Zorla askere alınmak istemiyorum, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu askerliği gidip eziyet çeksinler diye oluşturmadılar. Türkiye'nin tarihi hakkında hiç bilgin yok sanırım. "silah" kullanmayı bilmeden çocuklar şehit oldu. Eğer yine bir savaş ortamı çıkarsa (umarım çıkmaz) sen orada kalırsın öyle.
Oraya gittiğinizde cidden silah kullanmayı öğrettiklerini mi düşünüyorsunuz? :d
 
Silah kullanmayı acemi birliğinde öğretiyorlar usta birliğinde tamamlıyorlar... Ondan kurtulmak için tüfeğini suyla yıkayan gördüm deli rolü ile.
 
Kişiye göre çürük için bir kilo haddi belirleniyor bildiğim kadarıyla. O kiloya ulaşırsanız gitmezsiniz. Ya da sicilinizi biraz kirletip RDM olabilirsiniz.
 
Mecbur gideceksiniz ki zaten gitmeniz gerekiyor, askerlik insana bir disiplin katar ve hayatı daha iyi öğretir. Etnik ve dini kökeniniz ne olursa olsun T.C vatandaşı iseniz gidiyorsunuz eğer sağlık sorununuz yoksa gitmenize engel olacak, bedelli de düşünebilirsiniz.
 
Yemezler askerde merak etme. Sonuçta Çin işkencesi yapmıyorlar orada. Yapman gereken şeyleri yap, gerisi kolay. Ayrıca Türk ya da Müslüman olmaman askere gideceğin gerçeğini değiştirmiyor. Bu ülkede doğup büyümüş her erkek, ırkı ve dini ne olursa olsun askere gidip görevini tamamlıyor.
 
Acayip kızgın emojisi vs. olacak bu yorum ama söyleyeceğim. İstediğiniz kadar alıntılayın cevap vermeyeceğim. Askerlik işi acayip abartılıyor. Ne olmuş yani askere gitmek istemeyen Vatan Haini mi oluyor onu anlamadım. Bedelli denen şey zaten çok saçma isteyen kişi yapar isteyen kişi yapmaz bu kadar ya. Bedelli için de maşallah ne kadar para alıyorlar. Bunu da fırsata çevirmişler. Diyeceğim şu ki askere gitmeyenlere laf etmenizi doğru görmüyorum. Hiç gitmek istemediğim yerlerden. Sen gitmek mi istiyorsun git kimse seni tutmuyor ama başkalarının kararlarına saygı duyacaksın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı