Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer gerçekten görmek istiyorsan eline baltayı alıp kafamı parçala, beynimi görüceksin ona dokunacaksın, tadını da alabileceksin. Sen görmek isteseydin görürdün, ama göremiyor olman göremeyeceğin anlamına gelmiyor.

O zaman evreni parçala ve bul Allah'ı.

Ben sizin ne açıdan düşündüğünüz anlıyorum, bilim açısından bakınca da sizin dediğiniz gibi bir sonuç çıkıyor. Ben de zamanında öyle düşünyordum. Bilimin prensibi bu konuda şöyle: Varlığı kanıtlanamayan yoktur.
Ama bu işlere biraz da inanma açısından bakmak gerektiğini düşünüyorum.

Bizi birbirimizden ayıran da inanç meselesi, benim inanmaya ihtiyacım yok bu sebeple tanrım da yok. Sen inanmak istiyorsundur, yalnız hissetmek istemiyorsundur, başın sıkışınca birine sığınmak istiyorsundur. Bu yüzden senin kafanda bir tanrı var. Bunu Allah ile karıştıranlar komik duruma düşen kişiler.
O zaman evreni parçala ve bul Allah'ı.
Bunu yapmaya benim gücüm yetmez.

Allah'tan önce varolan bir varlık var mı? Yok. Yani ona inanmamam için bir sebep yok.
Allah'ın varlığı kanıtlanmış durumda değil ki? Allah varsa bile belki ondan önce birileri vardı. Allah'tan önce bir varlığın olmadığı da kanıtlanmış değil ve ''Allahtan önce kimse yoktu o yüzden Allah vardır'' diyip inanıyorsun. Hayır inan, istediğini yapabilirsin kendi inancın elbette ama bu söylediğin bana aşırı mantıksız geliyor.

Eğer gerçekten görmek istiyorsan eline baltayı alıp kafamı parçala, beynimi görüceksin ona dokunacaksın, tadını da alabileceksin. Sen görmek isteseydin görürdün, ama göremiyor olman göremeyeceğin anlamına gelmiyor.

Peki, biz öldüğümüz zaman ahirete gideceğiz.
O zaman herkes kendini öldürsün, Allah var mı, yok mu öğrenelim.

Şu an alçakgönüllü gibi davranıp Allah'ın seni daha çok sevmesini istiyorsun. Ama ucunda cennet olmasa kılını bile kıpırdatmazsın. Ayrıca cehenneme gitmemek için inanmak ile cennete gitmek için inanmak aynı şey.
Yok vallahi karsilik icin sevmiyorum veya inanmiyorum.

Bizi birbirimizden ayıran da inanç meselesi, benim inanmaya ihtiyacım yok bu sebeple tanrım da yok. Sen inanmak istiyorsundur, yalnız hissetmek istemiyorsundur, başın sıkışınca birine sığınmak istiyorsundur. Bu yüzden senin kafanda bir tanrı var. Bunu Allah ile karıştıranlar komik duruma düşen kişiler.

Benim de senin kafanı parçalamaya gücüm yetmiyor o zaman. Yani beynin yok demeye devam edebilirim.

Nasıl yok ya. Allah kendisini gösterseydi dünya ya gelmemizin anlamı kalmazdı, çünkü bütün insanlar ona inanırdı.

Amacımız inanmak değil ibadet etmek. İnanıp inanmamamız önemli değil. İbadet edecek misin etmeyecek misin? Olay bu, bundan ibaret bu yüzden herkesin inanması zaten olması gereken şey.

İnanan insan sadece Allah'a sığınır, onun yarattığına değil.

Benim de senin kafanı parçalamaya gücüm yetmiyor o zaman. Yani beynin yok demeye devam edebilirim.

Bir insanın evreni parçalaması fiziksel olarak imkansız, ama bir balta yardımıyla kafatasını parçalayabilmesi mümkün. Sen yapamıyorsun diye bütün insanlar yapamıyor değil.

Amacımız inanmak değil ibadet etmek. İnanıp inanmamamız önemli değil. İbadet edecek misin etmeyecek misin? Olay bu, bundan ibaret bu yüzden herkesin inanması zaten olması gereken şey.
İbadet etmek için önce inanman gerekir. Başka türlü bilmediğin bir varlığa ibadet ediyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı