Technopat Sosyal'de sevmediğiniz şeyler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kurallara aykırı olarak açılan konuları direk silmek ve nedenini o konuyu açan kullanıcıya özel mesaj ya da e posta olarak göndermek varken bu konuların yayınlanıp altına da uyarı mesajı atılarak kilitlenmesi. Geçen gün birisi korsan indirme sitesi kurabilmek için yardım konusu açmıştı. Aynı tutum bu konuda da gerçekleşmiş ve yönetim tarafından bir mesaj yazılarak konu kilitlenmişti. Konu tamamen kurallara aykırı ama yayınlanmak zorunda da değil ki. Sonra benzer durumları yaşayan arkadaşlar sanki kendilerine cevap hakkı doğmuş da cevap verememişler gibi bir durum ortaya çıkıyor gibi geliyor bana.

Benim gibi Türkçe klavye yada herhangi bir şekilde Türkçe dilini kullanmayan insanlar için bir konu açmak resmen eziyet, her saniye ceza alıyoruz. Forumda bir şey yazacağım diye klavyemi olmayan Türkçe karakterli hale getirip yazmaya çalışıyorum. Bu sefer nokta virgül vb. yer değiştirince gene ceza yiyorum virgül yerine ç basıyorum vs diye. Tek sevmediğim yanı Türkçe forumunda gibi her dakika imla uyarısı alıp o gün açtığım konuya mesaj atamayıp yardımları kaçırmam. Çok saçma.
Aynen hocam. Bende Azerbaycanlıyım, çok anlamıyorum Türkçe yazım kurallarından. Sürekli "ban" yiyorum :D

Hiç unutmam, i9 9900K ile i7 9700K arasında oyunda çok FPS farkı olmadığını söylediğim bir konuda i9 9900K işlemcisi olan bir moderatörden sırf ''K'' ibaresini küçük yazdığım için ban yemiştim. Altına da alıntılayıp ''%40 fark var'' yazmıştı...
K ibaresini küçük yazdığınızdan uyarı alsaydınız kısaltma uyarısı alırdınız. Aldığınız uyarı imla uyarısı, "i9 u" yazdığınızdan dolayı imla uyarısı aldınız. Evet, i9 9900K %40 daha iyi çoklu çekirdekte :)

- Imla hatalarina gosterdikleri ozeni konu basliklarina gostermiyorlar. Imla hatasi iceren konu basliklari var.

- Ayni konunun birden fazla defa acilmasina izin veriyorlar. ( Orn: Hangi programlama dilini ogrenmeliyim, Orn2: Hangi antivirus? gibi )

- Moderator uyarilarini kontrol eden bir mekanizma yok. Ornegin benim aldigim 5 puanlik bir ceza var, aciklamasi "hitap tarzini duzelt" seklinde. Neye gore, kime gore verildigi belli degil. Bence belirli bir puanin uzerindeki cezalarin 2 mod tarafindan onaylanmasi gerekiyor, arada ayarsiz cezalar verdiklerini dusunuyorum.

- Kisaltmalarinin tamaminin buyuk harf olmasi dayatmasi felsefe olarak dogru, pratikte yanlis. PCIe, NVMe gibi kisaltmalar var, bir kisimin kucuk yazilmasinin yanlis olmadigi. Genel olarak imla dayatmasi bence mantikli.

- Hararetli tartisma donen konular direkt kilitleniyor. 100 kisinin tartistigi konuyu 2 tane densiz kapattirabiliyor. Konu disi konusanlari sikayet edin, konunuz kapatilmasin diyenler olabilir:

380449

- Zaman zaman moderatorlerin dahil oldugu tartismalarda yetkilerini biraz asiriya kacarak kullandiklarini gozlemliyorum. Bu goz yumulabilir bir eksiklik olsa da, eksiklik. Bence moderatorun gorev alani neresiyse, Ornegin "Donanim" , o kisimda tartismaya girmemesi sadece gozlemci olarak kalmasi gerekiyor ki daha objektif kalabilsin. Hakkini vererek yapmasi zor is.

- Bir de unvanlar cok sacma bana gore. Hectopat, Zepipat, Depipat vs bir sey ifade etmiyor. Daha anlamli seyler bulunabilir.

- Sticky konu ozelliginin yeterince aktif kullanilmamasi. Ornegin sistem tavsiyeleri altinda her zaman icin guncel ( Giris Segmenti - Orta Segment - Yuksek Segment gibi ) sistem tavsiyelerinin en ustte durmasi gerek. Bu hem yeni konu acilmasini engeller, hem de kolayca fikir verir.

- Siyaset ve Tarih gibi konularin ana kategorisi yok. Muhtemelen siyasi tartismalarin onune gecmek icin yapilmis bir hamle olsa da, atiyorum "Ideal devlet yonetim bicimi ne olmalidir" sorusunu tartisabilecegimiz uygun bir kategori yok. Felsefe demeyin, o degil.

Bence her seye ragmen burasi Turkiye standartlarin ustunde bir teknoloji forumu, en azindan alt yapisini begeniyorum. Bir de API acsalar tadindan yenmez.

Son düzenleme:
Genelde yazılanlar haricinde benim de sevmediğim bir konu var.
Mesela Windows 7 ile ilgili birisi problemini yazıyor,
hemen cevap "Windows 7'ye destek vermiyoruz".
Ya siz vermeyin, belki aynı sorunu yaşayan birisi var.
Sadece moderatörlerden yardım istenmiyor ki, tüm üyelerden yardım isteniyor.
Windows 7'ye destek vermiyoruz demek, forumun sahibi üyeler değil biziz demektir.
Oysa forumlar, üyelerindir.
Moderatörler sahip değil düzenleyicidir.

Genelde yazılanlar haricinde benim de sevmediğim bir konu var.
Mesela Windows 7 ile ilgili birisi problemini yazıyor,
hemen cevap "Windows 7'ye destek vermiyoruz".
Ya siz vermeyin, belki aynı sorunu yaşayan birisi var.
Sadece moderatörlerden yardım istenmiyor ki, tüm üyelerden yardım isteniyor.
Windows 7'ye destek vermiyoruz demek, forumun sahibi üyeler değil biziz demektir.
Oysa forumlar, üyelerindir.
Moderatörler sahip değil düzenleyicidir.
Windows 7 konularını bu şekilde kilitlemiyoruz, eğer kilitlenen varsa raporlayın lütfen.

Şahsen bir konuda haksız olduğu halde direten insanlar, ya Rx 590 ile 1660Ti arasında 300Tl vardı KDV indiriminde adam bütçemi genişletebilirim dediği halde 590 al F/P ürünü demişti ve bunu savunmaya kalkıştı :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı