Yiyorum fakat kilo alamıyorum

Aile hekimine danıştın mı? Kilo alacağım diye o yaşta sakın sağlıksız şeyler yeme.

Beslenmeme dikkat ediyorum. Aile hekimini aradım günde 4-5 öğün sağlıklı şekilde bol proteinli beslenmemi söyledi. Ben sabahları kalkamıyorum kahvaltıyı kaçırıyorum daha dikkatli uyku düzeni yapacağım ve ara öğünleri atlamamaya dikkat edeceğim. Kızartma ve şeker hayatımda artık yok.
Peki genelde nasıl beslenirsin? Şu ana kadar gördüğüm en zayıf kişi sen olabilirsin.

Sabahları genelde kalkamam ama kalktığımda bol bol peynir türleri, zeytin, 3-4 ekmek, domates, salatalık, bal ve ayva reçeli yiyorum. Yanında nescafe classic yarım kaşık şekersiz içiyorum. Bir de omlet.

O verdiğin kalori değeri 30 40 yaş için boyun uzun, kilon yüksek, yaşın düşükse haraketliysen spor yapıyorsan 3000 4000 lere çıkıyor.

Hadi ya, bunun hesabını nereden yaptın? İnternette bir sürü hesaplayıcı siteler var. Çocuk Yaş boy kilo vermiş. Günlük yaşamında hareketli olduğunu söylüyor. Kilo almak istiyor. Hızlı almak istiyorsa o kaloriden daha fazlasını yemesi lazım. Yanlışın var biraz araştırmanı tavsiye ederim.

Ben vücut geliştiriyorum 178 boy 73 Kg. Ve neredeyse hergün antreman yapıyorum bahçede köpek gibi terleyip kalori yıkıyorum. Günlük maddi durumun yettiği ve ortalama beslenme durumum olduğu için alabildiğim ortalama ve uygun olan değer; 3200 civarı.

Pis boğazlı ol, o rakamlara çabuk ulaşırsın merak etme.

Arkadaşlar günde 5 öğün yapacağım. 3 ana öğün protein karbonhidrat akşam öğle vakti olacak bir de sabah kahvaltısı. Kahvaltıdan 1-2 saat sonra activia yoğurt ve badem yiyeceğim. Akşam üzeri ara öğünde cici bebe yiyeceğim.

5 öğün kilo almak için yeterli. Kuru yemişlere yönelmenizi tavsiye ederim. Bazıları biraz yağlı olsa da kilo almada katkıları büyük.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı