Zalman Z3 Plus Kasa İncelemesi

Kasa bugün elime ulaştı ve hemen incelemeye başladım.

-Kasanın kutusu


-Önden Görünüm


-Yandan Görünüm


-Arkadan Görünüm


-Yandan Görünüm


-Üstten Görünüm


-Ön Panel (1x USB3.0 / 2x USB2.0 / Kulaklık Girişi / Mikrofon Girişi / Açma Kapama Tuşu / Yeniden Başlatma Tuşu / 2 Kademeli Fan Kontrol Tuşu)


-İç Kısım (Ön)


-İç Kısım (Arka)


-İç Kısım


-İç Kısım


-Alt Kısım


-SSD ve HDD Takma Yeri


-Fanlar


Mavi Ledli Fan


-Kablolar
(USB3.0 / USB2.0 / HD Audio)


(Net çıkmamış kusura bakmayın)


(Üstteki iki fanın fan kontrolcüsüne bağlanacağı kablolar)


-Vida ve aparat kutusu


-Kutunun içinden çıkanlar
(HDD takma parçaları)

(Vidalar)




-Ekstra fan takmak için yapılmış;


-Eklendi-

-Boyutlar


-Mavi Ledli Fan

2iz6fVz.jpg
Vu6Yqzn.jpg
ZGth5zg.jpg
PnpkWD1.jpg
z065j0L.jpg
TlCYJfu.jpg
rT8J7JC.jpg
n9NKUKy.jpg
woa7BxQ.jpg
9prIeaP.jpg
wQEamxD.jpg
8NDaHQo.jpg
qMn8rKp.jpg
BXZ7ETS.jpg
2Ks3Z0X.jpg
JJxY55O.jpg
2dSxaMe.jpg
cECSj2d.jpg
efzScOG.jpg
Q1YqSRd.jpg
0GFIwFC.jpg
U4aFg4n.jpg
EaCce7f.jpg
3xJW47h.jpg
zXtQgri.jpg
WZWThzV.jpg



Cooler Master TPC 812 Zalman Z3 Plus'a sığar mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not:Video için Uğur Toker'e teşekkür ederim. @SüperUğur
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun. Aynı kasadan bende aldım yeni topladım bilgisayarda kullanıyorum. Hazır güzel konu açılmışken bende kendi yorumlarımı yazmak isterim. Merak edenler faydalansın. :)

Kasanın artıları:
+Beraberinde 4 Fanla gelmesi.(1 adet ledli ön, 2 adet üst, 1 adet egzoz fanı)
+Soğutması güzel hava akımını hissedebiliyorsunuz.
+Çok işlevsel olmasada fan kontrolcüsü olması.(Max. 2 adet fan bağlanabilir.)
+Kaliteli kasa içi malzeme.
+Fan filtreleri unutulmamış.
+Şık dizayn.
+Kasa iç tasarımı çok güzel ve mantıklı.
+Uygun fiyat.
+Çok hoşuma giden bir artı olarak uzun ekran kartlarını taktığınızda Pci portuna zarar gelmesin diye destek ile geliyor. Dilerseniz fanda takabilirsiniz.

Kasanın eksileri:
-Kasa biraz küçük büyük bir kasa beklemeyin *fakat tasarımı itibari ile uzun ekran kartlarını takabilme imkanı veriyor.
-Kablolama için yerler ayrılmış olsada ben biraz zorlandım açıkçası. (Güç kaynağını modüler almanızı öneririm kasa küçüklüğünden dolayı iyi olur.)
-Ekran karı takmamız için açılan arka tarafındaki bölmeler hayli zor açılıyor ve çıktığında tekrar takma şansınız yok ben merak edip bir tane çıkardım ve şuan açık duruyor.(Ekran kartı kullanmıyorum o yüzden)
-Yan kapakları kolay açılmıyor ama çok zorda sayılmaz çok da önemli değil açıkçası her gün açmıyoruz sonuçta içine bakmak istersek penceresinden bakabiliyoruz :)

Son olarak ben kasadan memnun kaldım herkese tavsiye ederim. Küçük olmasına takılanlar olursa diye söylüyorum ben kablolama dışında sıkıntı yaşamadım. Hatta küçük olması işime geliyor açıkçası hem fanlar fazlası ile yeterli oluyor hemde fazla yer kaplamıyor.

Not: İşlemci fanı konusunda bir şey söylemeyeceğim stok fan kullandığımdan dolayı ama 15cm'den büyük fanlar sıkıntı olabilir gibi geliyor. Arkadaşlar konunun üzerine çökmek için yazmadım bu arada maksadım almak isteyen olursa vs. yardımcı olmak için yazdım.
 
Biraz geç bir hayırlı olsun ama hayırlı olsun kasanın üst tarafındaki fanlar tek bir bağlantıyla mı takılıyor yoksa 2 fanın ayrı bağlantı kablosu mu var
 
Bugun vatan bilgisayardan aldım bu kasadan süper bir şey harıka.

Biraz geç bir hayırlı olsun ama hayırlı olsun kasanın üst tarafındaki fanlar tek bir bağlantıyla mı takılıyor yoksa 2 fanın ayrı bağlantı kablosu mu var
2 fanında ayrı kablosu var bir güc kablosuna bağlayıp çalıştırıyorsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
E8r899.jpg


Herkese merhaba,

Uzun bir kararsızlıktan sonra bu kasayı satın aldım ve şimdilik memnunum. Aklımdaki diğer kasa modeli "Cooler Master: Silencio 650 Pure" modeliydi satışını yapan firmadan firmaya değişmekte olup Z3 Plus ile ortalama 100-150 TL lira fiyat farkı vardı biraz araştırma biraz burada yazılanlara güvenip bu kasayı satın aldım ve pişman değilim.

Test sonuçları

Intel Skylake i5 6500 (Stok Fan)

Fan kontrolcü high olarak çalıştı etkisi 1-2 derece özellike üst fanlardan 2nci sıradaki (işlemciye yakın olan) görevini çok iyi yapıyor oyun oynarken elinizi götürdüğünüzde sıcak havayı hissediyorsunuz.

Bilgisayar 32 saat kesintisiz çalıştı ilk 6 saat kesintisiz "Insurgency" (24 kişilik haritalar da Tüm ayarlar en sonda) işlemci sıcaklığı 47 dereceyi geçmedi.

Sonraki 1 saat "Tom Clancy's Rainbow Six: Siege" (Tüm ayarlar ultrada MSSA 2x) işlemci sıcaklığı bir ara 49 dereceyi gördüm ortalama 46-48 derece. Ekran kartı ise 60-65 derece civarlarında fan dönüş hızı 600-700 devir civarlarında.

1 Saat "Tomb Raider" tüm ayarlar en üst seviyede işlemci sıcaklığı 46-47 derece seviyelerinde ekran kartı sıcaklığı 60-67 derecelerde yine fanı 600-700 devirlerde özellikle menüde uzun süre kalırsanız ekran kartının fanı duruyor

2 saat "Counter-Strike: Global Offensive" yine aynı şekilde işlemci 46-48 derece menülerde ekran kartının fanı çalışmıyor oyunda 60-65 civarı 600-700 devirde.

Fan sesleri

Evet herkesin en çok sorduğu konu fanlar seslimi kasada ses varmı evet ses var fakat gayet normal seviyede normal olduğu düşünüyorum sonuçta ses konusunda bir yalıtım yok 4 adet kendi fanı 1 adet işlemci arada devreye giren ekran kartı fanı (Windows üzerinde hiç aktif değil) bu kadar fan varken bence gayet başarılı. Gece bilgisayar açık kaldı "Tom Clancy's Rainbow Six: Siege" indirmek için aynı odada uyumakta bir problem yaşamadım.

Sonuç olarak şahsi düşüncem evet "Cooler Master: Silencio 650 Pure" kesinlikle veya bu tarz üst seviye kasalar malzeme kalitesi olarak daha iyi olabilir fakat ödediğimiz fiyatı düşününce bu kasa kesinlikle güzel malzeme kalitesi yabana atılır cinsten değil kesinlikle üzmez sizi. Ben 100-150 lira verip farklı bir kasa almak yerine donanıma yatırım yapmanızı tavsiye ederim bu kasa alınır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı