Windows vs Linux

Windows VS Linux

• Oy verenlerin toplamı
    9
  • Anket kapandı .
Ne için kullanacağınıza bağlı ama daha fazla program yazma vs şeyler için Linux ama oyun için kesinlikle Windows. Bir de hackerlerde Linux kullanırlar genelde yanlış bilgi olabilir ama Linux'un 1 artısı ise virüs bulaşma ihtimali %00.01 ama bence Windows.

Linux'un özelleşebilmesi etkileyici bir şey. Gerek kolayca özelleştirmemiz için geliştiriciler bunu sağlıyor gerek ise eklentiler, gerek patchler gerekse çılgın kullanıcıların paylaşımları.

Lakin bizler için yani ileri düzey son kullanıcılar için Windows 10 daha güzel.

Bunu Lig sistemi gibi düşünün. Maalesef gümüşten çıkamıyoruz :D.

Oylama da da Windows kazanmış zaten hem Windows varken Linux ne ki anlayın şunu Windows'u kıskananlar Linux daha iyi diyor zaten.

Evet kıskanıyorum, özelliklede Windows'un bug tarlasını. Güzelinden de bir örnek vereyim, arkadaşımla konuşurken sistemi güncelleyeyim dedim bilgisayarı kapatamadım. 2 saatimi sistemi rahat bir şekilde kapatabilmek için düzeltmeye ayırdım. MS Store konusuna girmeme bile gerek yok bence.

Kardeşim hackerler nerede Linux kullanıyor? Linux ile ne işleri olsun Windows 10 veya 11 kullanıyor çoğu.

Nerede değil neden olmalı. Düzgünce tecrübe kazanmış biri Windows'un çoklu işlemleri yaparken gecikmeler yaşayacağını bilir. Kendini rahat hissettiğin bir dağıtımın Windows'tan daha iyi olduğunu düşünmene yol açabilir. Bu arada devamını getirme, herkes Linux kullanacak diye bir şey yok, kirletmeye kalkmasanız iyi olur.

Evet kıskanıyorum, özelliklede Windows'un bug tarlasını. Güzelinden de bir örnek vereyim, arkadaşımla konuşurken sistemi güncelleyeyim dedim bilgisayarı kapatamadım. 2 saatimi sistemi rahat bir şekilde kapatabilmek için düzeltmeye ayırdım. MS Store konusuna girmeme bile gerek yok bence.

Nerede değil neden olmalı. Düzgünce tecrübe kazanmış biri Windows'un çoklu işlemleri yaparken gecikmeler yaşayacağını bilir. Kendini rahat hissettiğin bir dağıtımın Windows'tan daha iyi olduğunu düşünmene yol açabilir. Bu arada devamını getirme, herkes Linux kullanacak diye bir şey yok, kirletmeye kalkmasanız iyi olur.
Hocam linuxu daha çok sevdiğiniz o kadar belli oluyor ki.

@ertan21973 kendimi Linux kullanırken daha rahat hissettiğim için seviyorum. Linux kullanmaya başlamadan önce de Windows'ta rahat olduğumu düşünüyordum. Sırf kullanamıyorsunuz diye bir işletim sistemi kötü olacak diye bir şey yok. "kullanma!", "Linux kullanılmaz.", "Linux çöp.", "Linux eski sistemler içindir." ve bunun gibi cümlelerin olmasının sebebi kendinizi yeniliğe kapattığınız, yeni şeyleri arama zahmetinden kaçındığınız için çıkıyor. Linux'a olan ön yargınızı kırmanızı veya hiç yazmamanızı istiyorum. Lütfen düzgün bir şekilde incelemediğiniz ve fikir sahibi olmadığınız şeylere yorum yapmayın.

@ertan21973 kendimi Linux kullanırken daha rahat hissettiğim için seviyorum. Linux kullanmaya başlamadan önce de Windows'ta rahat olduğumu düşünüyordum. Sırf kullanamıyorsunuz diye bir işletim sistemi kötü olacak diye bir şey yok. "kullanma!", "Linux kullanılmaz.", "Linux çöp.", "Linux eski sistemler içindir." ve bunun gibi cümlelerin olmasının sebebi kendinizi yeniliğe kapattığınız, yeni şeyleri arama zahmetinden kaçındığınız için çıkıyor. Linux'a olan ön yargınızı kırmanızı veya hiç yazmamanızı istiyorum. Lütfen düzgün bir şekilde incelemediğiniz ve fikir sahibi olmadığınız şeylere yorum yapmayın.
Kardeşim bilgisayarı alma o zaman ne boş yere para veriyorsun linux kuracaksan git android kullan daha iyi. Hem sne anca internette gezinirsin o işletim sistemiyle sen daha rahatsın diye linuxun windows tan daha iyi olacak diye birşey yok oylama da da görüyoruz kimin daha iyi olduğunu hem senin bilgisayarla işin yoktur linux kullanıyorsan.

Kardeşim bilgisayarı alma o zaman ne boş yere para veriyorsun Linux kuracaksan git Android kullan daha iyi.

Bu cümle ile bilgisiz olduğunuzun bayrağını sallıyorsun farkında değilsin. En bilindik dağıtım olan Ubuntu ile örnek göstereyim sana.
Ubuntu = GNU/linux
Android = busybox/Linux
Gördüğün gibi Android'de bir Linux tabanlı işletim sistemidir.

Hem sne anca internette gezinirsin o işletim sistemiyle.

İnternette gezinmeyi bırak yeri gelir bazı oyunlarda senin aldığın değerleri katlar sana toz yuttururum.

Sen daha rahatsın diye Linux'un Windows'tan daha iyi olacak diye bir şey yok.

Sen bun cümleyi kurunca Windows Linux'tan daha iyi olacak diye de bir şey yok🤔

Oylama da da görüyoruz kimin daha iyi olduğunu.

Oylamanın eski olduğu ve kullanıcıların Linux'u tanımadığını gözden kaçırıyorsun. Senin gibi ön yargılı olan insanlar Linux'a adım atmıyor diye kötü olacak değil.

Hem senin bilgisayarla işin yoktur Linux kullanıyorsan.

Bana göre de senin bilgisayarla işin yok. Elinin altındaki işletim sistemini tanımıyorsundur şimdi. Sende hata ile karşılaşıyorsun ama bile bile Linux'a laf atıyorsun. Ne diyeyim sana bilmiyorsun işte, burnunu bilmediğin yerlere sokma. Daha çok uğraşırlar bu şekilde.

Daha sen ve senin gibi tonlarca adam var, laf anlatıyoruz anlamıyorsunuz. Boş vakit ve nefes israfısınız, kendiniz araştırıp öğrenmedikçe dediklerimize hep karşı çıkacaksınız. Hangi işletim sisteminde rahatsan onu kullan ama diğerine çamur atmadan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı