13 yaşında 75 kilo olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1.64 13 yaşındayım 50 kiloyum, 75 biraz fazla değil mi?
 
Ben de aynı yaştayım ve senle aynı boydayım, kilom da 55-60 arası olması gerek.

Şişko diyenleri pek takma, ilkokul'da ben de çok şişmandım ve bana da şişko diye dalga geçerlerdi. Ancak zamanla alıştığım için çok da takmıyordum.

Hayatımı kötü yönde etkilediği oluyor bazen.
1.64 13 yaşındayım 50 kiloyum, 75 biraz fazla değil mi?
Pandemide 10 kilo aldım maalesef.
 
İki seçeneğin var. Destek alarak zayıflarsın veya kendi iradenle. Öncelikle ekmek, şeker, hamur işi, abur cubur ve asitli içecek içmeyi azaltarak/keserek başlamalısın. Havalarda yavaş yavaş ısınıyor, bu senin lehine. Bu parklarda tempolu yürüyüş ve spor aletleri üzerinde aktiviteler yapman için büyük şans. Bunları millet sana bakıyor diye veya şişko, tombul yakıştırması yapıyor diye yapma. Kendi sağlığın ve görünüşün için yap. Bu senin özgüneninide arttıracaktır.
 
Zamanında bana "Ayı Yogi" diye seslenirlerdi. Çok kafana takma başkasının dediklerini ama tek çözüm yolu yediklerine dikkat etmek ve hareket etmek. Dışarı çıkamıyorsan bir atlama ipi al, boş bir alanda atla en azından vücudun hareket etsin. Elbette diyetisyen değilim ama benim tavsiyelerime dayanaraktan sana koladan, şekerden, unlu mamüllerden, yağlı yiyeceklerden ve abur cubur tarzı yiyeceklerden uzak durmanı tavsiye ederim. Yediğin yemeklerin porsiyonlarını azaltmaya bak.
 
Ekmek ve bol karbonhidratlı ürünlerden uzak dur. Protein ve vitamin açısından zengin gıdalarla beslen ve yürüyüş gibi tüm vücudunu çalıştıracak hareketlerde bulun, yoksa sarkma olur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı