Linux neden ücretsiz?

  • Konuyu başlatan chon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 2B
Örnek olarak Microsoft birisine dava açsa korsan kullanımdan dolayı, kişinin kullandığı bilgisayarda ilk başta yüklü gelen işletim sistemi Windows ise davayı Microsoft kaybeder; hangisi olduğu önemli değil. İster ki XP olsun.

Bu söylediğiniz doğru değil. Zaten mantıklı da değil. Her ne kadar hepsi işletim sistemi olsa da birbirinden farklı ürünler. Yani benim bilgisayarımda Windows 8 yüklü geldi ve ben Windows 10'a ücretsiz geçiş yapmadan korsan olarak kurulum yaptıysam haksız olurum ve her türlü davayı kaybederim.
 
Bir soru da ben sorayım, Red Hat gibi dağıtımların korsan kullanılma ihtimali var mı? Paralı sonuçta.
Dağıtımlardaki durum @Kerem00 ´ın da dediği gibi profesyonel destekle alakalı. Ubuntu´da da benzer bir durum var. GNU/Linux kullanan şirketler ya da kuruluşlar buralardan destek alıyorlar. Dağıtımlardan öte Linux için geliştirilen bazı araçların korsan sürümleri var. Örneğin IBM´in SPSS istatistiksel analiz programı ücretli bir yazılım ve torrentlerde korsan sürümü var GNULinux için.
 
Verdiğin paranın bir kısmı zaten lisans parasına gidiyor.

1. Bilgisayar toplarken öyle bir şey yok.
2. Sen eğer o bilgisayara format attıysan tekrar lisans girmek zorundasın o lisans da bu olmayacağına göre Windows 10- Microsoft Store Türkiye

Zaten Microsoft güncelleme ile sürüm değiştirmeye izin veriyor ve bu kendi politikası.

Evet ben de önceden hem kendim Windows 7'den geçmiştim hem de akrabalarımı Windows 7'den geçirmiştim Windows 10'a ve ben onu demiyorum o zaten Microsoft'un kabul ettiği bir yöntem.

1610781078401.png
 
Ben Windows 8 kullanıyordum direk Windows 10 format attım otomatik tanıdı.
(Oem lisans ise otomatik tanıyor galiba.)

Ben Media Creation Tool ile yükselttim ve format atmanıza gerek yoktu Media Creation Tool da yükseltirken her şey silinsin mi silinmesin mi diye soruyor.
 

Geri
Yukarı