Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya ne alaka? Ben diyorum ki günde 5 vakitini kılsan maksimum şu kadar gider, varsa öbür dünya orada rahat edersin diyorum. Siz bana savaş, insan katliamından bahsediyorsunuz.

Varsa öbür dünya orada da onları yapanlar cezalandırılır.

Mesajım alakasız şekilde çarptırılıyor.

İnanıp, inanmamak sizde demiştim.
Tek diyeceğim "yoksa zaten sadece biraz vakit kaybedersiniz" mantığının yararlı olmadığı.
Dinler gerçek değilse bile başkasına zarar vermiyorsa umurumda değil ama zarar verme safhasını çoktan geçtik, bunu demeye çalışıyorum.

Evreni, atomları, canlıları; tuğla, bina mantığıyla düşünmeniz bu konuda hiçbir şey bilmediğinin kanıtı.
Ben o arkadaşla tartışmayı bıraktım. Az önce "Kur'an gerçek olmasa yeni kitap gönderilirdi, o yüzden gerçek" dedi.

Ben o arkadaşla tartışmayı bıraktım. Az önce "Kur'an gerçek olmasa yeni kitap gönderilirdi, o yüzden gerçek" dedi.
Bu tarz kişilere cidden üzülüyorum. Kendi dinlerini ne kadar gerçek ve sarsılmaz kabul etmişlerse ne kadar mantıksız olursa olsun sorgulamadan inanıyor ve savunuyorlar. Dinlerinin bir masaldan ibaret olduğunu anlamak istemiyorlar ama bunların anlaması için konuşulmalı. Biz susarsak daha kötü olurlar.

Hz. Muhammed'in amcasını öldüren, üstüne üstlük işkenceler yapıp iç organlarını dışarı çıkaran putperesti affettiği savaştan; kendi dinlerine inanmadılar diye öldürdüler insanları diye bahsetmeyin.
Masalda öyle oluyordu değil mi?

Masalda öyle oluyordu değil mi?

Kanıt? Ha pardon siz öyle şeylere inanmazsınız.
Konu kilitlenirse sevinirim, doğru inancı bulmaya üşenen arkadaşlar cevap yazmaya da üşeniyorlar sanırım. Gerçi insanların inançlarına "masal" diyerek dalga geçmeye ama elinde hiçbir kanıt olmayan, amaçları sadece insanların kafalarını karıştırmak olan insanlardan ne beklenir ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı