Yayıncılara bağış atmak saçma değil mi?

Emek ne peki yattığı yerden iki oyun oynayıp bedava gelen para mı?
Onu anlarsın. Şöyle;

Dediğin gibi izleyicileri umursamayıp sanki kendi başına oynuyormuş gibi oynayıp arada bir iki kelime ile yayını yoklayan tipler var. Bunlara bırak kuruş atmayı yayınlarını açıp 1 saniye bile izlememek lazım.

Lakin şöyle düşünenler de var. Parası olmayan veya oyunları bir şekilde oynayamayan kişilere o oyunlardaki atmosferi yaşatıyor. Chat'in ve abonelerin dediklerini okuyup yanıt veriyor, ilgileniyor. Sohbet muhabbet ediyor ve bu işi yaparken yoruluyor. Bunlar, aldıkları parayı hak eden yayıncılardır.

Yani hak eden var hak etmeyen var o ayrı konu ama herkesi aynı kefeye koymak da doğru olmaz.
 
Kimse kusura bakmasin kicinizda don almaya para yok ailenizin para kazanmak için cani cikiyor ve mal gibi bagis atiyosunuz belki attiginiz parayi o adam yazdiginiz mesaji okumucak bile arkadaşlar yapmayin belki paraniz vardir durumu olmayan bir yayinciya verirsin ama ünlulere falan degmez.
 
Ben kimseye abone olmam veya bağış atmam fakat atanları anlarım. Çünkü kimi yayıncı gerçekten eğlenceli olabiliyor. Yayına devam edebilmeleri için abone sayısına ve bağışlara ihtiyaçları var. Zamanlarını insanları eğlendirebilmek için veya para kazanmak için harcıyorlar. Para kazanmadıkları yerde neden yayın açsınlar? Sizin düşüncenizle yayın açan kimse olmazdı.

Benim de en çok kızdığım, çoğu kadının Twitch'i porno sektörüne dönüştürmesi. Ve böyle tiplere, gidip abone olanlar ve bağış atanlar. Zekadan yoksun, sadece PC başında yarı çıplak oturarak binlerce kişi tarafından izleniyor ve para yağmuruna tutuluyorlar. Gerçekten dünyada cinsel açlık çeken çok insan var.
 
Yayıncının dikkatini çekmek için annesine sövenler/sövdürenler varken bağış atmalarını fazla umursamamak gerek.
 
-Bağış: 5 liralık anneme söver misin abi.
-Yayıncı:***** **** ***** *********.

Banada çok saçma geliyor ama bağış atacak enayiler olmasa yayıncılar ne kazanacak.
 
Az önce bir video gördüm videoda bir tane genç büyük bir yayıncıya para atıyordu. DC'den konuştular çocuk sırf adama para atabilmek ve abone olabilmek için çalışıyormuş.

Bir türlü aklıma yatmıyor insanlar çalışıp para kazanıyor (bağış atanların %25'i öğrenci) sonra o parayı ondan 50 kat fazla para kazanan birine atıyorlar.
Tabii ki insanlar özgür ama çok büyük aşırı para kazanan yayıncılara bağış atmayı hiç anlamıyorum.

Not: Dediğim gibi herkes istediği gibi harcar bu konuda sizin fikirlerinizi merak ettim.
Yayın yapan insan bir emek harcıyor, insanları eğlendiriyor bir şeyler için uğraşıyor. Ayrıca işini saygılı ve dürüst şekilde yapan insanlara atılan bağışlar hoşuma bile gidiyor.
 
Linçlemeyin yanlış anlamayın ama yayıncıları sanal Dilenci'ye benzetiyorum.
Ara sıra izlediğim yayıncılar oluyor. Lakin sokaktaki Dilenci'de bağış topluyor, Twitch'deki yayıncı'da bağış topluyor. Tek fark sokaktaki dilenci sadece bağışla geçiniyor. Twitch'deki yayıncı ise ekstra sponsor'luk vb. alıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı