Tanrı var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ciddiyim. Şaka falan yapmıyorum senden benden iyi biliyorlar (senden benden cümlesinden kastım ben öyle dinin derinliklerine inmedim seni bilmem deyim olarak işte :D ) .
1.dünya diyelim kendisi oluştu.
2.güneş sistemi kendisi oluştu.
3.samanyolu kendisi oluştu.
4.peki evren ansıl kendisi oluşuyor evren yoktan nasıl var olabiliyor bunları düşün.
Bir de bu senin kararın ben tavsiye ederim islamiyeti.
Big bang dedik ya :D Konuyu biraz daha okuyun.

Hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimine göre vardır. Kimine göre yoktur. Kimine göre varlığı yokluğu belli değildir yani bilinemez. Kimine göre ise varlığı ya da yokluğu umrunda değildir.

Bence yok, olmasına ihtimal vermiyorum ama asla kesinlikle bilemeyeceğiz, o yüzden umrumda değil. Varsa da islam gibi bir kurallar bütünü gönderecek kadar düşmemiştir.

Bence çoğumuz böyle düşünüyoruz :D

Tanrı gerçek olsaydı böyle kurallar göndermezdi.

Konuyu da neden kilitliyorsunuz ki? Forum değil mi burası, bırakın insanlar tartışıp içindeki sorulara cevap bulsun.
Kanka kurallar olmasaydı büyük bir karışıklık olurdu mesela bu forumda yazım kuralları, hakaret kuralı falan olmasaydı burası ekşi sözlük'e dönmez miydi? Dünya'da da böyle işte kurallar olmasaydı çok kötü şeyler olurdu. Kural üzerinden gidemezsin maalesef :)

Basit bir şekilde ifade edeyim. Dünyada ki her şey düzenli, sen de öyle. Haram ve günah olan şeyleri yapmazsak, bizim için iyi olur. Mesela Avrupa. Temiz değil ve corona virüsü orada çoğaldı. Aynı şekilde Çin. Yani Allah var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka kurallar olmasaydı büyük bir karışıklık olurdu mesela bu forumda yazım kuralları, hakaret kuralı falan olmasaydı burası ekşi sözlük'e dönmez miydi? Dünya'da da böyle işte kurallar olmasaydı çok kötü şeyler olurdu. Kural üzerinden gidemezsin maalesef :)
Dünya din kurallarıyla mı yönetiliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı