaldırdım yine :) Oyunun içeriği az olsa ve kısa olsa belki o karakter hareketleri bir nebze çekilir bitirilir ama bu kadar içerikli bir oyunun karakter hareketleri yani oynanabilirlik ve vuruş hissi mükemmel olmayınca sıkıyor.

İnternette yabancı forumlara baktığımda benim gibi düşünen bir çok kişi gördüm. Benzer şikayetler hep. Yani bu oyunun "overrated" olduğunu düşünen kişi sayısı az değil. Ön sözde yazdığım gibi 90ların başlarından beri oyun oynuyorum ve bu oyun bugüne kadar gördüğüm en "overrated" oyun oldu benim için.
Red dead redemption 2 "overrated" bir oyundur evet. Ama oyunu eleştirdiğiniz ve beğendiğiniz noktalarda saçma. Korku hayatta kalma oynamaya devam edin bence hocam, inceleme işini boş verin.
 
Ön söz; 90'lı yılların başlarından beri PC oyunları oynuyorum. Yaşım 40. en sevdiğim oyunlar; stalker serisi, metro serisi, fear, Borderlands serisi, Half-Life gibi ve ondan da önce Duke nukem 3D hatta Doom 2 gibi klasikler, Dying Light, Resident Evil serisi, commandos ve klonu benzer oyunlar (desperados, samuraylı olan vs.) vb.
yani? Yani fanboylar uzak dursun :)

Arkadaşlar daha önce eski sistemde bu oyunu kısa bir süre oynamış kontroller ve vuruş hissini beğenmemiş kaldırmıştım. Yeni sistemde bir şans daha vermek istedim. Artılar ve eksiler şeklinde yazıyorum;

Eksiler;
-Kontroller, karakter hareketleri, eskilerin "oynanabilirlik" dediği şey "sıfır". Karakterin hareketleri çok hantal, kontroller çok saçma sapan (r ile alma gibi)
-Oyunun genel havası, yan görevler ana görevler vs. çok olsa da genelde boş boş dolaşmanız. Yürüme ve at binme simülasyonu gibi oyun. Karakterin hareketleri ile birleşince kötüleşiyor bu. Yoksa bu bir sorun olmazdı.

Hem eksi hem artılar.
+/-Oyunun genel grafikleri, genel görünüm çok güzelken, kaplamalar 10 sene öncesinin düşük çözünürlüklü kaplamaları. Hali ile göze batıyor çok. Karakter modellemeleri de kötü. Ama manzara ve genel görünüm, ışıklandırma mükemmel. Karşılaştırma olarak Days Gone ayarında diyebilirim. Ama onun kaplamaları da mükemmel :)
+/-Vuruş hissi konusunda fikrim kötü olduğu idi. Biraz oynayınca haksızlık olmasın diye eksilere yazmıyorum. Çok kötü değil. Ama böyle bir oyunun, içinde vahşi batı çatışmalarının olduğu (hem de bol bol olduğu) bir oyunda çok iyi olmalıydı bu.

Artılar.
+Optimizasyon bugüne kadar gördüğüm en iyilerden. Bütün oyun yapım şirketleri oyunlarını bu şekilde düzgün optimize etseler, çok daha düşük kartlarda çok daha yüksek ayarlarda oynanır oyunlar.
+Detaylara verilen önem ve detayların çokluğu.

Sonuç; yarılamadan kaldırdım yine :) oyunun içeriği az olsa ve kısa olsa belki o karakter hareketleri bir nebze çekilir bitirilir ama bu kadar içerikli bir oyunun karakter hareketleri yani oynanabilirlik ve vuruş hissi mükemmel olmayınca sıkıyor.

İnternette yabancı forumlara baktığımda benim gibi düşünen birçok kişi gördüm. Benzer şikayetler hep. Yani bu oyunun "overrated" olduğunu düşünen kişi sayısı az değil. Ön sözde yazdığım gibi 90ların başlarından beri oyun oynuyorum ve bu oyun bugüne kadar gördüğüm en "overrated" oyun oldu benim için.

Abi stalker gibi bir oyunu beğenip RDR2'nin vuruş hissini nasıl beğenmezsin? Yıllar önce stalker oynamıştım oyunun vuruş hissi o kadar kötü ki devam edemedim düşmana hasar verip vermediğimi anlayabilmek bile mümkün değildi. Bence çok önyargılısın RDR2'ye biraz şans ver.
 
Her önüne gelen eleştiri yapmamalı. Kalitesiz eleştirilere büyük bir örnek olmuşsun. Bazen deneyimli olmak tek başına yetmiyor. Bir insan bir ürünü eleştirirken veya yorum yaparken biraz zekâsını kullanmalı.
Hiç değilse kendi düşüncem diyebilmişsin, aksi takdirde daha sert çıkışırdım. Hiçbir görüşüne zerre katılmıyorum. Bir oyun herkese hitap edemez ve bu yüzden beğenmemiş olmana saygı duyarım ama tutup da RDR 2 "overrated" bir oyundur diyemezsin. İncelemeler, çoğunluğun görüşü, satış rakamları vs bakacak olursak hiç de overrated değil. Altında yatan çok ciddi bir emek, işçilik, zaman var. 70 iq bir tiktokerdan söz etmiyoruz burada.
Bahsettiğin hantallık RDR 2'yi diğer oyunlardan ayırıyor evet ve bu bir kusur değil! Bu onu eşsiz yapan binlerce detaylardan sadece bir tanesi.
Atmosferi, teması, hikâyesi, aşırı gerçekçi animasyonları, detay seviyesi, dünya içerisindeki her türlü canlılar ve objelerle olan etkileşimi, yan görevler dahil son derece başarılı bir oyun. Üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen konuşuluyorsa tek sebebi 5 yıldır hala konuşulabilecek detaylara sahip olması. Böylesine başarılı bir yapımı bırakın da sahiplenmek isteyenler sahiplensin, "fanboyluk" yapsın.
Bir oyunun sana hitap etmiyor oluşu onu kötü bir oyun yapmaz. Deneyimli bir oyuncu olduğunu iddia ediyorsun ama eleştiri yaparken sanki hayatın boyunca lolden başka oyun oynamamışsın diye düşündüm.
RDR 2 ile ilgili kendi eleştirilerim ise şöyle
-Türkçe altyazı yok.
-Bazı texture dokuları ve bazı kayaların poligon sayısını yetersiz buldum.
-Yetişkinlere yönelik yapılmış olmasına rağmen cinsel içeriklerden fazlasıyla kaçınılmış.
-Oyunda saklı hazineleri bulmak aşırı zor.
-Satılabilen efsanevi hayvan derileri ucuza gidiyor.
-İlk görevlerden birinde checkpointi çok geriden alıyor.
Bunun gibi ufak tefek bir iki olumsuz eleştiri daha yapılabilir.

Fazla uzatmış olabilirim ama böyle bir oyunun hakkını yememek gerekiyor.
 
Abi stalker gibi bir oyunu beğenip RDR2'nin vuruş hissini nasıl beğenmezsin? Yıllar önce stalker oynamıştım oyunun vuruş hissi o kadar kötü ki devam edemedim düşmana hasar verip vermediğimi anlayabilmek bile mümkün değildi. Bence çok önyargılısın RDR2'ye biraz şans ver.

Örnek verdiğim oyunlar genel anlamda. Direkt sadece vuruş hissi vs. değil. Yoksa tabiki Stalker serisinin vuruş hissi çok kötüdür. Sadece düşmana verdiğin hasar değil, silahların kullanımıda öyle. Aşırı geri tepme, çok yavaş giden mermiler vs.

Her önüne gelen eleştiri yapmamalı. Kalitesiz eleştirilere büyük bir örnek olmuşsun. Bazen deneyimli olmak tek başına yetmiyor. Bir insan bir ürünü eleştirirken veya yorum yaparken biraz zekâsını kullanmalı.
Hiç değilse kendi düşüncem diyebilmişsin, aksi takdirde daha sert çıkışırdım. Hiçbir görüşüne zerre katılmıyorum. Bir oyun herkese hitap edemez ve bu yüzden beğenmemiş olmana saygı duyarım ama tutup da RDR 2 "overrated" bir oyundur diyemezsin. İncelemeler, çoğunluğun görüşü, satış rakamları vs bakacak olursak hiç de overrated değil. Altında yatan çok ciddi bir emek, işçilik, zaman var. 70 iq bir tiktokerdan söz etmiyoruz burada.
Bahsettiğin hantallık RDR 2'yi diğer oyunlardan ayırıyor evet ve bu bir kusur değil! Bu onu eşsiz yapan binlerce detaylardan sadece bir tanesi.
Atmosferi, teması, hikâyesi, aşırı gerçekçi animasyonları, detay seviyesi, dünya içerisindeki her türlü canlılar ve objelerle olan etkileşimi, yan görevler dahil son derece başarılı bir oyun. Üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen konuşuluyorsa tek sebebi 5 yıldır hala konuşulabilecek detaylara sahip olması. Böylesine başarılı bir yapımı bırakın da sahiplenmek isteyenler sahiplensin, "fanboyluk" yapsın.
Bir oyunun sana hitap etmiyor oluşu onu kötü bir oyun yapmaz. Deneyimli bir oyuncu olduğunu iddia ediyorsun ama eleştiri yaparken sanki hayatın boyunca lolden başka oyun oynamamışsın diye düşündüm.
RDR 2 ile ilgili kendi eleştirilerim ise şöyle
-Türkçe altyazı yok.
-Bazı texture dokuları ve bazı kayaların poligon sayısını yetersiz buldum.
-Yetişkinlere yönelik yapılmış olmasına rağmen cinsel içeriklerden fazlasıyla kaçınılmış.
-Oyunda saklı hazineleri bulmak aşırı zor.
-Satılabilen efsanevi hayvan derileri ucuza gidiyor.
-İlk görevlerden birinde checkpointi çok geriden alıyor.
Bunun gibi ufak tefek bir iki olumsuz eleştiri daha yapılabilir.

Fazla uzatmış olabilirim ama böyle bir oyunun hakkını yememek gerekiyor.

RDR2 Overrated bir oyundur. Bu konuda bile 40 kişiden 10 kişi katılmış buna. Yabancı forumlarda bu oran çok daha fazla. Hayatınızda ilk defa açık dünya oyun oynadıysanız dünyanın en güzel oyunu olabilir evet :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı