VA panel neden alınmaz?

omeratila

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar yakın zaman da monitör alacağım ancak IPS, VA, TN paneller arasında kaldım. VA ve TN panelli monitörler benim bütcem bandında 165 Hz 1 ms gibi özelliklere sahip ve özellikleri daha uygun (bu özelliklere göre). IPS panelli monitörler ise 144 Hz 1 ms gibi bir süreye sahip ve hiçbiri nereden baksanız G-Sync desteklemiyor.
Sizce tericihimi ne yandan kullanmalıyım?

FPS ağırlıklı ve profesyonel şekilde oyun oynamayı düşünüyorsanız VA panel sizi üzmez ama hikaye tabanlı oyunlarda manzaralar yansımalar renkler önemli olduğu için IPS panel atmosferi daha iyi yansıtır. TN panelden uzak durun.

VA panel bal gibi alınır. Ama TN panel... Asla bulaşma. Daha iyi renkler için IPS panel, kontrast benim için daha önemli diyorsan VA panel alabilirsin.

Bence herkes ne istediğini bilerek panel seçimi yapmalı. TN panel alınmaz diye bir şey yok eğer gerçekten hiçbir işe yaramasaydı firmalar zaten üretmezdi. Eğer sadece rekabetçi oyun oynuyorsanız gayet de TN panel de alınır. Tabi ki IPS daha güzel gözüküyor fakat avantaj ve dezavantajları var. Kişinin ne istediğine bağlı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı