Yaratıcı - zaman ilişkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle iyi bayramlar dostlarım. Bugün internette gezerken "yaratıcı nasıl ezelden beri var oluyor?" diye bir başlık gördüm. Okudum ve bunu da sizlerle paylaşmak istedim. Ateist kardeşlerim bir yaratıcıyı zaten kabul etmiyorlar. Linç yemek istemiyorum🙃. sadece sizin bu konuda ne düşündüğünüzü merak ediyorum.
Zaman zaten yaratıcının yarattığı bir MAh'luk veyahut bir kuraldır. Bu sebeple de kendi yarattığı bir kurala bağlı olmasını elbette bekleyemeyiz. Kendi koyduğu kurala bağlı olursa elbette bu bir yaratıcı olmaz. Yaratıcı da bu zaman kavramını sonradan yaratmıştır. Bu sebeple de kendisi zaman kavramına bağlı değildir. Çok basit bir açıklama ama bunun üzerinde bayağı düşündüm. Sizce mantıklı bir düşünce mi, fikirlerinizi bekliyorum?

Ben bu soruyu kendime 7-8 yaşlarında soruyordum tabii o zaman çok da anlamıyordum ama şu anda anlıyorum şöyle düşün seni yaratan evreni yaratan zaman kavramını yaratan Allah'ın neden bir başlangıca ya da sona ihtiyacı olsun kaldı ki zaman belki Allah katında yok yani zaman yaşamak ölmek sonuçta insansal kavramlar.
 
Kendi kanununa uymayan krala idam!
 
Başka yerlerim ile gülüyorum şu an. Bu örnekler biteli çok olmadı mı ya? "Bu kalemin bile bir yaratıcısı varsa...." bu kadar komik bir cümle olamaz. Kalem etkendir yani öznesi bellidir. Kalem ihtiyaçtan ortaya çıktı. Yapan ihtiyacı olduğu için yaptı. Bunu evrenin yaratılışına uyarlarsak o zaman tanrı da evreni ihtiyacı olduğu için yapmış olur. Tanrının ihtiyacı mı var?
Sanırsam biz de birilerini tatmin etmek için varız. Pardon, "ihtiyacız".
 
@Shimada Sensei adlı arkadaşın "araştır" demesi üzerine "evrime inanmıyorum" dediğiniz için söyledim zaten :). Çünkü araştırmış olsaydınız inanılıp inanılmayacak bir şey olmadığını anlardınız.

Merhaba kanıtı olmayan bir şey deyip milyonlarca yılda oluştuğunu düşündüğünüz evrime nasıl inanıyorsunuz merak ediyorum, körelmiş dediğiniz organların hepsinin vicuda bir yararı olduğu ortaya çıktı zamanında bademciklere bile körelmiş demişti evrimciler, bilim geliştikçe hepsi elenmeye başladı ve bir canlının DNA'sı dışına çıkamadığı bir sınırı var, evrimi imkansız hale getiriyor.
 
@cxnnorx neyin kafasını yaşıyorsun? Adama bilimsel gerçek diyoruz, inanmıyorum diyor. Buna nasıl bir cevap vermemiz gerek bizim, ne düşünmemiz gerek adam hakkında?

Bizde hiç karşı taraf ne diyor diye bakmak yok, acar hacıları hocaları dinler aksama kadar. Hiç merak edip de "ya acaba ben yanlış olabilir miyim, bu kadar insan neden başka bir şey diyor" diye hiç düşünmez. Hoca çıkar "onlar maymundan gelmiş bakın doğruyu göremiyor aynı maymun gibi saf" der bunlar da kıkır kıkır güler. Hiç "yahu bu kadar insan, bu kadar bilim insanı neye dayanarak söylüyor" diye düşünmez. Gerçi bunlar hiç düşünmez. Hacıların hocaların düşünceleriyle gezerler sadece. Hoca o konuda bir şey söyledi mi o iş bitmiştir. Hiç mantık süzgecinden geçirme, araştırma yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı