Red Dead Redemption 2 Türkçe yama iptal edildi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
''Emek boşa gitti, o kadar uğraşmışlardı halbuki, yazık oldu'' vs. denmesi bana çok saçma geliyor. Madem böyle bir risk vardı neden önceden bunun planı yapılmadı?

Büyük ihtimalle Rockstar telif haklarından yararlandı, böylelikle de yama iptal edildi. Doğru karar, illegal bir işin sonunun gelmesi kadar doğal bir şey olamaz.

İyi olmuş, emek falan umurumda değil. İllegal iş yaparsan böyle de yama iptal olur.

Bir adam benim bahçemi izinsiz kullanacak ve ben gerekeni yapınca adam emek vermiş diyecekler :))

''Emek boşa gitti, o kadar uğraşmışlardı halbuki, yazık oldu'' vs. denmesi bana çok saçma geliyor. Madem böyle bir risk vardı neden önceden bunun planı yapılmadı?

Büyük ihtimalle Rockstar telif haklarından yararlandı, böylelikle de yama iptal edildi. Doğru karar, illegal bir işin sonunun gelmesi kadar doğal bir şey olamaz.

İyi olmuş, emek falan umurumda değil. İllegal iş yaparsan böyle de yama iptal olur.

İllegal konuya gireceksek, yüzlerce, hatta binlerce oyuna Türkçe Yama yapılıyor. Böyle bir risk yoktu ama son zamanlarda hazmedemeyen o kadar fazla insan vardı ki "Eğeğ ücretli yama mı satılır, 2 milyon kelime de olsa bedava vereceksiniz." tavrı konuşmalar yaşanıyordu. Son olaylarda da hazmedemeyen insanlara gereken cevaplar verince iyice kafayı yemiş olacaklar ki şikayet etmeyi tercih etti. Yoksa koskoca firma böyle bir şeyin peşine düşecek değil. Sadece Türkiye değil, bir çok ülkede yama yapılır. Ücretli neden satılıyor diye soruyorsan, devam edebilmeleri için. Ne kadar süre boyunca ücretsiz yama yapmaya devam edebilirler sence? Gazla bir yere kadar. Zaten bir çok çeviri grubu bu yüzden bırakmadı mı? Bir çok çeviri bu yüzden yarım bırakılmadı mı? Fakat Anonymous bu hukuki süreç dışında yarım bıraktığı yama yok. Mad Max yaması o kadar çok yarım bırakıldı ki, sonra geldi Anonymous çevirdi hemen. Bana göre, bir şeye emek veriyorsan o işinden para isteyebilirsin. Telif olayları konusunda yasal olarak bir suç mu bilemem, ama bu tarz çeviriler resmileşebiliyor. Kaç tane gönüllü çeviri resmileşti, senini haberin var mı?

@Ali Murat Ercan Ben parayı önemsemiyorum, gidip Rockstar'dan izinini alsaydı paşa paşa kimse de lafını etmezdi. Ama alamayacağını biliyor, illegal iş yapıyor sonra da yok efendim ''emek verdik biz bu işe''...

İşte o işler öyle olmuyor maalesef. Kimse kusura bakmasın. Ayrıca istediği gibi izin almak kaydıyla ücret talep edebilir buna ben bir şey demedim.

İllegal konuya gireceksek, yüzlerce, hatta binlerce oyuna Türkçe Yama yapılıyor. Böyle bir risk yoktu ama son zamanlarda hazmedemeyen o kadar fazla insan vardı ki "Eğeğ ücretli yama mı satılır, 2 milyon kelime de olsa bedava vereceksiniz." tavrı konuşmalar yaşanıyordu. Son olaylarda da hazmedemeyen insanlara gereken cevaplar verince iyice kafayı yemiş olacaklar ki şikayet etmeyi tercih etti. Yoksa koskoca firma böyle bir şeyin peşine düşecek değil. Sadece Türkiye değil, bir çok ülkede yama yapılır. Ücretli neden satılıyor diye soruyorsan, devam edebilmeleri için. Ne kadar süre boyunca ücretsiz yama yapmaya devam edebilirler sence? Gazla bir yere kadar. Zaten bir çok çeviri grubu bu yüzden bırakmadı mı? Bir çok çeviri bu yüzden yarım bırakılmadı mı? Fakat Anonymous bu hukuki süreç dışında yarım bıraktığı yama yok. Mad Max yaması o kadar çok yarım bırakıldı ki, sonra geldi Anonymous çevirdi hemen. Bana göre, bir şeye emek veriyorsan o işinden para isteyebilirsin. Telif olayları konusunda yasal olarak bir suç mu bilemem, ama bu tarz çeviriler resmileşebiliyor. Kaç tane gönüllü çeviri resmileşti, senini haberin var mı?

Hamaset yapıyorsunuz.

"Ücretli neden satılıyor diye soruyorsan, devam edebilmeleri için." Şu cümleyi ancak interneti ve internetin ruhunu anlamamış bir kişi edebilir.

Netflix ve diğer platformlar olmadan önce, güncel dizi ve filmler yabancı dili olmayanlar tarafından altyazı siteleri sayesinde izlenebiliyordu. Hiçbir çevirmen çevirileri için ücret almadı. Sevdiği ve ilgilendiği yapımların yıllarca bir sürü gönüllü çeviri yapanlar oldu. Çoğu öğrencilik zamanlarında başladı. Okulları bitince, kendilerini hayatın akışına bırakanlar da oldu elbet. Ama o zaman bir başka gönüllü bayrağı devraldı.

Bazıları da simgeleşti, herkes tarafından tanınır oldu. Kendi studyosunu kurdu. Şimdilerde Netflix'e, Digiturk'e altyazı çevirisi yapıyor. Bazen de sevdiği dizi ve filmler için altyazı sitelerine çeviri yapıyor.

Yani hem amatör olacağım, hem para kazanacağım diye bir şey yok. Para ise amaç; kur stüdyo, al izinleri, yap ticareti. Devam etmem için paraya ihtiyacım var; tamamen hikaye. Devam eden eder, edemeyen bayrağı devreder.

Son düzenleme:
Senin bahçeni izinsiz eksem suç işlemiş olur muyum? Emek harcadım ama bak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı