Tanrı var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski Türklerde kadını baş üstünde tutarlardı, dinden nereden bakarsan bak kadının yaşama hakkı dahi yok denilebilir. Şeriat ülkelerini örnek gösterebilirim.
Geçen bir videoya denk geldim İran'da bir kadının önde az bir şey saçı görülüyor diye darp edilmişti. Araştırdım ve İran'da başörtüsü düzgün örtünmeyen kadınları uyarı biliyorsun.

Şu cümlende bile kaç tane çelişki var. Bir adem diyor bir Muhammed diyor Kimin için yaratıldı koskoca evren? Koskoca bir tanrıdan bahsediyoruz daha şeytanı dahi yaratmadan isyan çıkaracağını biliyordu, yarattı. Ademin yasak olan meyveyi yiyeceğini biliyordu, yarattı. İnsan oğlunun inanmayacağını biliyordu, yarattı. Bu imtihan mı oluyor şimdi? Yada Allah bizi sınıyor mu?
Hz Muhammed de Ademdir, Ademoğludur. Nesine takıldın?
Kötü olmadan iyi anlaşılamaz ki?

Kadim çin halkının bilgeliğini ortaya koyan bir husus, çin mitolojisinin önemli bir kozmik kavrama, yani evren genişlemesine değinmesidir.
NTV yayınları-mitoloji-3.baskı, sayfa 330,4.paragraf.

Görüldüğü gibi evrenin genişlemesi kur’an’dan önce çin mitolojisinde bilinmekteymiş. Hindu kutsal metinlerinde ise şu şekilde geçiyor;
O yaratışa plazma ile başladı, dumanı yarattı. Tüm evren dumandan meydana geldi. O zaman evren brahma’nın arzusuyla genişlemeye başladı ve gelecekte de genişlemeye devam edecek. O o zaman ”gökleri ve yeri” yumurtanın altın parçasından yarattı.

Olmamasının sebebi sizsiniz. Kalbiniz ile iman edeceksiniz, başkaları diyor ya da sırf cehenneme gitmemek için değil, Allah'a şükür etmek için kalbiniz ile ibadet edeceksiniz.
Ben inanmıyorum diyorum. Sebebi ben değil, gözümüzün önündeki hatalar ve çelişkiler. Sorgulamak gerek değil mi ? Sana da öneririm.

Şu cümlende bile kaç tane çelişki var. Bir adem diyor bir muhammed diyor kimin için yaratıldı koskoca evren? Koskoca bir tanrıdan bahsediyoruz daha şeytanı dahi yaratmadan isyan çıkaracağını biliyordu, yarattı. Ademin yasak olan meyveyi yiyeceğini biliyordu, yarattı. İnsan oğlunun inanmayacağını biliyordu, yarattı. Bu imtihan mı oluyor şimdi? Ya da Allah bizi sınıyor mu?

Hayır yanılıyorsun. Allah biliyor, sana seçenek sunuyor. Adem'in karşısına meyveyi çıkarttı, yiyeceğini biliyordu ama o yine seçenek sundu belki fikrini değiştirir diye. Çünkü Allah insana özgür irade hakkı nasip eyledi.

Hayatına dinin ve tanrının bahsi geçmediği ve evrim teorisinin kabul edildiği bir zaman diliminde başlasaydın hislerin bu sefer evrime güvence olurdu. İnsan psikolojisi.
Düşünebilen varlıklar olsak bir yerde yardıma muhtaç kalabileceğimiz gerçeği var. Biri dediğin gibi yetişmiş olsa bile bir yerde işin içinden çıkamayınca herkesin bahsettiği o yaratıcıya seslenerek şansını deneyebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı