Windows vs Linux

Girebilir tabi ki ama girmez denmesinin bir sebebi var. Resmi DEB paketlerinden ve APT ile indirdiğin programlardan zararlı yazılım girmez. APT'nin kullandığı repolardaki uygulamalar çok zor kabul edilir. Hem stabil hem de güvenli olması gerekir. Ayrıca sudo yetkisini neye verdiğinize dikkat ettiğiniz sürece sorun olmaz. Zaten GNU/Linux'a daha az zararlı yazılım yazıldığı da malum.
Tabi ki paket doğrulayıcı ile güvenlik sağlanabilir bu şekilde. Fakat Windowsta da dikkat ettiğimiz sürece pek bir problem olmuyor. :) O yüzden virüs her yerde tehlikeli.
 
Sistem özelliklerini tam vermemişsin ama yazdıklarına bakılırsa Ubuntu kasabilir, onun yerine Kubuntu kurmanı tavsiye ederim.
4GB RAM demiş ya. Ubuntu kullanmaması gerektiğini söylemeye yeter. 😂

Mint güzel bir seçim o zaman.
Kubuntu öneririm. Daha güzel gözüküyor ve istediğiniz gibi özelleştirip çok daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Yine de sizin seçiminiz.
 
Peki Ubuntu ile ne farkı var yani Ubuntu'daki kurulumlar aynı mı?
Kurulumlar aynı. Masaüstleri farklı. Aşağıdaki rehberlerden kuruluşlara bakabilirsin.

 
Peki Ubuntu ile ne farkı var yani Ubuntu'daki kurulumlar aynı mı?
Kurulum tıpa tıp aynı. Masaüstü ortamları ve buna bağlı olarak içinde gelen uygulamalar değişik. Ubuntu, GNOME kullanır ki ben Ubuntu'yu 4GB RAM'li bilgisayarımda kullandığımda kasıyordu. Kubuntu, KDE Plasma kullanır. Hafiftir. Görünümünü istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

Kısacası masaüstü ortamları doğrudan görünüşü, hafifliği ve dağıtımın içinde gelen uygulamaların bir kısmını etkiler.
 

Geri
Yukarı