Sizce En İyi Linux Dağıtımı

Bence Ubuntu. Okulda işletim sistemi dersinde Linux kodları anlatılırken Ubuntu tercih edilmişti, sanal makinede performansı gayet yeterliydi ve stabildi. Kişisel olarak ikincil işletim için Ubuntu kullanmıştım kısa süreliğine.

En iyi dağıtım diye bir şey yok.

İki üç gündür Arch kullanıyorum. Fedora kullanmak isterdim fakat stabil bulmadım. Ubuntu da aynı şekilde, illa ki bir yerinden patlıyordu. Ha Arch patlamıyor mu diyeceksiniz, o da patlıyor 😂

Ama en azından Linux kullanırken bir şeylerin nasıl yapıldığını öğrenmek zorunda bırakıyor beni.

Pek forumlarda görmediğim için herkese Solus Budgie denemesini öneriyorum. En iyi? En kötü? Neye kime göre bilemem. Sadece ben beğendim belki siz de beğenirsiniz deneyin, diyebilirim.

6 aya yakın bir süre Manjaro kullandım, ne yavaşlama oldu ne çökme. KDE ile kullanırsan keyfine bakarsın. 4GB RAM'li laptopta kullandım bu arada, ona rağmen sıkıntı olmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı