Yayıncılara bağış atmak saçma değil mi?

Yayıncılara donate atmayı dilencilere para vermekle aynı düzeyde görüyorum. Çünkü: Arada gerçekten ihtiyacı olan olabilir ama pek çoğu bizlerden daha zengin. 😏
 
Turgut Uç'a iki aydır aboneyim twitch prime ile ve bunun karşılığını kermesle olsun, afterparty ile olsun alıyorum ve tabiiki prime dizilerini falan da izleyebiliyorum. Ama bağışın karşılığı yok. Çok parası olan adam bağış atıp destekleyebilir tabiiki ama bana da saçma geliyor.
 
Çok izleyen vardır, chatte yazın okunmuyordur ve bir şey sormak istiyorsundur mesela böyle bir durumda 1 TL atarak ekranda yazı görünecekse ve %100 okunma garantisi olacaksa bağış atmak mantıklı olur.
 
Çoluk çocuk bağış atsa hani zaten platform kötü olur ama 40 yaşında adamlar bağış atıyor ve bu yayıncıları, anlattıkları ile ilgileri olmasa dahi izliyorsa farklı bir şey bu. Yayıncılık kültürünün ülkemizde tam olarak oturduğunu düşünmüyorum. LOL gibi çöp oyunlara para yatırmaktansa sevdiği yayıncıya yatırıp beraber oyun oynayıp eğleniyorsa buna kimse bir şey diyemez. Ekmeğini bu işten çıkaran da var. Lakin gidip de 1-2 bin TL atanlar var eğer bütçe derdi olup da atıyorsa bence de saçma bir hareket.

Zengin ise harcadığına değil harcattırdığına bakıyorsa bu da kimseyi ilgilendirmez 🙂

Bu sefer yine zenginin malı, züğürdün çenesini yoruyor. Kendine bakmak lazım, başkasına değil.
 

Geri
Yukarı