VA vs IPS panel

2K için G65B yapıştırıp geçsin.

Sizin için önerim şu şekilde.

Bütçeniz çıkarsa Philips Evnia 25m2N3200W.

Eğer çıkmazsa Lenovo R25F-30

Eğer bu ikisine de çıkmazsa 256F'yi alın. Daha ucuza alınabilir VA monitör yok çünkü. Diğerleri ghosting ve Black smearing gibi konularda kötü. Örneğin Samsung g3. Bu monitörler VA olup da alınabilir olanlar. Bütçesindeki İPS panellerden daha iyi görüntü kalitesine sahipler.
Bu modeller GSYNC destekliyor mu ?

Bu modeller G-Sync destekliyor mu?

Lenovo da Adaptive Sync ve FreeSync var. FreeSync monitörde G-Sync açabiliyorsun. Philips'te ise Adaptive Sync var ama FreeSync var mı bilmiyorum. G-Sync modüllü monitörü bu bütçede bulman çok zor. Benim OLED monitörde bile yok. Adaptive Sync NVIDIA ve AMD fark etmez çalışır. VESA tarafından üretilen bir teknoloji. Philips'te bir miktar VRR (G-Sync-FreeSync) titremesi sorunu var. OLED ve VA monitörlerde yaygın hatta neredeyse kronik bir durum. Oyunun ana menülerinde veya yükleme ekranlarında karşılaşabilirsin. Çok düşük FPS aldığın zaman veya çok dalgalı FPS aldığın zaman belirebilir.

Ben çok nadir karşılaştığım için dert etmedim. G-Sync kapatmak direkt çözüyor bu sorunu. Benim OLED monitörde de bu sorun kronik var dediğim gibi.

Lenovo da Adaptive Sync ve FreeSync var. FreeSync monitörde G-Sync açabiliyorsun. Philips'te ise Adaptive Sync var ama FreeSync var mı bilmiyorum. G-Sync modüllü monitörü bu bütçede bulman çok zor. Benim OLED monitörde bile yok. Adaptive Sync NVIDIA ve AMD fark etmez çalışır. VESA tarafından üretilen bir teknoloji. Philips'te bir miktar VRR (G-Sync-FreeSync) titremesi sorunu var. OLED ve VA monitörlerde yaygın hatta neredeyse kronik bir durum. Oyunun ana menülerinde veya yükleme ekranlarında karşılaşabilirsin. Çok düşük FPS aldığın zaman veya çok dalgalı FPS aldığın zaman belirebilir.

Ben çok nadir karşılaştığım için dert etmedim. G-Sync kapatmak direkt çözüyor bu sorunu. Benim OLED monitörde de bu sorun kronik var dediğim gibi.
peki hocam curve ve max8k bütçeye ne tavsiye edersiniz.. panel tipi fark etmiyor beklentimiz kaliteli ve uzun ömürlü olması..
mesela buna ne dersiniz : AOC C27G4ZXE 27" 280Hz 0.3ms HDMI DP AdaptiveSync FHD Fast VA Curved Gaming Monitör | ITOPYA

@bluerr

Son düzenleme:
Peki hocam curve ve Max8k bütçeye ne tavsiye edersiniz. Panel tipi fark etmiyor beklentimiz kaliteli ve uzun ömürlü olması.
Mesela buna ne dersiniz: AOC C27G4ZXE 27" 280Hz 0.3ms HDMI DP AdaptiveSync FHD Fast VA Curved Gaming Monitör | ITOPYA

@bluerr

Philips ve Lenovo'nun renk gamutu daha iyi. O yüzden Philips daha mantıklı geliyor bana.

AOC
Gamut coverage.
%99 sRGB.
%75 Adobe RGB.
%82.5 DCI P3.

Gamut volume.
%121 sRGB.
%83 Adobe RGB.
%85 DCI P3.

Philips.
Gamut coverage.
%99 sRGB.
%82 Adobe RGB.
%90 DCI P3.

Gamut volume.
%134 sRGB.
%92 Adobe RGB.
%95 DCI P3.

@bluerr

Curve olarak önerebileceğiniz modelleri hangileri?

Benim bildiğim en ucuz G65B var. AOC'ta ghosting ve Black smearing olarak fena durmuyor ancak renk gamutu olarak diğerlerine nazaran düşük. Haliyle IPS gibi canlı renkler alamıyorum diyebilirsiniz. G65B ise hepsinden daha yüksek renk gamutuna sahip.

Benim bildiğim en ucuz G65B var. AOC'ta ghosting ve Black smearing olarak fena durmuyor ancak renk gamutu olarak diğerlerine nazaran düşük. Haliyle IPS gibi canlı renkler alamıyorum diyebilirsiniz. G65B ise hepsinden daha yüksek renk gamutuna sahip.
max 8k olacak şekilde bir de curved monitör arayışımız var.. üç arkadas üç ayrı tip monitör alıyoruz

Max 8K olacak şekilde bir de Curved monitör arayışımız var. Üç arkadas üç ayrı tip monitör alıyoruz.

Curved monitörler ağırlıklı olarak VA da kullanılıyor. Bu bütçeye göre baktım da alınabilir bir VA model göremedim. Düz modellerde alternatif var da Curved bulamadım açıkçası.

G65B zaten 2K için en iyi Curved monitörlerden biri.

Flat ekran olarak attıklarım en iyisi.

Curved olarak bilmiyorum maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı