Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes istediğine inanmakta özgür, saygı çerçevesinde birbirinizin cevaplarına bulaşmadan istediğiniz yorumu yapabilirsiniz. Bence yaradılıştan itibaren ortaya atılan tüm dinler ve bağlayıcı kurallar o zamanın koşullarında halkı dizginlemek için söylenmiş yalanlardan ibaret. Bir yaratıcı vardır ama bu dinlerden bağımsızdır.


1654501561267.png
 
Bence tanrı var ama cennet-cehhenem gibi şeyler yok.
Yani kısaca ben deistim.

Eğer böyleyse bir bakıma tanrı evreni yaratmış, insanları yaratmış fakat onlar üzerinde etkin değil. Eğer bu tanrı benimle ilgilenmiyorsa, yarattığı sayısız canlıya müdahale edip yarattığı evrenin daha iyi olması için herhangi bir şey (dinler) yapmıyorsa. Bu şeye insan "beni yaratıp bırakmış, benimle ilgilenmiyor." dese ve tapmasa haksız mıdır?
 
Tanrı varsa tanrı nasıl oluştu?
Dostum, bu tür sorular vallahi sıkmadı mı artık? Oluşmak tamamen zamana bağlı bir olgu. Bir şeyin oluşması için, belli bir zamanda olmayıp sonradan ortaya çıkması gerekir. Tanrı zamanı da yaratmıştır. Zamandan önce de vardır. Oluşmak demek, bir zamanlar olmaması demektir demiştim. Fark ettiyseniz "bir zamanlar" diyorum. Tanrı zamanın içerisinde değildir. Tanrının başlangıcı ve sonu yoktur.
 
Ben tanrının var olduğunu ama bizi bırakıp gittiğini düşünüyorum.
 
Ben tanrının var olduğunu ama bizi bırakıp gittiğini düşünüyorum.

Nereye gitti? Helikopterle peşinden gidelim belki vazgeçirip geri getiririz.
 
Kesin olarak bir kanıtı yok. İnanç meselesi. Olduğuna %100 emin olsak bile bunu kimse kanıtlayamaz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı