Tanrıya günahı kim yazacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye ekinleri daha fazla vermedi?
Dünya´daki yiyecek miktarı gayet yeterli. Siz de ben de 10 kazanıyorsak 1 verdiğimiz için dengelenmiyor. Eğer bahsettiğiniz her şeyi tanrı dengeleseydi bu durumda sınav olmazdı, veya bizim irademiz olmazdı. Sonuçta belli bir sınır koyar ve onu aşmamıza izin verilmez olurdu. İnsanların diğer insanları köle olarak kullanması irademizden ötürü. Yargı sistemi de buna göre işliyor, insan özgür bir iradede ve kendi yaptığı seçimler sonucu cezasını veyahut ödülünü alacak. Daha iyi anlatmam gerekirse, siz bir çiftçisiniz ve bu yıl 10 tonluk bir hasılatınız var ve bunu bir depoda tutuyorsunuz. Yarın o depoya gittiniz ve gözünüzün önünde bir mucize ile hasılatınız 100 ton oldu. Siz bunları Afrika gibi fakir halkların yoğunlukta bulunduğu bir bölgeye yollar mıydınız? Dürüstçe cevap verin kendinizle iyice tartışın. Şimdi de bu olayı Afrika´daki çiftlik sahiplerinde uygulayalım. Orada bazı yerlerde karın tokluğuna çalışanlar vardır illahaki, onların ekininin miktarını arttırdığını düşünelim tanrının, sizce o tarla sahipleri daha fazla ekinim oldu deyip sevinip satar mı yoksa o fazlalıkları çalışanlara mı dağıtır? Eğer ki tanrı herkese eşit miktarda verirse bu durumda fazladan çalışan kişinin, bir şeylere emek harcayarak yükselenin hakkı ne olacak? Ben günde 10 saat çalışayım siz 1 saat ve ikimize de aynı miktarda gelsin. Her çözüm beraberinde çözülmesi gereken başka problemler doğuruyor. Sanırım hiçbirimiz ölmeden gerçeği öğrenemeyeceğiz.

İnatla anlamak istemiyorsun her şey senin elinde şu anda açlıktan ölen her insandan sorumluyuz yemeğini paylaşıp onu kurtarabilirsin.
Tanrı neden yardım etmiyor? Eğer tanrının yardımı olmayacaksa biz niye medet umuyoruz? Eski zamanlarda paylaşmakta mümkün değildi. Şimdi paylaşsak bile yine yetmeyecek? Bu duruma gelene kadar bir şey yapabilirdi.

Kankam sen ne olsun istiyorsun ya! Senin düşüncene göre her şey iyi güllük gülistanlık olsun hiç kimse zorluk çekmesin emek göstererek veya göstermeyerek fark etmez herkes bir yönde gitsin istiyorsun ama hayatın amacı bu değil sanada kolay gelsin kardeşim düşüncelerinden dolayı.

Tanrı neden yardım etmiyor? Eğer tanrının yardımı olmayacaksa biz niye medet umuyoruz? Eski zamanlarda paylaşmakta mümkün değildi. Şimdi paylaşsak bile yine yetmeyecek? Bu duruma gelene kadar bir şey yapabilirdi.
Peki Tanrı her şeye yardım ederse senin bu dünyada işin ne olacak. Yangın olur Tanrı neden yangın söndürmüyor. Deprem olur Tanrı neden depremleri yaptı. Kuraklık olur Tanrı neden bize su vermiyor.

Tövbe... Arkadaş HOI4 zannediyor herhalde hayatı.

Bu konuda bir sürü araştırma var sadece soru sorma araştır sadece 1 ayda atılan yiyecekler açlık çekenlere verilse açlık kalmayacak halbuki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı