Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben tanrı var mı yok mu bilmiyoruz fikrindeyim. Eğer gerçekten bir tanrı olsaydı şu an dünyamız daha iyi bir yer olurdu diye de düşünüyorum. Ve Kuran'da yazan tonla çelişki beni İslam ile aramı açtı. Yarı Müslüman bir aile ve sülale de doğmama rağmen küçüklükten beri İslam hep saçma gelmiştir bana. Mesela havaya el açıp dua etmek. Ya da Allah korusun sözü. Çünkü eğer bu dünya tamamen Kader'e bağlıysa Allah koruyamaz. Ve Kuran'da yazan evren kusursuzdur Ayeti'de bana çelişkili geliyor. Ufacık bir virüs yüzünden 5 milyon+ insan ölüyor. 1999 İstanbul depreminde 18 bin insan ölüyor. Ülkemizde 22 milyon çocuk içinden 600 bini engelli çocuk. Yani kısacası dinler olmasa dünyada refah, özgürlük, eşitlik, barış artar gibi düşünüyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Felsefe konusuna kuran ayetleri paylaşmanız hiç bir şeyi ispat etmez ve bir tanrı olup olmadığına inanmak tamamen insanın kendi benliğine kalmış bir şey tartışmak gereksiz.
 
Son düzenleme:
Yine din konusu, yine ateistler ile müslümanlar "savaşıyor", yine Nas suresi dışında bir şey bilmeyen sözde sorgulamışlar, yine hiçbir şey bilmeyen ama dinini savunmaya kalkanlar...
 
Kimse bilemez olup olmadığını. Çünkü görmedik. Tahminde bulunabiliriz ancak.
Ben bu kadar şeyin tesadüf olmadığını ve bir tanrının olduğunu düşünüyorum. Kimisi bunun tam tersini düşünür. Buna saygı duymak gerekir. Herkesin düşüncesi kendine doğrudur, önemli olan da budur.
 
Hala konuda dinleri tartışanlar var. Valla yazık. Arkadaş neye inanıyorsanız inanıyorsunuz tamam. Burada konuşulan konu "tanrı", "din" değil. Türkçe mi bilmiyorsunuz yoksa manevi duygularınıza mı hakim olamıyorsunuz?

İlahı kitaplardan alıntı yapanlar bile var. :D Felsefe bölümünde ilahi kitap mı geçer?

Forumda felsefi konuşmayı bilen yok. :D
 

Kur'an-ı Kerim'i okuduğunuzu söylemiştiniz. Halbuki okuduğunuz kitapta dünya gününün ahiret günüyle bir olmadığı da yazıyor :D. Okurken bir dahakine daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim.

Kuranda 6 gün derken dünya gününden bahsediliyor. Çünkü ahiret günü diye bir şeyden bahsetseydi açıklayıcı olmazdı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı