Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Kanıt olmayışı, olmayışın kanıtı değildir."

Dostum yukarıdaki alıntı tıpkı sizin gibi düşünen bir üyeye aittir, ne dersiniz? :)
Fakat doğrudan olmasa da dolaylı kanıtlar vardır. Ayrıca içinde bulunduğumuz Evren ile Tanrı'nın ayrık varlıklar olduğunu bile anlamamışsınız ve Tanrı'nın işte bu yüzden varlığının bilinemez olduğunu kavrayamadan düşünüyorsunuz. Doğaüstü ve buyüzden bilinemez olan bir varlığın var olmadığını kanıtlamak için doğru ve yeterli bir bilimsel bir yöntemin olmadığından ve olamayacağından da henüz hiç haberiniz bile yok. Bilimsel araştırma yöntemlerinin sadece Evrenin içinde geçerli olduğunu çünkü sadece burada veri toplayabileceğini anlayarak düşünmeye başlayabilirsiniz :) Sizce yazdıklarım mantıklı değilse ve saçma sapansa buyurun tek bir cümlemi çürütün.

Ben de sizin tersinize "Allah'ın var olmadığına ait tek bir kanıt bile gösteremezler, kanıt gösterdiğini iddia edenlerin hepsi laf salatası yapıyor, söyledikleri tek bir mantıklı şey yok, hepsi saçma sapan argümanlar." diye yazmış olabilirdim ama bu yanlış bir mantık içerdiği için kullanmadım.

Dostum bizi güldürüyorsunuz. Onu nerede görebilmeyi düşünüyordunuz acaba? Eğer görülebilseydi sizden önce yaşamış milyarlarca kişiden biri bile mi göremedi acaba?

Dostum, Tanrının tanım olarak yaratılmamış bir varlık olduğunu, oysa Evrenin Onun tarafından yaratılmış yâni var edilmiş bir varlık olduğunu ve buyüzden Onun doğaüstü olması sebebiyle Evrenin içinde olamayacağını ve işte tam da buyüzden Onu görmenin zaten mümkün olmadığını ve olamayacağını henüz düşünmediğiniz/düşünemediğiniz anlaşılıyor. İlk cümlemi yazma sebebim budur :)

Onu nerede görebilmeyi düşünüyorsunuz demek çok saçma bir cümle olmuş. Tanrı vardır ve insan onun varlığını sorgulayamaz, istediğiyle konuşur istediğine görünür. Tanrı ne isterse o olur, buna kimse engel olamaz, ilmi ve gücü istediğine verir.
 
Olmayan bir şeyin varlığını kanıtlamak imkansız, yokluğunu kanıtlamaya gerek bile yok, çünkü zaten yok. Allah'ın var olduğuna dair tek bir kanıt bile gösteremezler, kanıt gösterdiğini iddia edenlerin hepsi laf salatası yapıyor, söyledikleri tek bir mantıklı şey yok, hepsi saçma sapan argümanlar.

Yani işte onlar nasıl var deyince var olmuyorsa siz yok deyince de yok olmuyor. Bunu kanıtlamak insanüstü bir durum gibi. Bu tartışmadan bir şey çıkmaz dememin sebebi buydu. He derseniz ki kimin argümanları daha mantıklı. Bence "yok" diyenlerin sunduğu argümanlar daha elle tutulur mantıklı şeyler. "var" diyenlerin kendilerini geliştirmesi lazım.
 

Dosya Ekleri

  • indir.jpeg
    indir.jpeg
    4,9 KB · Görüntüleme: 45
İnanışına bağlı. Sana kanıtlayamayız. Allah'ın var olduğunu herkes görseydi diğer dinler olmayıp herkes müslüman olurdu. Dinde irade diye bir kavram olmazdı. Boş konuşma lütfen.
 
Hayatta sevdiğin her şey tanrı olabilir, çünkü bazen hazlarımız bir noktada yönlendirir ve böylece zevk algımız oluşur. İşte bu süreçte neyi seviyorsan, değer veriyorsan o tanrıdır veya onun yansımalarıdır, çünkü bilinmezlik de tanrıyı barındırabilir, bilinmezliği nasıl görüyorsan.
 
Dünyanın tesadüfen oluşmadığını ve bu dünyayı, alemi yaratan bir yaratıcının olduğu söyleniyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı