Spora gitmeden kilo vermek için tavsiyeler

Hocam diyetisyene gittim ama hiçbir ilgi alaka göremedim ergenlik cagindasin vs. falan dedi normal gibisinden.

Ergenlikle kilo alma sorunları ve kilo verme sorunları olmaz genelde öyle bir şey olursa eğer tiroit bezlerine bakıyorlar herhangi bir sorun var mı diye yoksa ya yeterli beslenememe gibi durumlar doğuruyor ya da besinleri düzgün seçememe gibi bir sorun çıkıyor karşınıza. Diyetisyeniniz fazlasıyla garipmiş.

Ergenlikle kilo alma sorunları ve kilo verme sorunları olmaz genelde öyle bir şey olursa eğer tiroit bezlerine bakıyorlar herhangi bir sorun var mı diye yoksa ya yeterli beslenememe gibi durumlar doğuruyor ya da besinleri düzgün seçememe gibi bir sorun çıkıyor karşınıza. Diyetisyeniniz fazlasıyla garipmiş.

Hocam bence de sorun var bütün gün evdeyim kimseyle sosyalleşmek yok günde 4-5 öğün yemek arada abur cuburlar falan kendimi durduramıyorum ki iştahımı kessem sorun çözülecek her şeyin farkındayım ama başaramıyorum illa beni birisi çok fena dövecek öyle akillancam başka çarem kalmadı kilom yüzünden kimseyle arkadaşlık kuramıyorum bir kızla konuşamıyorum ailem bile dalga geçiyor kiloluyum diye kilo ver diyorlar destek çıkmıyorlar anlamış değilim onları da bu Technopat sosyalde olmasa harbiden kafayı yiyeceğim en azından burada derdimi dinleyen sizler varsınız teşekkürler hepinize bastada sana.

Hocam bence de sorun var bütün gün evdeyim kimseyle sosyalleşmek yok günde 4-5 öğün yemek arada abur cuburlar falan kendimi durduramıyorum ki iştahımı kessem sorun çözülecek her şeyin farkındayım ama başaramıyorum illa beni birisi çok fena dövecek öyle akillancam başka çarem kalmadı kilom yüzünden kimseyle arkadaşlık kuramıyorum bir kızla konuşamıyorum ailem bile dalga geçiyor kiloluyum diye kilo ver diyorlar destek çıkmıyorlar anlamış değilim onları da bu Technopat sosyalde olmasa harbiden kafayı yiyeceğim en azından burada derdimi dinleyen sizler varsınız teşekkürler hepinize bastada sana.

Bizler de kafayı dağıtmak için giriyoruz buralara kilo konusu çok takılacak bir konu değil. İyi kötü besin yoktur önemli olan dozudur. Kendine internette bir kaç araştırma yaparak dengeli besinlerden oluşan az kalorili fakat günlük tükettiğin kalori ile arasında o kadar fazla kalori olmadan beslenme zinciri oluştur. Örnek olarak; Sabah 8:30 - 11 arası 30-40gr aralığında peynir tüketebilirsin 1 yumurta 1 söğüş (Domates, salatalık, biber marul gibi malzemeler ile hazırlanabilir) 2 ince dilim ekmek tam buğday olması şart. Kuşluklarda da kendini aç bırakmamak için yoğurt veya salatalık yiyebilirsin, ikindide meyve yersin akşam 1 kepçe sebze yemeği 1 orta boy salata (yağsız) 1 su bardağı kadar yoğurt 1 ince dilim ekmek tüketebilirsin. Eğer çok acıkıyorsan gece öğününde tekrardan meyve yiyebilirsin. Örnek olarak sana bir program sundum buna benzer şeylere ağırlık vermeye çalış. Fastfood ve yağlı gıdalardan uzak durmaya çalış. Gün içerisinde bol bol su içip yürüyüş yap. Faydasını yavaş yavaş ve sağlıklı bir şekilde kilo vererek görürsün. Eğer bunları ayarlamakta zorlanıyorum diyorsan elbette ki profesyonel bir diyetisyen ile çalışabilirsin.

Bizler de kafayı dağıtmak için giriyoruz buralara kilo konusu çok takılacak bir konu değil. İyi kötü besin yoktur önemli olan dozudur. Kendine internette birkaç araştırma yaparak dengeli besinlerden oluşan az kalorili fakat günlük tükettiğin kalori ile arasında o kadar fazla kalori olmadan beslenme zinciri oluştur. Örnek olarak; sabah 8:30 - 11 arası 30-40gr aralığında peynir tüketebilirsin 1 yumurta 1 söğüş (domates, salatalık, biber marul gibi malzemeler ile hazırlanabilir) 2 ince dilim ekmek tam buğday olması şart. Kuşluklarda da kendini aç bırakmamak için yoğurt veya salatalık yiyebilirsin, ikindide meyve yersin akşam 1 kepçe sebze yemeği 1 orta boy salata (yağsız) 1 su bardağı kadar yoğurt 1 ince dilim ekmek tüketebilirsin. Eğer çok acıkıyorsan gece öğününde tekrardan meyve yiyebilirsin. Örnek olarak sana bir program sundum buna benzer şeylere ağırlık vermeye çalış. Fastfood ve yağlı gıdalardan uzak durmaya çalış. Gün içerisinde bol bol su içip yürüyüş yap. Faydasını yavaş yavaş ve sağlıklı bir şekilde kilo vererek görürsün. Eğer bunları ayarlamakta zorlanıyorum diyorsan elbette ki profesyonel bir diyetisyen ile çalışabilirsin.

Hocam çok teşekkür ederim cidden dediklerinizi bir abim olarak harfi harfine uygulayacağım gün gelince tekrardan buraya yazarım çok sağ olun.

Hocam çok teşekkür ederim cidden dediklerinizi bir abim olarak harfi harfine uygulayacağım gün gelince tekrardan buraya yazarım çok sağ olun.

Rica ederim, dediğim şeylere dikkat ederseniz gözle görülür bir mesafe kat edebilirsiniz. Eğer yardıma ihtiyacınız olursa buralardayım. Kendinize dikkat edin :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı